Electric Castle se amână pentru 2022

Home $ Știri Cluj $ Electric Castle se amână pentru 2022

by | May 17, 2021 | Știri Cluj

Luând în calcul ultimele măsuri anunțate de autorități privind limitarea numărului de spectatori pentru toate evenimentele culturale și de divertisment din această vară, organizatorii Electric Castle (EC) au luat decizia de a amâna pentru 2022 ediția a 8-a a festivalului. Trupele twenty øne piløts, Gorillaz & Deftones au fost reconfirmate pentru noile date, stabilite pentru 13 – 17 iulie 2022. Focusul pentru următoarea perioadă va fi de a convinge autoritățile să clarifice măsurile anunțate, astfel ca experiența Electric Castle să existe, chiar și într-o formă diferită, în 2021.

Conform hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr 29/14.05.2021, evenimentele din luna iulie vor fi limitate la 2.500 de spectatori. În plus, hotărârea conține alte limitări care, pentru a fi aplicate, necesită clarificări ce vor solicita alte noi runde de discuții, probabil în următoarele săptămâni.

Decizia vine într-un moment în care organizatorii se aflau, oricum, sub presiunea timpului foarte scurt rămas, graficul normal de implementare a festivalului fiind, deja, cu mult depășit. În plus, parte dintre artiștii care ar fi trebuit să se afle pe afiș și-au reprogramat sau anulat turneele europene.

Toate aceste date analizate în detaliu au condus înspre singura alternativă viabilă și corectă pentru public: evitarea organizării unei ediții de compromis și stabilirea unor noi date, 13 – 17 iulie 2022. Cu un suport nelimitat și o înțelegere perfectă a situației, toate marile trupe anunțate – twenty øne piløts, Gorillaz & Deftones – au reconfirmat imediat prezența lor pe domeniul Banffy, pentru anul viitor.

Toate biletele achiziționate pentru ediția a 8-a rămân valabile pentru noile date din 2022, detalii și opțiuni urmând a fi comunicate în următoarele zile.

Echipa Electric Castle își dorește ca acest ultim an, în care așteptarea revenirii la normalitate a fost o provocare pentru toată lumea, să nu fi trecut în zadar. Organizatorii, prin intermediul organizațiilor din care fac parte, speră în reluarea, în cel mai scurt timp, a discuțiilor legate de măsurile aplicabile evenimentelor, pentru ca acestea să fie pe deplin clarificate, astfel încât planurile de a oferi experiența Electric Castle, în această vară, chiar și într-o formă modificată și adaptată, să poată prinde contur.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!