Clujul acoperit de zăpadă! Cele mai frumoase poze postate pe Instagram în ultimele zile

Home $ Articole $ Clujul acoperit de zăpadă! Cele mai frumoase poze postate pe Instagram în ultimele zile

by | Jan 12, 2021 | Articole, Descoperă Clujul

Dacă a fost un lucru pe care ni l-am dorit cât se poate de mult în perioada sărbătorilor, a fost să vedem Clujul acoperit măcar de puțină zăpadă. Ne-am gândit că dacă n-am avut parte de Târgul de Crăciun – pe care îl așteptam cu nerăbdare în fiecare an – măcar de zăpadă să avem, ca să trăim și noi experiența spiritului sărbătorilor anul acesta. Și văzând că trece atât Crăciunul, cât și Revelionul fără niciun pic de ninsoare prin oraș, ne-am făcut o listă cu împrejurimile Clujului pe care să le vizităm în speranța că, fiind zone muntoase, o să găsim acolo ceea ce tot speram să vedem în… oraș. Am dat o fugă până la Rimetea, apoi până la Băișoara, dar și până la Stufărișurile de la Sic – dar fără noroc.

Însă, chiar atunci când credeam că “n-avem noroc anul acesta,” am decis să facem o escapadă de weekend într-o duminică recentă la Mărișel. Acolo, pe pârtie, am găsit zăpadă și peisaje memorabile cât vezi cu ochii. Ne-am dorit atunci să fi putut aduce peisajele tocmai admirate cu noi, înapoi la Cluj. N-a fost posibil, dar se pare că dorința noastră – și, probabil, a multor altora – s-a transformat în realitate câteva zile mai târziu, când ne-am uitat la prognoza meteo din Cluj care, timp de câteva zile consecutive, anunța zăpadă. Am fost sceptici la început – doar vremea în oraș a fost cât se poate de plăcută până acum.

Dar se pare că de data aceasta, n-a durat mult până când ceea ce prevedea prognoza meteo, a și devenit realitate. Acela a fost momentul în care-am știut că luna aceasta vom avea mai mult decât o singură selecție lunară de fotografii, și anume cea care conține 10 dintre cele mai frumoase poze din Cluj postate pe Instagram în luna respectivă. Am știut că vom include, în schimb, și o selecție care arată cele mai frumoase poze postate pe Instagram în ultimele zile, în care apare Clujul acoperit de zăpadă. Cum altfel am fi putut să ne arătăm entuziasmul față de prima zăpadă propriu-zisă de anul acesta din oraș?










Așa, credem că ne-am putut exprima nu numai entuziasmul cu privire la faptul că în sfârșit a nins – și am simțit și noi spiritul sărbătorilor, cu puțină întârziere –, ci și mulțumirea față de comunitatea #clujlife că ne ține la curent cu toate schimbările frumoase prin care trece orașul în fiecare zi și-n fiecare anotimp. Datorită lor, știm că până și atunci când nu suntem fizic în oraș este de-ajuns să aruncăm o privire pe locația de pe Instagram aferentă orașului, pe hashtagul #clujlife și peste fotografiile în care Instagramerii noștri preferați ne dau tag, și se și simte de parcă am fi exact acolo, trecând, împreună cu orașul, exact prin aceleași schimbări prin care trece atât el, cât și oamenii săi.

Poate că tocmai în asta constă frumusețea Clujului, la urma urmei: odată ce ai trăit cu vibe-urile lui zi de zi pentru o perioadă de timp, nu mai e necesar să fii fizic acolo ca să-l simți cu adevărat. Este de ajuns să admiri câteva fotografii în timp real cu acesta pentru a-ți pune un zâmbet pe față. Cel puțin, știu că acesta-i și cazul meu în situația de față. În ciuda faptului că nu sunt fizic în Cluj acum, ca să mă bucur de prima zăpadă din oraș pe anul acesta, rămân, datorită Instagrammerilor clujeni, cu senzația că știu exact de ce se bucură ei acum.

Mai exact, de ocazia de a experimenta Clujul cu un entuziasm (poate) absent în ultima perioadă, din cauza tuturor incertitudinilor existente. Sau, cel puțin, asta e ceea ce mi-au transmis cadrele surprinse spontan cu panorama Clujului văzută de la Cetățuie, cu cafeaua băută în Parcul Central înzăpezit, cu priveliștea din fața blocului sub zăpadă văzută de la geamul apartamentului și cu apusuri colorate dar și… pline de alb cât vezi cu ochii. Admirându-le pe acestea, nu am putut decât să fiu curioasă cu privire la cum are să arate selecția celor mai frumoase poze din Cluj postate în ianuarie pe Instagram. Pentru că până acum, se anunță un 2021 plin de frumos.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!