Recomandări de weekend (2-4 iulie): petreceri, evenimente outdoor și culturale

Home $ Articole $ Recomandări de weekend (2-4 iulie): petreceri, evenimente outdoor și culturale

by | Jul 2, 2021 | Articole, Recomandări

Se pare că luna iulie ne-a adus o vreme instabilă, cu multe grade în termometre, dar și cu ploi imprevizibile. Cu toate acestea, vacanța abia acum începe, mai ales pentru că cei mici au terminat școala, a trecut și BAC-ul pentru cei de la liceu, studenții sunt pe ultima sută de metri cu licența, așa că nu mai rămâne decât de plănuit unde și când să ieși din casă. Și de această dată am făcut câteva cercetări pentru tine și am trecut rapid în revistă evenimentele din acest weekend.

Vineri, 2 iulie
Inaugurăm weekendul cu un eveniment pentru toată familia: Movie Nights în Iulius Park. După cum am mai povestit de când a început această serie, vineri seara se merge la film în aer liber, în Iulius Park. Intrarea este gratuită, dar accesul este permis doar persoanelor vaccinate (fie cu rapel, fie cu doza unică, doar că trebuie să fie efectuate cu cel puțin 10 zile înainte de eveniment) și a celor care prezintă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore de la ora începerii evenimentului. Participanții vor prezenta la intrare dovada medicală, iar copiii minori sunt scutiți de aceste condiții. Purtarea măștii este obligatorie. Cu alte cuvinte, vinerea aceasta ne vedem la proiecția documentarului Woodstock, de la ora 21:30.

Tot vineri poți să mergi la Visuin și să-l sărbătorești în noua casă. Da, dacă n-ai aflat încă, Visuin se mută la Casa TIFF, iar mâine bem în cinstea acestui lucru la Nut (a) reopening party, începând cu ora 14:00 (dacă vă permite programul, desigur) Veniți când vreți oricum, plecați când puteți, în limitele legale tho’. Ei vă așteaptă cu muzică live, băuturi care să învingă canicula, preparate pe toate gusturile și o atmosferă pe cinste, ți-ai găsit unde să petreci vineri. Hai, băieții de la Nopame te așteaptă pe ritmuri de house, cu un twist de afro și funk.

Sâmbătă, 3 iulie
Probabil că în ultimul an ți-au lipsit petrecerile, serile cu muzică live, evenimentele, locațiile nou deschise și vibe-ul din weekend-urile de vară. Zazen este o locație nouă care se deschide în Cluj, un nou local foarte prietenos și în care te vei putea bucura de preparatele celor mai savuroase pop-up restaurants și food trucks din Cluj. Aici va fi escapada ta spre natură și liniște din mijlocul orașului, dar și locul în care te poți bucura, fie alături de cei mari, fie de cei mici, de concerte și evenimente cum nu se poate mai diverse și mai încântătoare. În această sâmbătă Zazen își deschide porțile pentru prima dată și te invită la party. În ceea ce privește lineup-ul, trebuie să știi că de la ora 18:00 vei asculta Digitalove, iar de la 21:00 ai parte de Heion, urmând ca petrecea să continuie și a doua zi, de la ora 16:00 cu DEX, iar de la 19:45 cu Vlad Dobrescu. Iar dacă te îndrăgostești de Zazen, mai bine te-ai asigura că ai liber și weekendul 15-18 iulie, fiindcă noua locație găzduiește Street Food Festival.

Tot pentru o seară în care vrei să asculți muzică bună îți recomandăm și Concertul Anei Coman, care va avea loc la L’Autre Café. Biletele sunt disponibile online și le poți găsi chiar aici. Pe Ana Coman poate ai mai ascultat-o la Electric Castle, Open Camp sau Astra Film Sibiu, și cu siguranță te-ai îndrăgostit de vocea ei specială. La acest eveniment este permis accesul doar persoanelor vaccinate complet (care au ambele doze de vaccin efectuate), celor cu un test RT-PCR făcut în urmă cu maxim 72 ore înainte de eveniment sau celor cu test rapid efectuat cu cel mult 24 ore înainte de începerea concertului.

Dacă vrei să ieși un pic din oraș, poți merge la Amintiri din copilărie în ograda NarCheese – un brunch organizat de către cei de la ROA Cluj – Roade Online din Ardeal. Aici, adulții și copiii își fac amintiri împreună și vor avea parte de o nouă experiență, precum și de bucate alese. Părinții se pot relaxa, deoarece există supraveghetori pentru cei mici, care vor fi încântați de tobogane, ponei și de Căsuța bunicii din Cornești. Taxa de participare este de 100 lei pentru adulți, 20 lei pentru un copil mai mare de 4 ani, iar pentru cei sub 4 ani, accesul este gratuit. Pentru a participa la acest eveniment, trebuia să te înscrii până pe 1 iulie aici și să-ți achiți un avans de 50 de lei, dar cum formularul este încă disponibil, îți poți încerca norocul. Te așteaptă o călătorie în timp, spre amintirile din copilărie.

