Evenimente sportive la care poți participa în perioada următoare în Cluj

Home $ Articole $ Evenimente sportive la care poți participa în perioada următoare în Cluj

by | Jun 18, 2021 | Articole, Sport

Competițiile sportive de vară din Cluj se apropie cu pași repezi, așa că am decis să vă prezentăm cele mai atractive evenimente din această perioadă. Aveți șansa de a vedea la lucru profesioniști din atletism, baschet, echitație, gimnastică, fotbal sau tenis, iar tot ce vă rămâne de făcut este să alegeți ce vi se potrivește cel mai mult. Fie că optați pentru o zi sau mai multe petrecute în jurul sportului, cu siguranță veți avea parte de experiențe demne de povestit.

Capul de afiș al lunii iunie este Campionatul European de Atletism pe echipe Liga 1, care are loc pe Cluj Arena în perioada 19-20 iunie, sâmbătă și duminică. Atleți din 12 țări se vor lua la întrecere în echipe mixte în cursa pentru glorie și mândria de a-și reprezenta țara la cel mai înalt nivel. Sâmbătă, concursul va începe la ora 17:00, iar duminică se va da startul la ora 16:00. Primele două echipe clasate vor promova în Superligă, dar miza este și la subsol, deoarece ultimele două formații din clasament vor retrograda în Liga 2. Printre numele importante din atletismul european care vor veni în România pentru această competiție se numără Ajla DelPonte, Angelica Moser (Elveția), Miltiadis Tentoglou (Grecia), sau Femke Bol și Lieke Klaver (Olanda). Țara noastră îi va avea printre concurenți pe Rareș Toader, recordman la aruncarea greutății, Alin Firfirică, un aruncător de disc foarte valoros, și pe Florentina Iușco, participantă în cadrul probei de săritură în lungimă. Toți cei trei sportivi români vor concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mai multe informații despre Campionatul European de Atletism puteți afla aici.

Ultimul meci al finalei campionatului de baschet masculin, dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea, are loc duminică, 20 iunie de la ora 20:00 la Cluj, în BTarena. După disputarea a patru meciuri, cele două echipe se află la egalitate, iar la sfârșitul săptămânii vom afla cine va ridica trofeul deasupra capului. Accesul publicului în Sala Polivalentă este permis pentru cei vaccinați, pentru cei care doresc să se vaccineze la punctul de vaccinare de la sală în ziua partidei și pentru cei care prezintă un test RT-PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului. Prețul unui bilet pentru non-abonați în sezonul 2019-2020 este de 15 lei și poate fi cumpărat online sau de la casieria Sălii Sporturilor ”Horia Demian”. Site-ul oficial al clubului oferă mai multe informații despre accesul la eveniment.

Dacă vă plac întrecerile ecvestre, numai bine puteți face o plimbare în afara orașului pentru Cupa României pe Obstacole la Echitație, ce va avea loc la Turda de joi până duminică, între 24-27 iunie. Aveți ocazia de a admira cai antrenați la cel mai înalt nivel participând într-un concurs deosebit. Competiția va avea loc la Salina Equines și vor participa sportivi din toată țara, inclusiv reprezentanți ai Clubului Sportiv Universitatea Cluj.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Salina Equines Turda (@salinaequines)

Pentru fanii gimnasticii, orașul nostru vine cu o propunere foarte atractivă pentru sfârșitul lunii iunie. Rhythmic Gymnastics World Challenge Cup reunește cele mai bune gimnaste din întreaga lume, fiind ultima înainte de Olimpiada de vară. Evenimentul are loc la BTarena între 25-27 iunie și este format din proba individuală și proba de ansamblu. În concurs le poți vedea pe sportive întrecându-se în proba de cerc, minge, măciuci și panglică. Eleganța și artă prin sport sunt cuvintele cheie ale acestei competiții, pentru care puteți achiziționa bilete pe zile sau abonament. Tichetele de acces pot fi cumpărate din magazinul UMAN din Iulius Mall. Mai multe detalii despre eveniment puteți afla de aici.

Crosul Hoia Fortech are loc în data de 27 iunie în Pădurea Hoia și include probele de cros 15 km, 10 km și 7 km. Înscrierile se pot face până vineri (da, azi, grăbiți-vă!), 18 iunie, la acest link https://virtual.runnersclub.ro. Taxa de participare este între 89 de lei și 109 lei, în funcție de crosul ales. Premiile constau în vouchere de sume diverse pentru Decathlon, dar și în produse pentru sport sau de uz casnic. Alergăm?

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Runners Club (@runners.club.romania)

Un turneu foarte atractiv de tenis va lua startul la începutul lunii august. Singurul turneu WTA din România va avea loc între 2 și 8 august la Winners Sports Club pe zgură, în aer liber. Competiția va avea probe de simplu și dublu și va totaliza premii de peste 235 de mii de dolari. Mai mult de 60 de jucătoare din circuitul feminin vor veni la Cluj-Napoca și vor putea fi privite de către iubitorii sportului din țara noastră. Campioana turneului va primi 250 de puncte în clasamentul WTA. Biletele vor fi puse în vânzare la sfârșitul lunii iunie, iar mai multe Informații despre accesul publicului vor apărea în perioada următoare.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Winners Open (@winnersopen)

Momentan, majoritatea sporturilor de echipă sunt în pauză competițională, cluburile fiind în vacanță sau la startul pregătirii pentru viitorul sezon. Cel mai repede vor începe campionatele de fotbal masculine, în luna iulie, unde Clujul are echipe în primele două ligi. În afară de întrecerile interne, CFR Cluj va începe cursa pentru calificarea în cupele europene la începutul lunii iulie. Cu informații despre programul meciurilor vom reveni ulterior.

Vara ne oferă mai multe oportunități de a ne petrece timpul liber participând activ la mișcare sau urmărind sportivi și echipe de top în orașul nostru, fie că vorbim de competiții indoor sau în aer liber. Tu ce alegi pentru a te bucura de sport în Cluj?

Foto cover: Valentin Todea

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!