Produse locale și meniuri speciale pentru masa de Paște

Home $ Articole $ Produse locale și meniuri speciale pentru masa de Paște

by | Apr 28, 2021 | Articole, Recomandări

Au mai rămas doar câteva zile până de Paște, dar nu e cazul să te alarmezi, chiar dacă mai ai o groază de pregătiri de făcut. Fie că vei petrece doar tu și jumătatea ta, fie că va fi ceva în familie sau vei merge în vizită la câțiva prieteni apropiați, te ajutăm noi să te pregătești cum se cuvine pentru o masă delicioasă și bogată. De data aceasta am pregătit câteva sugestii, în funcție de disponibilitatea și de preferințele tale: ingrediente locale pentru masa de Paște și meniuri gata preparate de la câteva dintre restaurantele din oraș, cu de toate, vorba aia.

Dacă îți face plăcere să gătești tu preparatele de sărbători pentru tine și cei dragi sau dacă ai și un ajutor în bucătărie, cu atât mai bine. Fii numai ochi și urechi pentru ce urmează și notează-ți preferințele, pentru a le face o vizită cât de repede posibil. Ești gata? Bun.

În primul rând avem nevoie de ouă proaspete. Cei de la Alto Pasta sunt deja foarte cunoscuți pentru pastele făinoase cu care ne tot încântă. Dacă te-ai întrebat care este secretul celor mai bune paste din oraș, ei bine, pe lângă o făină de calitate, răspunsul stă în ouăle proaspete. Acestea sunt procurate de la ferma lor, unde găinile sunt crescute cu hrană naturală și cu multă grijă. Așa că mai bine i-ai contacta ca să poți înroși ouă de la găini fericite, de aproape.

Dacă nu știai până acum, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca are propriul său magazin, Gourmenticus Academicum, de unde poți achiziționa produse de băcănie, cât și plante sau flori. Provin din producție proprie sau de la fermele pilot ale universității. Oferta lor de Paște include, printre altele, drob de miel (63RON/kg) și drob de porc (54RON/kg). Oferta este valabilă pe toată durata lunii aprilie. Poți plasa o comandă printr-un mesaj privat pe pagina lor de Facebook sau poți achiziționa preparatele direct din magazinul lor fizic, de pe Calea Mănăștur nr. 7.

După drob și ouă vin cozonacii, nu-i așa? Pufoși, fragezi sau poate puțin mai rumeniți… cu ciocolată, cu fistic, cu nuci sau cu nutella…există atât de multe opțiuni în ziua de astăzi încât le-am pierdut numărătoarea. Aproape că nici nu merită să-i faci tu, la cât de bine arată atunci când se odihnesc pe rafturile cofetăriilor, abia scoși din cuptor. Nici nu știu ce să-ți recomand pentru că nu pot să mă rezum doar la o variantă sau două, tocmai pentru că sunt atât de multe locuri de unde poți comanda cozonaci delicioși în Cluj. După ce arunci o privire peste ce am mai povestit despre ei, și după ce îl și cumperi pe al tău, îți dau un pont: nimic nu se compară cu o felie de cozonac și o ceașcă de lapte cald, în dimineața de Paște. Sau, cel puțin, pentru mine când nu exista un desert mai bun decât ăsta, când eram mică. Încearcă și dă-mi de veste!

