7 locuri aproape de Cluj unde să-ți scoți jumătatea de Valentine’s Day

Home $ Articole $ 7 locuri aproape de Cluj unde să-ți scoți jumătatea de Valentine’s Day

by | Feb 10, 2021 | Articole, Ieși din oraș

Articolul a fost revizuit în ianuarie 2024.

Am făcut o listă cu 7 locuri aproape de Cluj, numai bune ca să te bucuri de ce a mai rămas din iarnă și unde îți poți scoate jumătatea, fie că vrei să faci o expediție de o zi sau să-ți petreci un weekend întreg departe de grijile din centrul orașului. Pentru a mai adăuga un strop de farmec locației sau plimbării alese, noi îți recomandăm: un termos plin ochi cu ciocolată caldă (sau cafea, ceai), să fiți dotați corespunzător pentru zăpadă (de la sanie până la mănuși, altfel bulgăreala se termină înainte de a fi început cu adevărat), camerele foto pregătite pentru cele mai frumoase priveliști și nu în ultimul rând, voia bună!

1. Mărișel

Comuna Mărișel este situată la aproximativ 52 de km de Cluj-Napoca și este o locație potrivită pentru iubitorii de zăpadă. Aici se află una dintre cele mai apropiate pârtii de schi, lucru pentru care merită să faci o escapadă pentru acest weekend și, în cinstea iernii, să-ți iei jumătatea și să vă bucurați de oferta anotimpului: puteți schia sau doar să vă dați cu sania, iar dacă sporturile de iarnă nu sunt pe placul vostru, o plimbare prin natură, dar și prin sat (unde vă puteți bucura de câteva obiective turistice precum Muzeul Satului, Observatorul Astronomic Mărișel, Hidrocentrala Mărișel, Bustul Pelaghiei Roșu), este puternic recomandată. Mărișel e o locație aparte, unde tradițiile și obiceiurile s-au păstrat aproape intacte. Prin urmare, vă invităm la o plimbare cu trăsura și la explorarea împrejurimilor, să vă convingeți chiar voi.

 

2. Beliș

Printre locațiile frecventate de clujeni când vine vorba de iarnă este și comuna Beliș, aflată la aproximativ 77 km distanță de Cluj-Napoca. Atracțiile principale din această zonă sunt lacul și stațiunea Beliș-Fântânele. Lacul este unul artificial de acumulare, fiind cel mai cunoscut lac din Munții Apuseni, iar pe malul său se află stațiunea Beliș-Fântânele. În apropiere se află și peșteri, dar cel mai bine ar fi să iei legătura cu un ghid acreditat înainte să te aventurezi la o asemenea expediție. Tot pe aceeași listă se află și Cascada Vălul Miresei, la aproximativ 20 de km distanță. Cazarea din zonă este ofertantă, ca să ai de unde alege, oricât de pretențios ești. Zona este potrivită dacă îți dorești să te relaxezi și să faci plimbări în natură. Pentru reîncărcarea bateriilor și satisfacerea papilelor gustative cu bucatele zonei, Beliș merită o șansă.

 

3. Vârful Vlădeasa

Și pentru munțomani avem o sugestie, nimic mai mult și nimic mai puțin decât o urcare până pe Vârful Vlădeasa. La urma urmei, pasiunea pentru munte poate să consolideze relația cel mai bine atunci când se află în fața faptului împlinit. Pentru această excursie este necesar un echipament adecvat și complet (încălțăminte, colțari, polar, pantaloni impermeabili, precum și o geacă potrivită, care să nu te facă să transpiri, câteva provizii) și o condiție fizică mai zdravănă, dar priveliștea merită din plin efortul. Masivul Vlădeasa face parte din Munții Apuseni, iar Vârful Vlădeasa este cel mai înalt vârf din județul Cluj. Puteți înnopta la Cabana Vlădeasa, un loc numai bun de spus povești la gura sobei și de împărțit o ciocolată caldă în doi. O ieșire de genul acesta va fi apreciată de către jumătatea aventuroasă a cuplului, dar și de cea care abia descoperă pasiunea pentru munte.

