Ne-am mutat biroul la MugHub pentru o zi

Home $ Articole $ Ne-am mutat biroul la MugHub pentru o zi

by | Nov 19, 2020 | Articole

În ultimii ani v-am scris despre localuri, despre evenimente, despre sporturi și activități diverse. Toate #petestate, evident. Au fost momente în care simțeam că ”acasă” nu mai există, că viața mea de desfășoară exclusiv în oraș, că lucrez de peste tot și oriunde. În realitate, mare parte din ce v-am povestit a fost scris după miezul nopții sau înainte de ivirea zorilor la biroul din camera mea, deci nu mă consider începătoare la capitolul ”work from home”. Și, cu toate acestea, de la o vreme (și de la începutul pandemiei încoace), încep să mă înțeleg tot mai greoi eu cu mine din cauză că prea multe se întâmplă între aceiași pereți și prea des se întâlnește viața personală cu cea profesională. Aflând vestea că un nou hub și-a deschis ușile în Cluj, n-am stat pe gânduri și am mers să văd cum stau lucrurile la ei. Vă relatez, așadar, în rândurile de mai jos, cum a fost să-mi mut biroul la MugHub.ro pentru o zi și de ce vă sfătuiesc și pe voi să faceți întocmai.

La ora 10:00 ne-am prezentat pe strada Cireșilor, nr. 84. Vă zicem drept, noi am mai tras cu ochiul în ultimele luni la cum a evoluat amenajarea spațiului, pentru că la subsol și-au făcut ”bârlog” și cei de la Hot Pipes Roastery, pe care știți că i-am tot vizitat. Chiar și așa, în fața rezultatului final, am fost destul de uimiți. Nu pentru că nu ne așteptam la un lucru bine făcut, ci pentru că toate s-au îmbinat extraordinar de armonios și locul chiar are acea atmosferă ce îmbie la o sesiune productivă de lucru. De la designul funcțional, dar și vesel și care binedispune, deopotrivă, până la micile detalii care fac diferența și serviciile oferite, toate vă vor face să vă simțiți că ați ajuns în sfârșit în spațiul de lucru de care aveați nevoie.

Ceva unde să putem aduce în atenția oamenilor cafeaua, dar să nu fie o cafenea – Aceasta a fost propoziția și ideea care a stat în spatele apariției conceptului MugHub, pe care inițial l-am gândit ca un Private Members Club – cowork by day, events and chill lounge by night. Ce-a fost scris pe hârtie în primă fază a fost dat peste cap din cauza contextului pandemic, așa că ne-am gândit să ne rezumăm momentan la a crea un fel de hub, cu focus pe oamenii care lucrează remote. Zic ”un fel” tocmai pentru că nu simt că ne încadrăm perfect în definiția cuvântului și există mai multe zone în care vrem să ne dezvoltăm.

Toate serviciile oferite de ei sunt gândite astfel ca să vă ajute să fiți mai productiv. Chiar cum intrați, pe partea stângă, veți observa biblioteca de cărți, alături de fotolii confortabile și ademenitoare, un corner relaxant care vă stă la dispoziție când simțiți un blocaj sau doar vreți să vă trageți sufletul și să citiți câteva rânduri ori să contemplați viața privind pe geam. După care ajungeți în spațiul propriu-zis de lucru, unde puteți alege orice loc poftiți, în funcție de cum v-ați trezit – un loc mai retras, pe locurile denumite de fondatori ”antisocial” sau unul la o masă normală, unde lăsați șansa și altcuiva să vi se alăture. Indiferent de opțiunea noastră, eu personal garantez pentru gradul de confort al scaunelor. Mai există un meeting-room, câteva birouri private la etaj și mansarda – unde te poți retrage când ai nevoie de un power nap, când ai un call neașteptat sau doar vrei să șezi un pic în liniște. Și, să nu uităm de grădină, pe care nici nu știu cum să o descriu ca să înțelegeți cât mi-aș fi dorit ieri să nu plouă și să-i fiu musafir măcar câteva minute. Desigur, hidden gem-ul casei se ascunde la subsol: un coffee shop cu cafea de specialitate de la Hot Pipes Roastery, exclusiv pentru membri.

