SPACE IN THE CITY: o călătorie interactivă unică prin istoria explorării spațiului

Home $ Știri Cluj $ SPACE IN THE CITY: o călătorie interactivă unică prin istoria explorării spațiului

by | Jan 28, 2021 | Știri Cluj

Asociatia PROEXPO și Showtime Productions în parteneriat cu TETAROM SA prezintă pentru prima dată, Space In The City – o experiență unică ce promite o călătorie interactivă prin istoria explorării spațiului (6 Februarie -16 Mai, în Parcului Industrial TETAROM 1, Hala -H2).

Drumul vizitatorilor începe de la o simplă poveste – romanul ce a descris prima capsula destinată călătoriilor omului în spațiu – o poveste celebră care a inspirat atât tinerii care îi răsfoiau paginile în căutarea aventurilor, cât și pionierii tehnologiei moderne. Vizitatorii sunt apoi invitați să descopere pas cu pas cele mai importante etape din istoria călătoriilor în spațiu și să petreacă momente unice admirând vederea incomparabilă asupra spațiului din celebra cupolă a faimoasei International Space Station, pentru a se aventura apoi în programul de antrenament al astronauților.

Experiența, ce se adresează vizitatorilor de toate vârstele, vă invită să vă testați abilitățile în simulatoare concepute pentru antrenamente reale înaintea zborurilor în spațiu: simulatorul de zbor pentru cel mai sofisticat și capabil avion de vânătoare – modelul F-18, experiențe Virtual Reality concepute pentru a trăi senzația zborului cu racheta sau a călătoriilor pe Marte sau pe Lună, celebrul giroscop – un simulator care testează capacitatea astronauților de a își păstra atenția și contactul cu realitatea în condiții de pierdere a controlului asupra navei sau simulatorul de aterizare a Space Shuttle – racheta concepută pentru călătoriile în spațiu și întoarcerea pe Pământ care numără până în prezent 135 de zboruri în spațiu.

Fascinația omenirii pentru spațiu a alimentat interesul și tehnologia în explorarea celor mai îndepărtate zone ale sistemului nostru solar. Istoria este plină de momente care au ținut omenirea cu sufletul la gură în clipe care, precum niște piese de puzzle, au alcătuit drumul și progresul călătoriilor în spațiu, dar și bazele aspirațiilor spre noi orizonturi. Pentru mine este o onoare să pot aduce experiența Space In The City în Cluj-Napoca, un oraș de care mă simt foarte apropiat, fiind orașul adolescenței mele, declară Istvándi Botond, organizatorul expoziției.

Space In The City este formată din 2 secțiuni – expoziția care cuprinde exponate unice, printre care un exemplar de pe Lună care poate fi atins de către vizitatori și zona de antrenament pentru astronauți – cu simulatoare printre care, pentru prima dată în România, simulatorul care permite vizitatorilor să testeze senzația unică de a păși pe Marte.

Space In The City este o experiență creată în colaborare cu NASA și United States Space & Rocket Center.
Edițiile internaționale ale expozițiilor organizate de către US Space and Rocket Center în întreaga lume au reunit peste 3 milioane de vizitatori în Africa de Sud, Danemarca, Italia, Azerbaidjan, Israel, Cehia, Belgia, Ungaria, Polonia și Statele Unite ale Americii.

Accesul este permis vizitatorilor de toate vârstele, în baza unui bilet de intrare. Mai multe detalii despre Space In The City sunt disponibile online. Biletele se găsesc în format electronic pe www.nasaexpo.ro și www.iabilet.ro

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!