6 parcuri de aventură aproape de Cluj unde te poți distra vara aceasta

Home $ Articole $ 6 parcuri de aventură aproape de Cluj unde te poți distra vara aceasta

by | Jul 9, 2021 | Articole, Ieși din oraș

O zi perfectă în sezonul cald poate arăta în multe feluri: uneori, un moment de pauză de la agitația cotidiană, un pic de relaxare într-un hamac sau o plimbare în parc e tot ce ai nevoie. Alteori, în schimb, adrenalina, distracția, energia și activitățile care pun sângele în mișcare ar fi cea mai bună decizie. De cele mai multe ori, eu aleg cel de-al doilea scenariu, motiv pentru care mă pregătesc pentru o nouă experiență într-un parc de aventură. Ce-i drept, nu-i prima dată când îmi testez abilitățile într-un astfel de parc, așa că vreau să vă spun mai multe despre câteva parcuri de aventură aproape de Cluj, în care putem merge atunci când avem chef de distracție.

Adrenalin Park

Când vine vorba de o plimbare, dar nu una obișnuită prin parcurile din Cluj, ci una atipică, la câțiva metri înălțime, pe sfori sau poduri din lemn suspendate, prins cu hamuri de siguranță și carabiniere, prima opțiune care îmi vine în minte este Adrenalin Park. Primul parc de aventură din zona Clujului, este printre cele mai cunoscute și vizitate de cei care locuiesc în oraș, datorită multitudinii de trasee și activități pe care le poți practica acolo. Este situat în comuna Feleacu, lângă Casele Micești și a fost dintotdeauna o atracție atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Odată ajuns în parc, ești întâmpinat de o echipă de oameni bine pregătiți care-ți vor fi alături, te vor instrui și te vor ajuta să fii în siguranță pe tot parcursul experienței. Există 13 trasee aeriene dintre care 3 pentru copii, unul de inițiere pentru adulți, 7 trasee de aventură împărțite pe diferite nivele de dificultate și două tiroliene. Mai mult, există 132 de jocuri dintre care 42 pentru copii, ateliere de escaladă – 1 turn de escaladă, un joc tip Scara lui Iacob, 1 traseu de cățărare în echipă și un leagăn uriaș suspendat, cu vedere spre pădure. De asemenea, la Adrenalin Park se pot organiza evenimente de companie, evenimente tematice sau chiar team-building-uri. Senzațiile pe care le trăiești într-un astfel de parc sunt de neînlocuit, deci dacă ești pregătit pentru o escapadă într-un parc de aventură, lasă-ți fricile acasă și dă o fugă la Adrenalin Park, dar nu înainte de a verifica programul și de a-ți face o programare.

Fun Park Cluj

Tot în comuna Feleacu, lângă pârtia de schi, ajungem la Fun Park Cluj, unul dintre cele mai complexe parcuri de distracții din zonă. Aici, adrenalina prinde alte forme, pentru că spațiul este amenajat special pentru o mulțime de activități care să-ți pună la încercare toate abilitățile fizice. Așa cum îl găsim în multe descrieri, este locul care promovează mișcarea, voia bună, sănătatea și distracția. Bobul alpin este una dintre atracțiile parcului de distracții care nu trebuie ratată odată ce ai ajuns acolo. Copiii au un loc de joacă numai pentru ei, cei care-și doresc activități de echipă se pot bucura de paintball, escaladă pe perete, iar cei care vor un pic mai multă acțiune pot încerca tiroliana. Pentru alții ar putea fi o provocare zorbingul, tubingul, rotondo sau tirul cu arcul. În plus, în Fun Park te poți bucura de o plimbare cu bicicleta pe traseele special marcate pentru cicliști. Așa că, dacă ești convins că vrei să experimentezi senzații noi, încarcă-te cu energie și curaj căci se anunță o zi plină de aventură în Fun Park. Înainte de a porni, nu uita să verifici programul pe pagina de Facebook, pentru că în funcție de condițiile meteo pot apărea modificări.

Gecko Parc

Gecko Parc este o altă variantă pe care oamenii o aleg deseori când au chef de puțină adrenalină în aer liber, dar nu departe de oraș. Este situat într-o locație primitoare, în satul Ciurila din județul Cluj, de unde se văd frumos Cheile Turzii și Vârful Măgura, dar asta nu-i tot – panorama impresionantă e doar începutul, așa că pregătește-te să descoperi adevăratele provocări încă de la intrarea în parc. Există o mulțime de trasee pentru toate categoriile de aventurieri, marcate cu diferite culori, de la cele mai ușoare, pentru copii, până la cele cu un nivel ridicat de dificultate, pentru cei care își doresc să-și testeze și să-și depășească abilitățile sportive. Dacă tot ne-am oprit la cele mai grele, trebuie să știi că elementele de pe traseele avansate sunt adevărate provocări, însă satisfacția de la finalul drumului cu siguranță va fi pe măsura efortului depus. Mai mult, preferatele tuturor – tirolienele – sunt incluse în traseele suspendate ca un plus pentru activitățile la înălțime. Pe lângă cele menționate, în Gecko Parc sunt amenajate hamace, leagăne și alte surprize de care te poți bucura acolo. Se organizează petreceri, team-building și alte tipuri de activități precum: călărie, minigolf, vizitarea unui zooparc și altele. Înainte de a te echipa și a porni, verifică programul sau alte detalii de care ai nevoie la numărul de telefon – 0749 404 587.

