Wine & Dine: Cină în doi împreună cu un vin bun. 4 recomandări pentru home delivery

Home $ Articole $ Wine & Dine: Cină în doi împreună cu un vin bun. 4 recomandări pentru home delivery

by | Nov 11, 2020 | Articole, Home Delivery

Începând cu data de 22 octombrie, industria ospitalității se regăsește într-un moment incert din nou, mult prea similar cu cel pe care l-au trăit (și l-am trăit odată cu ei) în luna martie a acestui an. Și odată cu incertitudinea posibilității de a frecventa barurile, cafenelele și restaurantele tale favorite, a prins contur încă o dată incertitudinea cu privire la… ce va fi. Pentru cât timp va fi? Cum se va rezolva această situație?

La fel ca tine, și noi ne punem aceleași întrebări – și avem aceleași frici; nu degeaba în luna martie am și discutat cu un psiholog despre cum poți să te asiguri că relația ta va supraviețui după perioada de autoizolare. Dar atunci când fricile au apărut, am și-nceput să căutăm soluții pe care să le împărtășim, ulterior, cu tine. Așa am și aflat că una dintre potențialele soluții pentru a-ți gestiona mai ușor relația în aceste vremuri este, după cum ne spunea psihologului Diana Diculescu în martie, “să pregătești tu singur o cină – și apoi să îți inviți partenerul la un “date” acasă.”

Dar spre norocul tău, trăiești în Cluj, și dacă nu te pricepi la gătit sau n-ai timpul necesar pentru a pregăti o cină pe măsură cu care să-ți surprinzi partenerul, poți oricând comanda o cină în doi împreună cu… un vin bun. Variante există îndeajuns încât să mâncați împreună câte-o astfel de cină seară de seară timp de două – trei săptămâni de la restaurantele voastre favorite. Așa, nu renunțați complet la normalitatea cu care tocmai v-ați reobișnuit și sunteți, în același timp, în siguranță acasă.

1.    Wine & Dine Packs de la Little Hanoi

Încă de prima dată de când am trecut pragul restaurantului Little Hanoi, ne-am declarat impresionați de faptul că fiecare preparat de-al lor reprezintă un mix perfect de culori și arome – credeți-ne pe cuvânt că ni se face poftă de preparatele acestora chiar și în timp ce scriem despre ei. Dar acum și-au diversificat oferta, așa că poți comanda același mix perfect de culori și arome, doar că de această dată, acesta așteaptă să fie savurat în doi pentru că tocmai au lansat cele 3 pachete Wine & Dine potrivite tuturor gusturilor și preferințelor culinare.

Wine & Dine Pack #1 costă 86 RON și constă într-o porție de Bun Xao Ga, adică tăiței de orez prăjiți cu pui (350g), o a doua porție de Com Rang Hai San ce include orez prăjit cu fructe de mare (350g) plus o sticlă de vin alb de Petro Vaselo (750ml). Cel de-al doilea pachet, Wine & Dine Pack #2, costă 105 RON și include o porție de Pad Thai Tom, adică Pad Thai cu creveți (350g), o altă porție de Pho Xao Vit Quay, adică rață crocantă cu paste din orez (400g) și un vin rose de Petro Vaselo (750ml). Cel de-al treilea pachet, Wine & Dine Pack #3, care este în valoare de 113 RON, aduce împreună o porție mare de Com Bo Sot Tieu Den, adică vită în sos de piper (350g) și o porție de Com Rang Salat Vit, adică rață crocantă cu orez prăjit și salată de varză (350g).

Așadar, dacă tot nu poți călători în Vietnam în perioada aceasta, adu gustul bucătăriei vietnameze la cina în doi cu partenerul tău – cu atât mai mult acum, cât ai timp reducere 30% la Wine & Dine Packs. Opțiunile de delivery sunt variate: poți comanda de pe site-ul Little Hanoi și de pe foodpanda, ori de pe Tazz by eMAG, sau de pe Takeaway.com.
P.S. Rața crocantă cu orez prăjit și salata de varză incluse în Wine & Dine Pack #3 au rămas favoritele noastre încă de prima data de când am vizitat Little Hanoi. Just saying.

2.    Cină în doi PREMIUM de la FRANK The Tank

Până acum, i-am tot trecut pragul lui FRANK The Tank mai ales la ora prânzului – făceam cum făceam, și tot prin zona restaurantului său ne prindea ora respectivă. Acum, în schimb, de când am aflat că Frank a introdus în meniul lui și o cină în doi premium, intenționăm să-l invităm pe el în apartamentele noastrele… la ora cinei. Fiindcă din moment ce prânzul la Frank a fost un real dans al aromelor de la cap la coadă, nu putem decât să ne așteptăm la aceeași experiență și de la o astfel de cină.

Cina în doi premium costă 160 RON și îți dă ocazia să alegi între un vin Issa Chardonay Barique (750ml) și unul Issa Pinot Noir (750ml), cele două altfeluri Frank includ fie o mangaliță la jar cu sos demi-glace (200g), fie antricot de vită cu sos demi-glace (350g), fie câte una din fiecare, după gust și preferințe, și câte o garnitură pentru fiecare altfel. Nici garniturile nu sunt mai prejos, fiind îndeajuns de variate încât să îți placă garantat; poți alege între salata mixtă de sezon cu sos vinegretă, cartofi copți în jar cu unt și ierburi, legume de sezon pe grătar și mămăliguță cu caș maturat.

