Prăvălii și băcănii din Cluj de unde te aprovizionezi cu produse de la eroi locali

Home $ Articole $ Prăvălii și băcănii din Cluj de unde te aprovizionezi cu produse de la eroi locali

by | Dec 17, 2020 | Articole, Home Delivery

Înțelegem că unii dintre noi sunt mult prea prinși în această perioadă ca să mai dedice timp și cumpărăturilor în materie de mâncare de prin hypermarket-uri, statului în bucătărie ore în șir și gătitului. De aceea, ți-am și pregătit de la începutul lunii decembrie o listă lungă cu opțiuni de unde să comanzi meniuri speciale de sărbători. Sigur că am conceput-o din timp, știind că trebuie să-ți plasezi comanda cât mai repede pentru a te asigura că te bucuri, în perioada sărbătorilor, de bunătățile preparate de către cei din industria ospitalității care fac acest lucru cel mai bine.

Dar mai înțelegem și că alții dintre noi văd, în perioada sărbătorilor, un prilej bun pentru a trăi într-un ritm mai puțin alert. Trăind în acest ritm, pe aceștia îi bucură să-și facă liste pe care să includă lucrurile pe care să le cumpere în materie de mâncare astfel încât să se integreze cât mai bine în rețetele pe care ei plănuiesc să le prepare. Tot aceștia n-au nicio problema în a sta ore în șir în bucătărie – ba din contră, le face plăcere. Și, mai mult decât orice altceva, pun, în rețetele gătite nu grabă, ci pasiune, bucurie și… iubire.

Știm că diferența fiecărei mese este făcută tocmai de calitatea ingredientelor pe care le incluzi în rețetă. Iar ca să investești mai puțin timp în partea de documentare și mai mult în activitatea pentru care te documentezi, ne-am ocupat noi de asta pentru tine. A rezultat acest articol în care i-am inclus pe toți cei care te pot aproviziona în această perioadă și nu numai cu acele ingrediente, produse și preparate care au gustul mâncării de odinioară – și care găsesc la fel de multă bucurie ca tine în procesul gătitului. Cu produsele acestora, reușita preparatelor tale de sărbători n-are cum să dea greș.

Cucina Turea

Cucina Turea nu este chiar localul tipic cu care suntem obișnuiți: la bază, este o băcănie de unde poți să te aprovizionezi cu ingrediente de calitate pentru a-ți prepara singur mâncare, dar este, totodată, și un loc unde poți să-ți comanzi masa pentru a te convinge de gustul produselor oferite. De la ei poți comanda online de pe site-ul acestora sau poți cumpăra direct din localul fizic de pe strada Ioan Rațiu, numărul 2, următoarele produse: paste / panificație (0,5kg tagliatelle uscate – 9,75 RON), vită (minim 1kg de spată de vită Black Angus – 50,99 RON), brânzeturi (250gr brânză Cheddar – 10,91 RON), mezeluri de import (250gr bacon feliat – 9,10 RON), conserve / uleiuri (500ml oțet balsamic MammaTina – 8 RON), fructe de mare (1kg scoici multicolore – 60,30 RON), vinuri (1,5L Franciacorta Rose Magnum – 316,50 RON), mangaliță (ceafă mangaliță – 90,78 RON), rață, plus gustul zilei, adică, preparate gătite cu pasiune, cu ingrediente de pe rafturile băcăniei lor ce costă între 10 și 30 RON. Comanda minimă cu livrare gratuită în zona centrală a orașului este de 100 RON.

Posted by Cucina TUREA – băcănie cu bucătărie on Saturday, September 26, 2020

Food Artisans, Shop, Eggcetera

Misiunea, viziunea și valorile Food Artisans, Shop, Eggcetera sunt cel mai bine surprinse de către echipa din spate astfel: “Oameni care și-au făcut o meserie din pasiune, împart aceleași principii și nu se opresc din a crea momente culinare hrănitoare pentru corp, de neuitat pentru papile și de păstrat în suflet.” Printre acești oameni despe care vorbește descrierea de mai sus se numără: Baracca, Brutăria Claudia, Crama Jelna, Desaga cu legume, Kutuma Craft Beer, Manufactura de Brânză, Prescco, Uzina de Mici etc. Așa a luat naștere acest shop de la care te poți aproviziona din locația fizică a Eggcetera, de pe strada Napoca, numărul 13 în perioada luni – sâmbătă în intervalul orar 10:00 – 18:00 și, în curând, vei avea și posibilitatea de a comanda online de la aceștia. Cu puțin noroc, dacă te grăbești, s-ar putea să mai găsești și kittul de curaj și căldură pe care echipa Electric Castle ți l-a pregătit pentru când trebuie să ieși, dar iarna ți-a luat-o înainte.

