Lucrări de artă și știință în vitrinele Conti și Demmers, parte din festivalul de știință Quantum Questions

Home $ Știri Cluj $ Lucrări de artă și știință în vitrinele Conti și Demmers, parte din festivalul de știință Quantum Questions

by | Nov 24, 2020 | Știri Cluj

În perioada 24 noiembrie – 12 decembrie, Centrul Cultural Clujean, prin proiectul Quantum, organizează a doua ediție a festivalului de știință Quantum Questions. Anul acesta, din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, festivalul este prezent cu o expoziție pop-up, EFECT – Quantum Questions, expusă în vitrinele stradale ale fostului Hotel Continental din Cluj-Napoca și ale ceainăriei Demmers Teehaus de peste drum.

Acum, mai mult ca oricând, este important să chestionăm modul în care trăim, modul în care ceea ce consumăm ne afectează și modul iresponsabil în care utilizăm resursele naturale poate să ne afecteze viitorul. Pornind de la aceste introspecții, 12 artiști internaționali care lucrează la intersecția dintre artă, știință, teorie și experiment au fost invitați să prezinte lucrări prin care să propună răspunsuri la două întrebări esențiale: Care sunt consecințele pe termen lung ale acțiunii sau inacțiunii noastre din prezent și cum putem acționa în direcția efectelor pe care le dorim?

Că vorbim despre biologie sau despre sănătatea noastră, despre comunitate, cultură sau despre mediu, nu putem spune cu exactitate cum va arăta sau cum vom percepe viitorul peste 20 de ani. Totul se reduce la alegerile pe care le facem astăzi. Prin urmare, trebuie să alegem cu înțelepciune, iar expozițiile din această ediție a festivalului Quantum Questions își propun să ne ajute să facem asta, spune Miruna Amza, manager proiect Quantum.

Expoziția EFECT – Quantum Questions propune o călătorie DE LA MICRO LA MACRO prin cele două teme pe care le abordează: microbiomul uman și macro-sustenabilitatea colectivă.

Festivalul Quantum Questions promovează știința către publicul larg, propunând noi formate de implicare și încurajeazeă educația STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică) în Cluj-Napoca și în regiune.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!