Mergem mai departe la ceva mai consistent. Este vorba, bineînțeles, despre carne. De pe o masă tradițional românească nu lipsește friptura de miel, dar nici alte preparate din carne. La Carmangeria Moldovan găsești de toate: ceafă de porc, carcasă sau rasol de miel, pulpă de berbecuț, slănină afumată, salam franțuzesc, coaste de vită, frigărui de pui, drob și… nu mai continui, să nu cumva să te apuce foamea. Cert este că ai o gamă foarte largă de unde poți alege ce să servești anul acesta la masa de Paște. Iar dacă simți că sunt prea multe opțiuni și ai vrea câte ceva din fiecare sau dacă te presează timpul, ei bine, poți opta pentru unul din cele 6 sortimente de platouri, pregătite cu migală pentru tine. Prețurile acestora pornesc de la 149 de lei și merg până la 169 lei. Este nevoie de 2 zile pentru ca acestea să ajungă la tine acasă. Dacă ești vegetarian sau ai pe cineva în familie care urmează o dietă fără carne, trebuie să știi că există la ei și opțiunea unui platou de brânzeturi, foarte lăudat în mediul online. Acum este ocazia potrivită să-l încerci și tu. În ceea ce privește carnea de miel, că tot este la mare căutare acum, prețul este de 370 lei/7 kg, iar comenzile se pot face la orice magazin Moldovan din Cluj sau direct pe site.

Cred că partea cea mai frumoasă la sărbători este faptul că ai parte de puțină tihnă, acasă, alături de oamenii pe care-i iubești cel mai mult și împreună cu care ai sta la povești la nesfârșit. La masă, de regulă, se strânge toată familia și împarte bucatele, dar și amintirile. Dacă timpul a fost prea scurt și nu ai reușit să prepari tot ce ți-ai propus sau dacă gătitul nu este punctul tău forte, am adunat și câteva sugestii de restaurante care au meniuri specifice Paștelui, ready to eat.

Primul dintre acestea este Deutsches Haus care, deși este un restaurant cu specific german, a pregătit un meniu generos pentru o masă așa cum se cuvine pe la noi. Îți dau doar câteva variante cu ce anume ai putea comanda de la ei: friptură de miel cu cartofi copți, friptură de iepure cu morcovi, cartofi copți și muuulte ierburi aromate, dar și un platou aperitiv cu o varietate de delicatese – bacon, șnițel de pui, chifteluțe, telemea, ridichi, drob de miel, salată de vinete și lista poate să continue. A, da, poți comanda inclusiv sarmale, cu afumătură și smântână proaspătă. Oferta pentru acestea este următoarea: 30 de sarmale și 300 g de ciolan și smântână proaspătă te vor costa 300 lei. Comenzile se preiau telefonic la numărul 0770 831 705 până în data de 12 aprilie și pot fi ridicate de la restaurant în 14 aprilie. Dar pentru mai multe astfel de detalii referitoare la prețuri și gramaj, te invit să arunci un ochi aici.

Nici Marty nu se lasă mai prejos, așa că a pregătit câteva feluri de mâncare speciale pentru această sărbătoare. Mielul este laitmotivul, desigur. Au pregătit pentru tine în Oala Marty numai bunătăți! Ciorbă de miel delicioasă, cozonac babka bine crescut și bine însiropat, nelipsita friptură de miel, fragedă cum le place tuturor, pască cu stafide și, bineînțeles, drob de miel cu ou. Să fii atent atunci cât verifici prețurile, pentru că acestea sunt pentru un gramaj ceva mai mare, ca să ajungă pentru mai multe porții. Doar n-ai să comanzi friptură de miel pentru tine, fără să împarți cu soția și cu cei mici, nu? Aruncă o privire aici, la Oala de Paște, și analizează mai bine preparatele ca să îți alegi ce-ți place mai tare. Iar dacă acestea nu te încântă, îți poți comanda ceva din meniul obișnuit pe care-l găsești aici.