Deschis❣️

Posted by Food artisans, shop, eggcetera on Monday, December 14, 2020

Da Pino

Despre Da Pino ne place să spunem că produc niște preparate demne de premii culinare și, mai mult decât atât, au și o băcănie ofertantă și bogată în variate produse de la care te poți aproviziona atât fizic de pe strada Universității, de la numărul 8, cât și online. Poți cumpăra de la ei prosciutto, salam și alte preparate din carne, brânzeturi – fie de vacă, de oaie, de capră sau de bivoliță, produse fără gluten, paste și orez, creme tartinabile, sosuri, conserve, condimente, marmelade și dulcețuri, biscuiți, grisine, pește și pâine. Iar ocazional poți găsi și zacuscă sau pateuri, numai bune de întins pe pâinea fragedă. Spre exemplu, poți achiziționa Prosciutto Parma DOP maturare 18 luni la prețul de 18 RON, brânză Gorgonzola DOP dulce TOSI la 13 RON, Fusilli integrale Ecor 500gr care costă 10 RON și chiar și Marmeladă din mandarine târzii 220gr la prețul de 25 RON. Recomandarea noastră? Pâinea artizanală cu Maia (8 RON) din făină integrală și făină Caputo gătită in-house de către bucătarii Da Pino.

Posted by Da Pino on Tuesday, March 17, 2020

Bottega Italiana

Bottega Italiana e your go-to place dacă ai poftă să-ți gătești mâncăruri cu specific italian. Cu acest gând în minte, au și pus bazele conceptului Bottega Italiana. Acesta își propune ca atât prin intermediul celor două magazine fizice pe care și le-au deschis în centrele comerciale Iulius Mall și Vivo Mall (Polus Center), cât și prin intermediul magazinului online – de unde poți comanda și tu astăzi, tu să iei contact cu specificul italian. Și dacă te-ntrebi ce poți comanda de la ei, am făcut noi o mică listă: Panettone (Pannetone cu vișine Loison 1000gr – 130 RON), preparate din carne (jumări crocante 100 gr – 9,30 RON), brânzeturi și lactate (brânză Brie – 6,10 RON), produse conservate (sos de roșii mediteranean 300gr – 18 RON), ulei de măsline (ulei de măsline aromatizat cu trufe negre 100 gr – 23,50 RON), oțet balsamic (oțet balsamic de Modena Tuscia Del Duca 250ml – 35 RON), specialități (anșoa file marinate, Facino 1,2kg – 12,50 RON), paste, piadine, grisine, orez și făină (Tortello cu ricota și spanac 250 gr – 12 RON), dulciuri (miere de albine din flori de salcâm 250g – 28,80 RON) cafea (cafea măcinată Arabica 100% 250gr – 33 RON), vinuri (vin Carati rosé cuvée dry 0,75L – 62 RON), grappe, lichioruri, digestive (lichior Limoncello Virtus 700ml – 58 RON). Așadar, ce-ți vei pune fie în coșul fizic, fie în cel online prima dată?

Pe seară, în compania unui vin alb? 😀 yum yum

Posted by Bottega Italiana on Saturday, August 29, 2020

Prăvălie cu Sandvișerie

De curând, locul restaurantului Marty din Piața Muzeului, de la numărul 2, a devenit gazda pentru o…Prăvălie cu Sandvișerie – cu produse de la eroi-producători locali îndeajuns de variate încât să nici nu mai fie necesar să dai o fugă până la vreun hypermarket din apropiere. De la ei din prăvălie te poți aproviziona cu: mezeluri, brânzeturi, paste, uleiuri, lactate, pește, borcane de dulceață și murături, ciocolată de tot felul (chiar și cu lapte și fistic), bere artizanală sau vin. Și în cazul în care vrei să achiziționezi și ceva rapid care să-ți potolească foamea atâta timp cât ești pe fugă, tot în prăvălia acestora poți găsi și sandvișuri îndeajuns de diverse încât să găsești, garantat, și ceva care să-ți fie pe plac. Prețurile sandvișurilor variază între 23-25 RON, iar compozițiile acestora la fel: un Sandviș cu coppa di parma conține schiacciata, cremă de brânză, vinete, roșii, coppa di parma, rucola (350gr), în timp ce un Sandviș românesc include cremă de jumări, pancetta, ceapă, vinete, pastă de măsline, ruccola, roșii și schiacciata. Chiar dacă produsele din prăvălie nu le poți cumpăra decât fizic deocamdată, sandvișurile pot fi comandate și online prin foodpanda.