O poți comanda acum atât de pe foodpanda, cât și de pe Tazz by eMAG. Și apropo, după ce experimentezi cina premium, îți sugerăm s-o testezi și pe cea simplă, în valoare de 102 RON, căci aduce împreună câteva dintre preparatele noastre favorite, precum cârnați salsiccia la jar și maioneză cu hrean, mititei de casă din porc și vită cu muștar de Cluj și pui la jar în sos de unt cu vin alb și ierburi – și, pe deasupra, îți lasă libertatea de a alege, “ca să fim frank până la capăt.”

3.    Family Pasta & Wine de la Jaxx

Mai întâi și mai întâi, cei de la Jaxx ne-au impresionat cu interiorul restaurantului lor amenajat exact în stilul unui pub american, apoi cu preparatele lor delicioase, ulterior cu grădina lor ce a ținut loc terasei, iar acum ne impresionează cu cina în doi ce se regăsește în meniul lor. Care, pe deasupra faptului că este o noutate, aduce împreună două dintre our all time favourites, și anume pastele și… vinul.

Astfel, la prețul de 99 RON, poți comanda de la Jaxx două porții de paste proaspete cu legume de sezon (700g)  și un vin Issa Rose (750ml), iar pentru a-ți lăsa amprenta personală asupra porției tale de paste, poți alege una dintre următoarele opțiuni extra care să le adauge o aromă în plus: sos Sriracha Mayo, sos Sriracha Classic, muștar a la Cluj (bio), sos Hommade Tartare, bacon,  jalapeños (cu privire la care n-o să spunem decât că sunt printre preferații noștri – în combinație cu orice fel de mâncare, în principiu), brânză Cheddar, cornichons, ceapă caramelizată și crutoane. Tot extra poți opta și pentru următoarele garnituri: ou, coleslaw salad (100g), cartofi în coajă și pâine artizanală cu maia (120g).

Poți adăuga între 0 și 5 opțiuni extra, așa că alege cu grijă. Dacă ar fi după noi, știm că una dintre cele 5 opțiuni ar fi, pe lângă jalapeños, desertul zilei (75g) care costă 10 RON în plus. Și, bineînțeles, prețul final al comenzii va varia în funcție de alimentele extra pentru care decizi să optezi. Oricum, îți vei da seama de acest lucru atunci când îți faci alegerile; poți comanda acum fie de pe foodpanda, fie de pe Tazz by eMAG.

4.    Împreună E Cel Mai Gustos de la 25th) Downtown Flavours

După cum se portretizează și 25th) Downtown Flavours însăși, preparatele lor înseamnă food at its best. Din 2016 încoace, de când și-au deschis localul și le-am făcut o primă vizită, nu putem decât să fim de acord cu ei. Și, totodată, nu putem decât să insistăm să încerci Lava Cake-ul acestora – am spus-o și atunci, o spunem și acum: e absolut delicios. Așa că, dacă ar fi să alegem una dintre cele 10 opțiuni pe care ei le pun la dispoziția ta pentru o cină în doi, în mod cert am alege-o pe cea cu #8, fiindcă aceea include și două porții de Lava Cake cu înghețată artizanală.

Pe lângă Lava Cake cu înghețată artizanală, aceeași cină în doi aduce împreună și… un platou Gourmet Risotto alla Milanese și un trio de rață cu edamame, plus o sticlă de vin Iacob Rose de la Davino – la prețul de 180 RON. Totuși, nu este singura combinație în care regăsim Lava Cake-ul nostru preferat: și cina în doi #10 o include. Iar pe lângă aceasta, ea mai include și o porție de vinete cu ardei copți, ravioli umpluți cu mozzarella și măsline ai pomodori, plus o porție de piept de pui la Josper cu cartofi prăjiți, alături de o sticlă de vin Iacob Rose de la Davino – la prețul de 150 RON. Dar crede-ne pe cuvânt că nici cina pentru doi #6 în valoare de 250 RON n-ar trebui ignorată; la urma urmei, include două porții de mousse de ciocolată din partea casei.

Totuși, opțiunile sunt mult mai variate decât le-am prezentat noi aici – în oferta lor mai găsești și alte 7 variante care așteaptă să fie explorate de către tine (iar unele dintre ele includ chiar și Tiramisu ca desert din partea casei). Concluzia este că există de toate pentru toate gusturile – chiar și pentru gusturile vegetariene, căci cina extra este una vegetariană care include numai bunătăți precum papardelle cu hribi și noodles cu legume. Nu trebuie decât să comanzi fie de pe site-ul lor, fie de pe foodpanda, sau chiar și de pe Tazz by eMAG. #foodatitsbest, nu?


Astfel, chiar dacă, la sfârșitul zilei, adevărul de neignorat e că “trăim vremuri grele,” încă mai avem opțiuni – care sunt cât se poate de variate și ofertante – să ne facem aceste momente ceva mai plăcute. Acum că avem variantele, poate și partenerul, mai trebuie doar să ne decidem care o să fie cina în doi pentru care o să optăm diseară. Apoi, în seara de după. Și tot așa, până ne epuizăm opțiunile – iar în acel punct, sperăm noi, o să fi găsit încă ceva care să ne facă zilele mai plăcute. Așadar, tu cu care cină în doi o să optezi să-ți surprinzi partenerul în seara aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!