Tot celor care vor să iasă din oraș le recomandăm și SUPer WILD Experience STAND UP PADDLE. Unde, bineînțeles, vei avea ocazia să ieși pe apă cu stand-up paddle-ul, te-ai prins. Fie că ești începător sau avansat, în cadrul evenimentului vei avea parte de un training cu tehnici de urcare, coborâre, vâslire etc. Iar în cadrul prețului, de 199 lei, este inclus și echipamentul necesar. Desigur, dacă ești deja echipat de acasă, poți să vii cu placa ta și vei plăti doar 50 de lei. Nu trebuie să-ți faci griji pentru lipsa de experiență, ci să te bucuri de o tură cu paddle-ul pe Lacul Tarnița într-o zi fierbinte de vară. Numărul locurilor disponibile este limitat, deci rezervă-l pe al tău din timp.

Duminică, 4 iulie
Cel mai tare și mai tare așteptăm ziua de duminică și Sandei Backyard. Prietenii știu de ce. Iar celorlalți, care sunt pe cale să ne devină prieteni, le zicem doar așa: e un eveniment pentru toată lumea și mai ales pentru iubitorii de muzică. Marea întâlnire are loc la MugHub.ro și dă tonul sezonului estival de petreceri, voie bună și chef de viață chiar și pe vremea aceasta. Provocarea celor de la Sandei: adună-ți gașca și fă-ți propriul playlist cu care să vii la petrecere și cu care să-i surprinzi pe toți. Intri și tu la pupitru, e șansa ta. Și P.S.: au cireșe.

Tot relaxare e și când înveți ceva nou, care-ți face plăcere. Dacă te pasionează mediul online, marketingul și social media, credeam că ți-ar fi de folos să mergi la Workshop: Sound for media content. Este un workshop pentru creatorii de conținut virtual și este susținut de către Florin Șerban, co-fondatorul de la Casetograf, o agenție de branding și design din Cluj. Sound for media content este organizat de către MMNW și a pregătit pentru studiu un modul pentru creatorii de conținut virtual în care să fie inclusă producția și procesarea sunetului în New Media și Marketing online. Taxa de participare ajunge la 50 de lei, iar pentru mai multe detalii te invităm să arunci o privire aici.

Un date ajunge să fie unul memorabil dacă vine la pachet cu o experiență plăcută. Și, să fim serioși, Duckin’ delicious date. DOT x Personal Cook nu are cum să fie altfel, mai ales pentru că la mijloc este vorba de un Sticky Hoisin Duck Burger. Duminică, în intervalul 13:00 – 15:00, așadar, ai date, și mai bine ai veni pregătit pentru că sunt la dispoziție doar 50 de burgeri. După acest date, nu te vei mai putea întâlni cu deliciosul burger pentru că nu va mai fi disponibil nici în meniu, nici pentru livrare. E acum ori niciodată, tu și un Sticky Hoisin Duck Burger. Mie îmi plouă deja în gură, așa că mă opresc aici, dar poate ne vedem la DOT.

E perioada în care se încheie stagiunile de la Teatru, așa că mai bine ai profita de fiecare spectacol la care mai ai ocazia să te duci. La Teatrul de Păpuși „Puck”, de exemplu, poți merge weekend-ul acesta alături de copil la Scufița Roșie și Lupul Cel Flămând. Veți vedea împreună o variantă a poveștii în care accentul este pus pe interacțiunea cu cei mici. Este un spectacol-atelier, în care creativitatea se îmbină cu imaginația și povestea, toate astea pentru ca Scufița Roșie să își încheie călătoria cu bine. Biletele se găsesc aici.

Pentru o altă seară în familie, poți merge la Cinema in the Park la Iulius Mall, unde se va difuza în aer liber pelicula CHEF, în regia lui Jon Favreau. Intrarea este gratuită, iar participanții trebuie să fie vaccinați cu schema completă sau să prezinte rezultatele negative ale unui test RT-PCR care să nu fie mai vechi de 72 de ore sau test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. But you know the drill already. Purtarea măștii este obligatorie, iar măsurile de distanțare socială între grupuri vor fi respectate. Poți să-ți rezervi un loc aici și trebuie să știi că, deși filmul începe la ora 21:00, accesul este permis încă de la ora 16:30, pentru a evita aglomerația și pentru a te invita la socializare pe iarbă verde.

Cu toate că săptămâna care acum se încheie a fost una plină, trebuie să recunosc faptul că mi-au lipsit evenimentele din weekend-uri, dar și să am parte de o gamă largă de unde să aleg cum să-mi reîncarc bateriile pentru alte câteva zile toride. I like the life right now.

Tu la ce evenimente vei merge weekendul acesta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!