Posted by Marty Restaurants on Sunday, November 22, 2020

Băcănia Bun

Băcănia Bun (cea veche) poate fi găsită pe Blvd. 1 Decembrie 1918, la numărul 142 în Galeriile Hypermarket Cora și are următorul program: de luni până vineri între 09:00 și 21:00, sâmbăta între orele 09:00 și 20:00 și chiar și duminica între orele 10:00 și 16:00. Alternativ, Băcănia Bun (cea mică) te așteaptă să-i treci pragul pe strada Borhanciului, la numărul 66 în cartierul Borhanci de luni până vineri între orele 08:30 și 20:00 și sâmbăta între 09:00 și 15:00. Și, după cum au mărturisit ‚Băcănițele’ pe site-ul lor, vor deschide în curând și magazinul online. Dar până atunci, te așteaptă să te aprovizionezi pentru sărbători și nu numai din incita băcăniilor lor fizice. Spunem că te-așteaptă cu atât mai mult acum, în perioada sărbătorilor, datorită tuturor preparatelor care le-au umplut feedul de pe Facebook în ultima perioadă – de la delicioșenii precum ișler cu caramel și cremă de alune pralinate (110 RON/kg), salam de biscuiți dichisit (75 RON/kg) și crinckles ciocolatoși (90 RON/kg) până la torturi ca și tort cu afine, mascarpone, ciocolată albă și lavandă, tort obraznic cu mousse de pălincă, nuci și prune uscate sau tort egiptean cu vișine și nuci caramelizate al căror preț variază între 136 RON și 170 RON în funcție de mărimea lor.

Posted by Băcănia Bun on Wednesday, July 15, 2020

Bio Băcănia

Bio Băcănia e acea băcănie pe care o găsești pe aleea Detunata, la numărul 1 în Complexul Mercur din cartierul Gheorgheni. Cu toate că este puțin mai ascunsă vederii, știi că dacă o găsești și intri în interiorul acesteia, te poți aproviziona cu produse locale din Transilvania… organice. Sigur, poți comanda și online direct de pe site-ul acestora, dar truth be told, credem că ar dispărea puțin din farmecul explorării varietății produselor sănătoase aduse împreună de către aceștia. Ca să-nțelegi despre ce vorbim, o să-ți dăm și câteva hint-uri – nu referitor la toate produsele existente, și totuși referitor la îndeajuns de multe încât să îți stârnească și ție interesul. De la Bio Băcănia te poți aproviziona cu: produse tradiționale românești (compot de prune ardelenesc Tradițional Plus 680gr – 10 RON), produse BIO certificate ecologic (compot din piersici ecologice Pomăria Bădăcin 300gr – 28 RON), produse de panificație și paste (făină de in Luna Solai 250gr – 9 RON). Și tot de la eroii locali, Bio Băcănia îți mai aduce și: produse lactate și ouă, mezeluri, legume și fructe, delicii sărate, dulcegării, condimente, ceaiuri și plante, uleiuri și oțeturi, sucuri și siropuri, licorile lui Bacus și chiar și suplimente alimentare. Așadar, dacă și ție îți e dor de „savoarea hranei de odinioară” (după cum o spune echipa Bio Băcănia)… știi unde-i găsești.

Posted by Bio Bacania on Friday, November 13, 2020

Bunătățile lu’ Nina

Pe Nina s-ar putea să o fi văzut în semifinala sezonului 5 a emisiunii Chefi la cuţite. Ce se poate să nu știi, totuși, este că după participarea la această emisiune, Nina și-a deschis în noiembrie, la Cluj-Napoca, o… băcănie cu păstrăvărie. Conceptul în jurul căruia a prins contur această băcănie, Bunătățile lu’ Nina, este unic în zona noastră și are ca sursă de inspirație un model asemănător văzut de Nina, în Franţa. Așa se face că acum, pe strada Napoca, la numărul 10 – exact unde se află intrarea înspre Doamna T – Nina, împreună cu alte câteva doamne, gătesc tot felul de preparate din păstrăv. Câteva dintre aceste preparate pe care le poți găsi în băcănia Ninei sunt: chifteluţe şi zacuscă de păstrăv, salată de icre ca la mama acasă, file de păstrăv afumat la lemn de cireş şi con de brad, cu muguri de pin, cârnaţ de păstrăv, dar şi ciorbă de peşte şi păstrăv la grătar sau în crustă de mălai. Începând din 14 decembrie, aceste feluri de mâncare pot fi comandate direct din băcănia Ninei la tine acasă prin foodpanda, însă borcănașele atent pregătite printre care se numără castraveți murați, salată de icre, zacuscă cu vinete și multe altele, deocamdată pot fi cumpărate numai din băcănia fizică.

#produsinbistritanasaud
#pastravariarin

Posted by Bunătățile lu' Nina on Saturday, October 24, 2020


Așadar, indiferent cât de pretențioși sunt cei apropiați pentru care gătești, opțiunile sunt îndeajuns de variate încât să găsești ceva potrivit pentru gustul fiecăruia. De la ingrediente și preparate cu specific italian, la produse bio 100% și de la sandvișerii până la păstrăvării, opțiunile pe care le ai pot fi îmbinate în atât de multe combinații… și pot lua forme atât de diferite încât să concepi ceva inedit pentru fiecare preparat pe care-l pui pe masă în perioada imediat următoare. Fie că este vorba despre micul dejun, despre prânz, despre cină, sau chiar și despre o simplă gustare – să nu mai menționăm și deserturile. Acum, mai rămâne să decizi ce și de unde vei cumpăra. Deci?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!