De vorbă cu Dodo despre noul proiect al școlii de producție Make Music Not War – Cosy MMNW

Home $ Articole $ De vorbă cu Dodo despre noul proiect al școlii de producție Make Music Not War – Cosy MMNW

Muzica nu se oprește niciodată, indiferent de schimbările prin care trecem. Ne-am convins de asta de fiecare dată când am descoperit proiecte noi ale producătorilor. Probabil că mulți dintre voi îl cunoașteți deja pe Dodo, pentru că este unul dintre cei mai apreciați DJ din Cluj. Nu doar că este pasionat de muzică, dar încearcă să-i învețe și pe alții ce știe mai bine. Mai mult de atât, îi molipsește pe toți din jurul lui cu multă energie. Pe lângă faptul că a pus bazele unei școli de producție muzicală – Make Music Not War – nu s-a oprit niciodată din a aduce comunității o doză de bucurie prin proiectele pe care le-a realizat. Chiar dacă perioada aceasta a fost atipică, nu l-a împiedicat să-și concretizeze ideile.

Make Music Not War (MMNW) e o școală alternativă de producție muzicală, apreciată de comunitate și un adevărat fenomen local cu impact cultural. Este locul potrivit pentru toți cei care iubesc muzica, indiferent de experiența sau domeniul lor de activitate. MMNV îmbină pasiunea, ritmul, energia și oamenii într-un spațiu primitor, colorat și numai bun pentru creație. Și când se adună oameni talentați în același loc, nu se pot naște decât lucruri speciale. Cu ce gânduri a plecat la drum, puteți descoperi aici, dar să vedem ce a pregătit Dodo pentru următoarea perioadă.

dodo1

Proiectul COSY MMNW – este copilul casei Make Music Not War, așa cum îi place lui să-l numească, și urmează să fie lansat. Este despre și pentru trupe, artiști talentați și oameni care vor să transmită un mesaj prin muzica lor. Cosy MMNW înseamnă mini-concerte și live act-uri, într-un spațiu prietenos care te face să te simți ca acasă. Încă de la finalul anului trecut, Dodo avea o mulțime planuri pentru viitor, iar acest proiect a fost unul dintre ele. De la stadiul de idee până la implementare nu a durat foarte mult, în trei luni deja avea totul organizat.

Ne-am trezit toți într-o perioadă ciudată și atipică, în care totul devenea inactiv și atunci ne-am gândit să facem ceva prin care să reconectăm oamenii cu trupele și artiștii lor preferați, cu muzica, chiar și așa online, prin ecrane. Pe lângă asta, ne-am dorit să activăm puțin lucrurile – nu doar școala de muzică, ci și artiștii care momentan sunt în stand-by. Așa a apărut proiectul Cosy MMNW. Ne-a venit ideea anul trecut, prin noiembrie și de atunci am început să facem o listă cu toate lucrurile de care am avea nevoie pentru a-l putea realiza și ne-am organizat repede.

cosy mmnw 2

Păreau destul de simple lucrurile la început, iar entuziasmul și ambiția îi încurajau pe toți să ajungă cât mai repede la rezultatul final, însă n-au avut toate componentele necesare din primul moment. Bifaseră deja câteva lucruri de pe listă – locul potrivit îl aveau, echipă de sunet aveau, dar le lipsea echipa video. În scurt timp au reușit să pună totul în ordine, iar începutul anului 2021 părea să fie cel mai potrivit moment pentru a-și concretiza ideile.

Anul acesta s-au aranjat mult mai bine lucrurile și mini-proiectul nostru începea să prindă contur. Ne-am făcut o echipă faină și puternică, iar din martie am devenit și mai activi, dorindu-ne să grăbim un pic lansarea. Am reușit să obținem elementele de care aveam nevoie, astfel că, pe partea de video îi avem pe băieții de la Some Dudes – niște profesioniști, aș putea spune – care se ocupă de tot ce înseamnă video, montaj, editare. Pe partea de sunet ne ajută Sound Squad și Hz Lab, două echipe care ne aranjează și se ocupă ca sunetul să fie cel mai bun.

cosy mmnw 4

Conceptul a fost special creat pentru a fi lansat în mediul online, iar planurile de viitor sunt gândite, momentan, pe termen scurt. Atât Dodo, cât și echipele din spatele proiectului au încredere în potențialul pe care-l are Cosy MMNW și au speranțe mari pe termen lung, însă vor să construiască totul step by step. Dorindu-ne să vedem cum s-au organizat, ne-am uitat în spatele „cortinei” și am aflat deja care a fost primul pas.

Prima filmare s-a realizat în 3 zile și 3 nopți, cu tot ce a ținut de amenajarea spațiului, probe de sunet, probe de video, ședințe și altele. Prima trupă care ne-a vizitat livingul de la Căminul Subcultural, a fost Satellites – trei băieți talentați din Cluj. Am filmat un super one shot live care a ieșit foarte bine și sperăm să aibă succes în fața publicului.

Dacă ești la fel de curios ca noi să vezi și să asculți materialul, pentru lansare, Dodo a ales o dată deloc întâmplătoare: 12 aprilie. Este ziua în care MMNW împlinește 2 ani și o ocazie perfectă de a face un cadou, atât pentru oamenii din comunitatea lor, cât și pentru artiști, având în vedere că perioada în care suntem nu le-a permis să organizeze un eveniment clasic sau un birthday party în toată regula. Așa cum ne-au obișnuit deja, au decis să facă lucrurile altfel și să ofere oamenilor prima filmare Cosy MMNW pe canalul de YouTube al școlii de muzică. Întreaga echipă din spatele proiectului speră ca succesul să fie pe măsura muncii pe care au depus-o.

cosy mmnw6 cosy mmnw7

Așadar, rămâneți conectați pe paginile de Facebook și Instagram, dar și pe canalul de YouTube, pentru a fi primii care se bucură de tot ce-au pregătit cei de la Make Music Not War în ultimele luni. Setează-ți reminder-ul pe 12 aprilie și sărbătorește, nu doar aniversarea școlii de producție, ci și lansarea unui nou proiect, alături de artiștii din grupul Satellites și de echipa lui Dodo.

 

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!