Continuăm seria meniurilor și a pachetelor pentru Paște cu DOT. Aici avem parte de 2 kit-uri pregătite special pentru această ocazie și care sunt puțin mai diferite decât variantele de mai sus. La DOT știi că ai parte de ingrediente naturale și de preparate sănătoase, cu o interpretare modernă. Primul kit este unul pentru aperitive, ideal pentru 2-4 persoane. Acesta are cam 3,3 kg și conține salată de vinete, salată de ouă cu ciuperci, pesto de leurdă, cremă de conopidă, cremă de brânză sărată și alte câteva aperitive gustoase preparate în bucătăria lor, cu ingrediente locale. Al doilea kit este, de asemenea, potrivit pentru 2-4 persoane. Fiind ceva mai consistent, are câteva din aperitivele de mai sus, dar și un fel principal (miel, salată de cartofi orientală și ciulamadă). Echipa DOT nu a uitat nici de desert, așa că primești în pachet pască cu mango, salam de biscuiți, caramel sărat și pogăcele cu brânză. Pe lângă toate acestea, mai ai incluse: 7 ouă colorate, pădurată și limonadă cu piersici. Ce zici? Parcă e un meniu interesant, în care găsești o combinație de mâncare tradițională cu alternative interesante și sănătoase. Kiturile se pot comanda până în 12 aprilie, iar livrarea lor se efectuează pe 14 aprilie, gratuit. Pe site mai au și alte preparate cât se poate de naturale, mai tradiționale sau mai moderne. Zic să arunci un ochi ca să te convingi.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de District Of Toast (@districtoftoast)

Despre cei de la Yellow Menu am mai povestit și cu alte ocazii, iar mâncarea lor a fost delicioasă și sănătoasă. Dacă încă nu ai comandat nimic de la ei, acum ai ocazia să te convingi cu meniul lor de Paște. Acesta este ideal pentru 4-6 persoane și costă 450 lei. Te vei putea bucura de drob de miel, sarmale din carne de porc și de vită, ouă roșii, salată boeuf din carne de vită, o pască cu stafide și brânză dulce, dar și câte ceva pentru servit la capitolul aperitive. Precomanda se poate face până în 12 aprilie, iar mâncarea se va livra vineri, 14 aprilie. Poți vedea aici meniul complet. Nu uita de faptul că ei livrează în tot orașul, dar și în zonele din imediata sa apropiere, cum ar fi Florești, Apahida, Baciu și Feleacu. Iar pentru o comandă de minim 30 de lei, livrarea în oraș este gratuită. Mai multe detalii privind zonele în care livrează cei de la Yellow Menu, precum și tarifele pentru acest serviciu, poți vedea pe harta de pe site-ul lor.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Yellow.Menu (@yellowmenufood)

Încheiem cu Exclusiv Catering&Events. Serviciile lor de catering sunt deja pe piață de mai bine de 19 ani, deci au trecut prin multe sărbători pentru care au pregătit bucate tradiționale, ca la mama acasă. Nu trebuie să-ți faci griji pentru nimic, aici vei putea comanda tot ce are nevoie pe masă familia ta: ouă roșii, pască cu brânză sărată sau dulce, drob de miel, friptură de miel, ciorbă de miel, sarmale, dar și câteva platouri generoase cu aperitive și prăjituri asortate. Poți comanda și platouri vegane, deci toți prietenii se vor putea bucura de o masă pe cinste. Comenzile se efectuează telefonic, până pe 12 aprilie. Poți merge personal să-ți ridici bucatele sau poți opta pentru livrarea la domiciliu, care este gratuită dacă ai comandat peste 300 de lei. Pentru a vedea întregul meniu, prețurile fiecărui fel, dar și mai multe detalii privind comanda, intră aici.

Dacă tu mai ai și altceva pe lista ta de cumpărături, te sfătuim să cauți mai întâi pe platforma Made in Cluj, unde poți găsi producători locali de la care să cumperi produse proaspete și naturale. Indiferent dacă îți face plăcere să gătești pentru cei dragi un meniu întreg, dacă ai încercat o rețetă de la Jamila Cuisine și nu prea ți-a reușit, ai o mulțime de opțiuni cu care să repari gafa. Și dacă pur și simplu preferi să comanzi un meniu gata preparat și să ai mai mult timp de petrecut alături de familie și/sau de finalizat ultimele sarcini înainte de câteva zile libere, te sfătuim să te bucuri de aceste sărbători și de prilejul pe care ți-l oferă pentru o binemeritată pauză.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!