Tot discutând cu oamenii care lucrează de acasă, am identificat o serie de probleme de care aceștia se lovesc. Și am încercat, pe rând, să le eliminăm, deci să venim cu un răspuns, cu o soluție. De aici și tagline-ul ”remote that works”. Astfel, pe lângă acest mediu creativ și funcțional pe care îl punem la dispoziție și cafeaua de specialitate, avem și un performance coach – o colegă psiholog specializată pe anxietate și productivitate, iar membrii pot beneficia de o ședință de consiliere cu ea. În plus, la coffee-shop veți găsi și mai multe sortimente de shake-uri, combinații de super-foods cu scopuri diverse. Și pentru că munca merge mână în mână cu foamea, am dezvoltat parteneriate cu furnizori de delivery, la care beneficiem de prețuri speciale.

În această perioadă, pentru siguranța voastră și a echipei MugHub, dar și pentru a limita interacțiunile membrilor cu necunoscuți, sunt puse la dispoziție două tipuri de abonamente, unul daytime, cu acces în intervalul 08:00 la 17:00, și unul premium, de la 08:00 la 22:00. În locație este permis accesul a 25 de persoane concomitent, persoane care sunt organizate în intervale orare astfel încât, oricând ar merge, să întâlnească aceiași oameni. În pachetul de zi regăsiți o cafea de specialitate / zi, servicii concierge și print, discount-uri și facilităţi la parteneri și guest pass 1 persoană/lună, tot cu programare, desigur. Acesta costă 160euro/lună. Abonamentul Premium are prețul de 300 de euro pe lună și, spre deosebire de cel de zi, include cafea de specialitate nelimitată, o sedinţă Performance Coaching, acces gratuit la evenimente interne private (ce vor fi organizate îndată ce ne mai lasă pandemia aceasta în pace) și acces exclusiv la întreaga locaţie pentru organizare de evenimente private. În plus, puteți oferi un guest pass la 3 persoane/lună, cu programare.

Pentru weekend au dezvoltat ceva ce au numit ”Corporate meet-up”, adică o mini-echipă de maxim 20 de persoane pot avea toată casă pentru o zi și puteți să mergeți să mai socializați cu colegii, beneficiați și de o sesiune de coaching, faceți un grătar, mai ieșiți din casă într-un mediu sigur. Corporate meet-up-ul este 900euro pe zi. Există și varianta de mini-team building, cu acces full în weekend (2 zile), la prețul de 1600euro pe zi.

Vestea bună e că, așa cum am mers noi să vedem care-i treaba pe acolo, așa puteți merge și voi. Vă înscrieți aici și beneficiați de o intrare gratuită la ei. Mergeți, testați atmosfera și scaunele și vă lămuriți dacă v-ar plăcea sau nu să intrați într-o relație mai serioasă cu MugHub. Pe noi ne-au convins. Pe lângă faptul că poți merge oricând și sta oriunde, ai cafea, acces la meeting-room, discount-uri la parteneri, cireașa de pe tort a fost să aflăm că o dată pe an ai casa pentru tine dacă vrei să dai un party de ziua ta sau cu orice altă ocazie de sărbătoare. Well, am rezolvat o problemă pe anul 2021. Am aflat ieri mai multe ”fantezii” pe care le au băieții de acolo și abia așteptăm să le vedem live, să ne adunăm cât mai mulți în casa lor. Momentan, păstrează acest set-up, dar se vor întâmpla lucruri tare faine aici când ne mai lasă virusul acesta în pace.

N-au mai rămas multe de spus. Ne-am simțit tare bine și am fost peste măsură de productivi la MugHub. Nu putem da vina nici pe cafeaua de dimineață, nici pe spațiul cozy și pereții simpatici care, în mod paradoxal, nu ne făceau să ne uităm la ei minute în șir. E un mix de elemente care vă vor ajuta să get things done. Noi am terminat în 5 ore programul de 8 și am plecat foarte mulțumiți spre casă. Dacă v-am convins să-i vizitați, așteptăm părerile voastre cu nerăbdare.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!