Evenimente online pe care să le urmărești săptămâna aceasta (7-13 decembrie)

Home $ Articole $ Evenimente online pe care să le urmărești săptămâna aceasta (7-13 decembrie)

by | Dec 7, 2020 | Articole

Există o multitudine de activități la care poți lua parte în această perioadă rece, iar un exemplu bun pentru asta sunt cele din mediul online. Știm, și nouă ne este dor să ne întâlnim fizic cu oamenii dragi nouă, dar măcar în acest format putem rămâne cu toții conectați și în siguranță (și la căldură, dacă mă întrebați pe mine). Dacă ai reușit să te obișnuiești cu evenimentele care s-au transpus în online (adică majoritatea dintre ele, după cum urmează să afli), articolul acesta este pentru tine. Dacă nu ai participat până acum, poți oricând să le dai o șansă. Cine știe, poate chiar îți vor fi depășite așteptările.

Noi am făcut o listă cu opțiuni gratuite și plătite, pe care le-am catalogat după trei categorii: culturale, educative și fun. Ce mai aștepți?

Vom începe, așadar, cu evenimentele gratuite.

În materie de evenimente culturale, pentru săptămâna aceasta avem un număr considerabil de opțiuni. Opera Națională Română va difuza trei spectacole pe parcursul acestei săptămâni, care vor fi disponibile timp de 48 de ore: Motanul încălțat de Cornel Trăilescu (operă pentru copii în trei acte și un prolog, începând cu data de 6 decembrie), Gloria de John Rutter (creație muzicală pe acorduri înălțătoare și angelice, de pe 11 decembrie) și Lacul Lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski (balet în patru acte, începând cu 13 decembrie).
Reactor va transmite joi spectacolul Not another online performance, în care se vorbește despre implicațiile pandemiei asupra sectorului creativ și mai precis, asupra teatrului. Un alt spectacol de teatru din categoria celor gratuite este Două liniuțe, o comedie tristă pe alocuri în regia Liei Bugnar care se va difuza miercurea aceasta.
De la Teatrul Odeon poți viziona În afară, un spectacol de lectură realizat în încheierea celei de-a treia ediții a proiectului european Fabulamundi. În cazul în care cauți un film de vizionat, poți alege Pasiunea din Vacanță, film realizat de Emilian Urse, președintele Stud-Film, care este primul cineclub din țară. Cât despre muzică, îți recomandăm pe miercuri un live studio session cu Julian și Frankoramio organizat de Sunrise Hub. De asemenea, de luni până miercuri are loc Rock’n’Iași, eveniment muzical care aduce an de an la un loc artiștii ieșeni de muzică rock.

În ceea ce privește evenimentele educative, prima opțiune de pe listă este EduHack, un hackathon la care participanții au la dispoziție 36 de ore să vină cu o soluție pe o temă legată de educație, tehnologie sau viitor și care va avea loc sâmbătă. Pentru marți îți propunem The Vast&The Curious, eveniment în care Iulian Stanciu, CEO al eMAG, va ține o conversație despre business și viață cu Andreea Roșca, scriitor și jurnalist. O altă idee bună pentru săptămâna în curs sunt evenimentele de la 16 Zile în Cluj, o campanie care are ca scop conștientizarea violenței de gen și care organizează multiple activități pe această temă. În a doua parte a săptămânii se va desfășura Social Media Snow Camp, un eveniment de marketing cu speakeri cunoscuți care a ajuns la a 18-a ediție în acest an. European Best Engineering Competition va avea loc tot spre finalul săptămânii și le va oferi studenților de la Universitatea Tehnică șansa de a-și dezvolta abilitățile de lucru în echipă, flexibilitate și viteză de reacție. Te-am făcut curios?

Cât despre evenimentele gratuite din categoria fun, ai următoarele două opțiuni. Marți are loc Fuckup Nights Romania Vol 3, ultima ediție din acest an în care se vor povesti cele mai nereușite experiențe profesionale a patru speakeri bine cunoscuți. Sâmbătă se desfășoară La gura sobei marca Badea Neaoș, o seară în care fiecare participant vine cu povești despre Crăciunul lui preferat din copilărie.

Iar în cele ce urmează îți vom spune câte ceva și despre evenimentele plătite care cu siguranță merită atenția ta.

Toate evenimentele din categoria culturală sunt spectacole de la Teatrul Național din Cluj-Napoca. Prin urmare, de joi și până duminică poți viziona următoarele piese: Cutia Pandorei de Katalin Thuróczy, Amalia respiră adânc de Alina Nelega, Țiganiada de Cătălin Ștefănescu și Sânziana și Pepelea de Vasile Alecsandri, despre care poți citi mai multe detalii pe site-ul oficial.

Singurul eveniment plătit din categoria celor educative se numește Dragoste în timpul iernii și conține o serie de webinarii despre dragoste și comportament uman organizate de Centrul de Psihoterapie Psihanalitică sâmbăta aceasta. Sună bine, nu-i așa?

În altă ordine de idei, oferă-ți singur o pauză. Cu toții am avut parte de un an greu și lung, iar luna decembrie poate fi o șansă bună să ai grijă de tine. Poți face acest lucru exact așa cum simți: cu o carte, o sesiune de yoga sau cu o piesă de teatru, de ce nu?

Tu la ce evenimente online vei participa zilele următoare?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!