Evenimente online pe care să le urmărești săptămâna aceasta (23-29 Noiembrie)

Home $ Articole $ Evenimente online pe care să le urmărești săptămâna aceasta (23-29 Noiembrie)

by | Nov 23, 2020 | Articole

Ce ar fi mai frumos pentru o zi rece de noiembrie decât să stai în casă, cu o cană de ceai lângă tine și să vizionezi o piesă de teatru sau să asculți un concert live? Multe lucruri, știm, mai ales că nu ne-am mai putut bucura de aceste lucruri de multă vreme. Asta nu înseamnă totuși că trebuie să ne simțim demoralizați sau să ne privăm cu totul de activitățile la care participam cu plăcere înainte de pandemie. Contextul s-a schimbat, dar oamenii și instituțiile rămân aceleași și, din fericire, cele mai multe evenimente s-au mutat cu succes în mediul online.

Începem, așadar, o serie săptămânală de articole în care îți prezentăm evenimente online (plătite și neplătite) la care poți participa pentru a-ți însenina zilele. Nu ne-am restrâns căutările doar la nivel de Cluj, iar dacă vrei să ne sugerezi ceva pentru săptămâna viitoare nu ezita să ne dai un mesaj. Dacă îți place cum sună, continuă să citești.

Pentru a-ți ușura puțin viața, am organizat evenimentele după următoarele categorii: culturale, educative și fun. Așadar, în ceea ce privește recomandările noastre gratuite, avem următoarele:

Dacă cauți o activitate relaxantă, potrivită după o zi lungă de lucru, atunci te-ar putea interesa Festivalul Internațional de Teatru Interferențe ediția 7, care difuzează online până pe 29 noiembrie cele mai bune spectacole din repertoriul Teatrului Maghiar.
Pentru muzică, ai două opțiuni: dacă preferi muzica electronică, atunci miercuri îl găsești pe Arapu la un live studio session pe YouTube, iar dacă preferi rock-ul, joi îi poți asculta pe cei din trupa Ecou la un concert live pe site-ul celor de la MusicHub (sau poți alege ambele variante, nu te judecăm).
Cât despre filme, cei de la TIFF pun spre vizionarea publicului Moromeții 2 pe parcursul weekend-ului acesta.

Dacă totuși cauți evenimente educative, atunci paragraful acesta este pentru tine. Până pe 30 noiembrie are loc The Back-up Plan, un exercițiu de community learning organizat de Dynamic Event Conference. Marți va avea loc primul episod din seria discuțiilor ClujHub Connects, în care se vor dezbate tematici precum: coworking, freelancing și antreprenoriat. Tot marți va avea loc un eveniment dedicat MarComm-ului organizat de Forbes România, de unde vei putea afla soluții și idei utile pentru întreținerea afacerilor în noul context. Miercuri va avea loc o conversație pe baza pădurilor din România și a celor care le vor binele, organizată de DoR și în aceeași zi va avea loc și evenimentul celor de la IAA Young Professionals dedicat customer experience-ului. Joi, Centrul Cultural Clujean invită copiii la un atelier educativ de muzică unde se va pune accent și pe partea terapeutică a acestei arte. Tot joi, Evensys şi Samsung te invită la o discuție cu unii dintre cei mai cunoscuți micro-influenceri ai momentului. Vineri va avea loc Noaptea Cercetătorilor, eveniment care își propune să arate partea atractivă a muncii de cercetare și la care poți participa printr-un tur virtual.

Cât despre variantele plătite de săptămâna aceasta, avem următoarele:

Pentru marți, Cinema ARTA te invită la vizionarea filmului The Destruction of Memory. Tot marți, dar și mercuri vor avea loc două spectacole marca Reactor: Micul nostru centenar și Baladele memoriei, ambele făcând parte din programul cultural Decalaj. Narațiuni intergeneraționale. De la Teatrul Naţional vor fi difuzate patru piese pe parcursul săptămânii: Romeo și Julieta (joi) , În oglindă (vineri), Furtuna (sâmbătă) și Demonii. Spovedania lui Stavroghin (duminică), despre care ar fi aproape inutil să îți vorbim, căci nu ne-am putea ridica la nivelul descrierilor amănunțite de pe site-ul oficial. Dacă preferi spectacolele de operă, atunci e bine să știi că Opera Națională Română va difuza Votre Toast! Revedere (partea I) vineri și Traviata de G. Verdi duminica aceasta. Tot pentru vineri îți recomandăm filmul documentar Once the dust settles, pus spre vizionare de către Cinema ARTA și UrbanEye Film Festival.

Evenimentele educative plătite pe care ți le prezentăm săptămâna aceasta nu sunt foarte multe, dar promitem că merită. Un prim eveniment ar fi Noiembrie Digital de la Institut Français de Cluj, care are loc joi și celebrează creația digitală de toate formele printr-o serie de ateliere, spectacole, mese rotunde și seminarii online. A doua opțiune este TEDxZorilor Women 2020 Fearless, care îți va permite să asculți discursurile inspiraționale a patru femei bine cunoscute din România.

Un eveniment din categoria fun (și singurul pe care l-am găsit pentru săptămâna în curs, din păcate) este show-ul online de stand-up live cu Cristi, Toma și Sorin, organizat de Comics Club pentru sâmbătă. Ca să ne revanșăm, putem proceda în următorul fel: dacă te interesează în mod special evenimentele de acest tip, poți oricând să ne lași un mesaj, iar noi vom face tot posibilul să găsim cât mai multe recomandări. Destul de corect, nu-i așa?

Tu la ce evenimente online vei lua parte săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!