Cabane în formă de A aproape de Cluj

Home $ Articole $ Cabane în formă de A aproape de Cluj

by | Jun 8, 2021 | Articole, Ieși din oraș

Dacă îți dorești să păstrezi vie tradiția specifică weekend-urilor de vară și să profiți de fiecare weekend liber, atunci probabil îți dorești să nu pleci prea departe de Cluj. În acest caz, printre cele mai bune opțiuni se numără cabanele: poți să vii cu familia sau cu cei mai buni prieteni ori fie și doar cu jumătatea ta dacă îți dorești mai multă liniște și mai mult timp petrecut în doi, de multe ori ai parte de o priveliște de invidiat, ai parte de propriul tău spațiu, iar natura este vecina cea mai bună și mai liniștită. Nu știu despre tine, dar eu m-aș retrage și o lună într-un astfel de loc, pentru o pauză binemeritată de la toată agitația zilnică.

Și cum v-am mai făcut recomandări de cabane faine, aproape de oraș și-n trecut, de data aceasta am pregătit un tip anume de cabane: este vorba de cabane A-frame. Acestea se numesc astfel deoarece seamănă cu litera A, iar acoperișul ține locul pereților, îmbrăcând complet spațiul pentru locuit.

Cele mai moderne cabane A-frame au geamurile foarte mari, care-ți permit să te bucuri de lumina naturală, dar și de natura din jurul tău. În ultimii câțiva ani, acest tip de cabane au devenit foarte populare și s-au bucurat de multă apreciere din partea turiștilor. Și pe bună dreptate, căci sunt cu adevărat încântătoare. Cu toate că în România nu există o listă foarte lungă cu asemenea cazări, eu am găsit câteva cabane A-frame aflate la maxim 3 ore de Cluj.

Prima dintre acestea este Cabana A din Toplița. Se află la 2h și 45 de minute de oraș, într-o zonă care îți va oferi o priveliște peste toate meleagurile, dar și suficient spațiu, încât să ai liniște. Cabana este decorată într-un stil ușor rustic și are o bucătărie dotată complet. Are 3 dormitoare, două dintre ele au paturi duble, iar al treilea are două paturi de câte o persoană. În cazul în care sunteți o gașcă de 8 prieteni, în living există canapea extensibilă, deci vă puteți face rezervarea liniștiți. Mai mult decât atât, vei mai găsi și un ciubăr, de care te poți bucura în serile răcoroase, dar și un foișor pregătit drept zonă de luat masa în aer liber. Prietenii patrupezi sunt și ei bineveniți, ba chiar și așteptați cu boluri speciale pentru hrana lor – asta în cazul în care nu vrei să aduci prea multe de acasă. Prețul pentru două nopți începe în jurul sumei de 2100 lei, iar rezervarea se poate face aici.

Da, următoarea opțiune se află în România, chiar la 3h de Cluj – asta dacă pozele te cuceresc instantaneu și nu îți vine să crezi că nu ai știut de ea până acum. Cabana Tinovo are numai geamuri în partea din față, care îți iau mințile de entuziasm față de ceea ce vezi și care îți oferă muuultă lumină în care să te scalzi. Gătită în stil scandinav și înconjurată de pădure, cabana are un farmec deplin. Dispune de saună, ciubăr, bucătărie utilată și are o capacitate maximă de 10 persoane. Numele său este dat după Rezervația Tinovo Mare, care se află la doar 9 km de cabană și care e musai să fie vizitată, dacă tot alegi să te cazezi aici. Deși mai puțin cunoscută, este cea mai mare rezervație naturală de tundră din România. Prețul de închiriere pentru toată cabana începe de la 1300 lei/noapte și este bine de știut că perioada minimă de ședere este de două zile. Pentru a vedea datele disponibile și alte detalii de acest tip, poți intra aici.

Tot în județul Alba, doar că în localitatea Vălișoara se află și Cabana Ted’s, la doar 70 de minute de condus din Cluj. Este mult mai spațioasă decât variantele prezentate până acum, aici se pot aduna 12 persoane. De altfel, de data aceasta, cabana este amplasată la poalele Munților Trascău și are o priveliște mult mai dinamică și la fel de spectaculoasă. În apropiere găsești multe trasee turistice, printre acestea se numără și Creasta Secuiului sau Cheile Vălișoarei. Chiar dacă munții sunt atât de aproape, la Ted’s beneficiezi de internet, jocuri de societate, Xbox și un mini set-up pentru karaoke. Dacă îți dorești puțină relaxare în aer liber, chiar la cabană, există ciubărul și două terase unde îți poți servi cafeaua dimineața, în timp ce pentru cei mai activi oaspeți există posibilitatea de închiriere de la cabană a ATV-urilor sau a unor biciclete. Tariful de închiriere al proprietății este de 1500 lei/2 nopți în timpul săptămânii și de 2000 lei/2 nopți în timpul weekendului. Mai mult decât atât, pentru șederi de 3 zile, indiferent că este vorba de weekend sau nu, primești o zi gratis de cazare. Poți afla mai multe dacă le scrii aici.

Zestrea Sofiei este un loc cum nu se poate mai cozy. Cabana are ferestrele generoase, iar pădurea din jurul său conturează atmosfera ideală pentru o escapadă la munte. Este amplasată în Râmeț, județul Alba și poate să găzduiască un grup de maxim 6 persoane. La parter se află bucătăria și un living primitor, dotat cu leagăn, sobă de teracotă pentru situațiile friguroase și o priveliște care te atrage să te cuibărești și să-ți bei limonada în timp ce te lași furat de o carte bună, iar la etaj se află dormitorul. Menționez că acesta este open space și se ajunge la el cu ajutorul unei scări handmade din lemn. Nu-ți face griji, e mult mai cool decât sună. De la proprietate poți închiria și un ATV de două persoane dacă îți dorești să faci o altfel de plimbare prin zonă. Cât despre preț… minim două nopți rezervate în timpul săptămânii costă 700 lei, iar în timpul weekendului costă 800 lei. Scrie-le pe Facebook dacă ai mai multe curiozități sau dacă vrei să verifici disponibilitatea.

Tot la aproape 3 ore de Cluj este și Cabana Stângău A. Se află în Borșa, județul Maramureș, mai exact în Parcul Natural Munții Rodnei și este o opțiune potrivită pentru puțină liniște sufletească. Decorul este unul elegant, care-ți inspiră un strop de aer rustic. La Cabana Stângău A se pot caza până la 6 persoane, în cele 2 dormitoare ale sale și pe canapeaua extensibilă din living. Cabana mai dispune și de 2 băi, bucătărie open space cu livingul, parcare proprie, șemineu, zonă pentru gătit la ceaun, foișor și ciubăr – prețul de închiriere al ciubărului este de 300 de lei/zi, dacă ești cazat doar o zi, iar dacă stai minim 2, prețul este de 250 lei/zi. În apropiere de această proprietate se află și Cascada Cailor, pe care te invit s-o vizitezi. Cabana este pet-friendly, iar prețul de închiriere al acesteia este de 1000 lei/noapte.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de iTurist (@iturist.ro)

Îți reamintesc de cererea mare pentru cabane, iar dacă te încântă o opțiune de mai sus, mai bine nu ai sta mult pe gânduri și ți-ai face rezervarea încă de pe acum. Trebuie să recunosc faptul că sunt și eu o fană a escapadelor în natură și că m-a cucerit acest tip de cabană, care mi se pare perfect pentru un weekend (sau două) la munte. Așa că mi-am ales una dintre cele prezentate mai sus și îmi fac și eu imediat rezervarea.

Chiar așa, tu pe care ai alege-o?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!