Am testat câteva dintre noile sortimente Churros by Pokka

Home $ Articole $ Am testat câteva dintre noile sortimente Churros by Pokka

by | Dec 4, 2020 | Articole

Ce să vă spunem mai mult de atât? Nici nu am încercat să rezistăm tentației, nici nu aveam cum. Știam de ceva vreme, #pesurse, că Pokka se pregătește să scoată la iveală un frate mai mic, specializat pe zona de churros. Nu doar că ne-am bucurat și împrăștiat vestea către toți prietenii, dar am și stat cu sufletul la gură, dorindu-ne să fim primii care pun mâna pe ei. Și, mai ales, gura. Churros by Pokka este un concept cu totul nou, dulce, colorat și delicios, iar ieri am avut șansa să gustăm trei din sortimentele nou apărute. Haideți, oricum, să vă povestim în detaliu de unde și până unde suntem noi așa topiți după churros, cum de i-a convins acest desert pe cei de la Pokka să-i acorde așa o mare importanță și ce-am testat, cum au fost și ce planuri de viitor mai avem prin meniul lor.

Înainte de toate… știați că originea churros-ului este necunoscută? Unii spun că a fost inventat de ciobanii spanioli nomazi, iar alții cred că portughezii și chinezii au fost implicați în crearea lui. Churros-ul original a fost numit “churrito”, iar cel umplut “churrisimo”. Oricum i-ar zice, oricine l-ar fi inventat, între mine și acest churros a fost dragoste la prima întâlnire. Nu mi-a lipsit de la nicio comandă de la Pokka, iar când și-au făcut apariția la festivaluri, la stand-ul lor am fost și eu, gata să mă ling pe degete. Erau alte vremuri, nu era așa ”tabu” gestul…

Fiind o bucătărie mexicană, nu se putea ca vestitul desert churros să lipsească din meniul Pokka. Așa că, în urma cu 2 ani, după ce am participat la cursuri de formare profesională, pentru că ne doream ca preparatul să iasă exact ca la el acasă, am început, mai timid, cu rețetele clasice și tradiționale de churros. Apoi am participat cu el la festivaluri, unde publicul a fost receptiv și foarte încântat. De aici, practic, a pornit ideea Churros by Pokka, un proiect mult mai amplu, mai complex, în care vă oferim o paletă mult mai largă de churroși, de la cei simpli, cu sosuri la alegere, la churroși umpluți cu diferite creme făcute în casă, churroși umpluți și glazurați, asezonați cu topping-uri care mai de care – Oreo, cookies, fistic, alune, până la vestitul churros Lupo. Și pentru acesta am adăugat diferite arome, sosuri și topping-uri – Mihai, co-fondator Pokka.

Nu știu dacă mă mai urmăriți sau deja ați dat fuga pe site când ați citit ce grozăvie au făcut oamenii aceștia cu sosurile și topping-urile, dar… pentru cei care au mai rămas aproape încă sceptici, cu calculatorul pe masă, pentru a vedea dacă pot integra un churros în meniul de astăzi, vă zic doat atât: churrosul, ca desert, conține cu până la 30% mai puține calorii decât biscuiții, și de 15 ori mai puțin zahăr față de cerealele de la micul dejun. Eu am mâncat ieri vreo 3 și sunt bine-mersi: Lupo Vanilla Oreo, Cookie Locura și Pistachio Fantasy. Mai exact, unul glazurat cu cremă de vanilie și topping de biscuiți Oreo, cel de-al doilea umplut cu cremă de caramel, glazurat cu cremă de vanilie și topping de biscuiți cu ciocolată, și cel din urmă, umplut cu cremă de vanilie, glazurat cu cremă de vanilie și topping de fistic. Nici n-are sens să povestim despre arome și gust, sunt de-a dreptul fantastice.

Churrosul e format dintr-un aluat simplu, care nu conține aditivi sau conservanți, frământat în fiecare zi. Pe lângă aluatul clasic de churros, mai puteți găsi în meniu churros Oreo, care are la bază aluat frământat cu biscuiți Oreo, sau churros red velvet. Mie îmi plac mult cei simpli și nu am crezut că mă vor da pe spate cei umpluți, însă… m-am înșelat. Nu-i prima oară, dar la capitolul culinar mă bucură de fiecare dată surprizele. Veți vedea și voi că, dacă optați pentru cei simpli, veți fi surprinși de aluatul crocant din exterior, iar pe cei umpluți îi veți găsi moi în interior și umpluți cu cremă în exterior. Înainte de a fi serviți, atât churroșii simpli, cât și cei umpluți sau lupo sunt dați printr-un amestec de zahăr brun, scorțișoară și pesmet, astfel încât gustul final este unul desăvârșit.

Ideea de bază e că… găsiți acum la Pokka toate felurile de churros, chiar pentru toate gusturile. Sfatul meu este să vă acordați timp să experimentați. Dacă nu ați mai mâncat niciodată acest desert, începeți cu churros original, cu ciocolată, vanilie, caramel, ceva ce știți că vă place. După ce vă convingeți de cum stă treaba, puteți face următorul pas, către cei umpluți în interior. La fel, tot cu o aromă pe gustul vostru. Și abia după aceste două trepte, zicem noi că sunteți pregătiți pentru Lupo, Box-uri și Super Bueno. Oricum, fiți pregătiți să începeți o frumoasă prietenie cu acest desert.

V-am făcut poftă, știu, și nu îmi pare rău. Puteți comanda chiar acum de aici și… poftă bună!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!