 

4. Lacul Tarnița

Deși mai popular pe timpul verii, Lacul Tarnița este la fel de generos și pe timp de iarnă cu priveliștea pe care o oferă. Se află la 15 km de Cluj-Napoca și este situat între comunele Gilău, Mărișel și Râșca, având o lungime de 9 km. Posibilitățile de cazare în zonă sunt multiple, iar cele mai căutate sunt cele cu vedere către lac. O cină romantică pe care i-o pregătești partenerului în acest loc, cu siguranță va fi foarte apreciată în seara de 14 februarie. O altă alternativă pentru a petrece timpul în această locație o reprezintă o plimbare pe traseul către Piatra lui Lucaci, de unde se poate vedea o panoramă frumoasă asupra lacului. Asemănător acestuia, mai există și Piatra lui Dan, traseul fiind destul de ușor de parcurs, cu o priveliște, de asemenea, încântătoare. După o experiență de genul acesta, te întorci acasă cu bateriile încărcate și mult mai (re)conectat cu tine însuți și cu persoana iubită.

 

5. Smida

Dacă în mod normal listele cu rezervări ale restaurantelor pentru ziua de 14 februarie erau pline la ora aceasta, în 2023 ne-am propus să ne reorientăm spre natură. Iar dacă frigul sau zăpada vă sperie, o plimbare mai scurtă, în care puteți imortaliza peisajele iernii și în care vă puteți savura ceaiul din termos, este numai bună pentru un Valentine’s Day în natură. Satul Smida este, așadar, o variantă pentru o astfel de plimbare înainte ca iarna să ia sfârșit. Aparține de comuna Beliș și este unul dintre cele mai mici sate din județ. Așa că, dacă v-ați dorit vreodată să vă teleportați în timp, aici găsiți o atmosferă desprinsă din povești. În același timp, este și locul unde are loc Smida Jazz Festival, așa că, cine știe, dacă vă îndrăgostiți de zonă, puteți să reveniți în vară și să vă bucurați de festival. De altfel, dacă sunteți în trecere, nu ezitați să optați pentru o cazare în Smida pentru a vă odihni, iar opțiunile vin la pachet cu saună, jacuzzi și zonă de relaxare.

 

6. Poiana Horea

Poiana Horea (a nu se confunda cu Pădurea Hoia-Baciu) sau Dealul Calului, după cum mai este numit, este un sat din comuna Beliș. Destul de retras și puțin populat, satul este înconjurat de priveliști montane, exact ca într-un tablou, făcând locul să pară înghețat în spațiu și în timp. Iar dacă o plimbare cu sania pentru a vă putea bucura de peisajele zonei nu v-a convins, să nu pierdeți din vedere avantajul prețurilor scăzute pentru cazare. Liniștea și timpul petrecut împreună pot fi cel mai mare răsfăț după o perioadă aglomerată. Așa că, dacă ești în căutarea unui loc retras, în care să iei o pauză de la grijile zilnice, Poiana Horea este o destinație adecvată pentru un astfel de weekend la munte.

 

7. Pădurea Făget

Situată la marginea orașului, Pădurea Făget este un loc mult mai căutat pe timp de vară decât în timpul iernii. Chiar și așa, reprezintă o opțiune rapidă pentru o plimbare în natură, aproape de oraș, dar și un loc potrivit pentru poze de cuplu, mai ales dacă abia a nins și albul a îmbrăcat pădurea (ce zici, un shooting foto cu zăpadă, făcut cu ajutorul unui trepied sună interesant pentru cadoul din acest an?). Plimbarea se poate acompania cu prăjituri la pachet și cu un om de zăpadă care să vă ureze drum bun la plecare.

 

Știm că te-ai săturat de statul acasă, de vizionatul filmelor online sau de numărul limitat de opțiuni de ieșire în oraș, mai știm și că nu ai vrea să treacă această zi nesărbătorită. Indiferent dacă ești pasionat de sporturile de iarnă, de urcatul pe munte sau ești doar în căutarea unei priveliști mai speciale, ia-ți jumătatea și aruncați o privire peste sugestiile de mai sus, sigur o să vă facă cu ochiul ceva. La urma urmelor, nicio declarație de dragoste nu se compară cu o experiență prin zăpadă trăită în doi. Poți adăuga flori sau vin, după caz!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!