Parc Aventura Dynamis

Pentru că îmi plac atât de mult activitățile antrenante, iar sentimentul de satisfacție de la finalul fiecărui traseu este unic, am căutat mai multe opțiuni pentru a petrece timpul liber în parcuri de aventură. Am pornit spre Alba, la 2 ore distanță de Cluj-Napoca, în Parc Aventura Dynamis. Aici te așteaptă 4 trasee cu diferite niveluri de dificultate, alcătuite din 55 de elemente suspendate pe copaci – de la scări, poduri, căsuțe construite din lemn, panouri de cățărare, până la tiroliene. De asemenea, există și trasee formate din piloni care se pot parcurge cu ajutorul unui echipament special de alpinism, prin traversare sau cățărare. Mai mult de atât, în același loc se organizează workshop-uri tematice, ateliere de creație și cursuri de dezvoltare personală, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Tipul acesta de activități sunt implementate de echipa Centrului de Training Dynamis care oferă programe de explorare personală, cu scopul de a contribui la dezvoltarea tinerilor, prin metode precum: învățare prin experiență, joc, educație prin aventură etc. Înainte de a face o oprire în Parc Aventura Dynamis, verifică programul pe pagina de Facebook, pentru că acesta poate suferi modificări din cauza condițiilor meteo și nu uita să faci rezervare.

Integro Lunca Bradului

Continui drumul în căutarea senzațiilor noi și de data aceasta mă îndrept spre județul Mureș. La 2 ore și jumătate de Cluj-Napoca se află un parc de aventură situat în satul de vacanță Integro Lunca Bradului. Este într-o zonă montană deosebită, între doi versanți ai văii Salard, deci vei fi întâmpinat încă de la început de un peisaj impresionant. Parcul de aventură din Lunca Bradului nu este ca cele pe care le-am menționat anterior, pentru că locul este special amenajat pentru excursii, tabere și programe de team-building, reunind astfel acest tip de evenimente cu activitățile extreme din parcurile de aventură. Aici, participanții pot desfășura o gamă variată de sporturi la înălțime – 3 ziduri de alpinism, tiroliene, cursuri autonome la înălțime, swing și multe altele. Pe lângă distracția la înălțime, există o mulțime de activități și pentru cei care-și doresc să rămână cu picioarele pe pământ – tir cu arcul, terenuri de baschet, fotbal și volei pe nisip. Nu uita că Integro Lunca Bradului te așteaptă cu toată gașca, așa că nu-ți lăsa prietenii acasă. După ce i-ai strâns pe toți, verifică programul și disponibilitatea, fă-ți rezervare și bucură-te de ce te așteaptă acolo.

Happy Land Adventure

Ultima oprire din călătoria mea prin parcuri de aventură este în județul Bihor. La aproximativ 3 ore distanță de Cluj-Napoca este singurul parc de acest tip din zonă, situat într-un cadru natural spectaculos, în stațiunea Stâna de Vale. Sper că ți-ai păstrat entuziasmul și cheful de distracție până aici, pentru că în parcul Happy Land Adventure te așteaptă multe provocări. Pe lângă traseele suspendate marcate cu diferite culori în funcție de dificultate, sunt și alte atracții: bobul de care mulți se bucură atât în sezonul cald, cât și iarna, tubingul care este special conceput pentru ambele anotimpuri, trambulina, bungee jumping-ul și tiroliana. În plus, o altă activitate interesantă este disc golf, care se joacă la fel ca golful tradițional, însă jucătorii folosesc un disc zburător sau un frisbee. Iar dacă ai de gând să te aventurezi într-o mini excursie pe două roți prin zonele din apropiere, pe traseele tematice marcate, poți închiria biciclete. Așadar, dacă nu aveai planuri pentru acest weekend, verifică programul celor de la Happy Land Adventure și pregătește-te pentru un final de săptămână plin de adrenalină.

Dacă până de curând erau doar câteva parcuri de aventură în România, acum există peste 40 în toată țara. Tu în ce parc de aventură ți-ai testat abilitățile fizice și care este următorul pe care îți dorești să-l încerci?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!