5 băuturi cu gust de toamnă pe care le poţi prepara şi acasă

Home $ Articole $ Recomandări $ 5 băuturi cu gust de toamnă pe care le poţi prepara şi acasă

by | Oct 13, 2020 | Recomandări

Unii zic că toamna vine atunci când frunzele încep să-și schimbe culoarea şi norii îsi fac tot mai des apariția. Eu, una, refuz să cred că vara m-a lăsat iar baltă până când nu mă surprind dând drumul la căldură. Și săptămâna trecută cândva… a venit toamna, și odată cu ea foarte multe schimbări. Nu mă gândesc aici doar la cele din garderobă, căci anotimpul acesta, ca toate celelalte, are un fel aparte de a ne schimba obiceiurile. De exemplu, dintr-o dată și nesilită de nimeni, am renunțat la băuturile cu gheață în favoarea unora calde, cu miros de scorțișoară. Și în oraș, și acasă. Astăzi vă povestim una-alta despre băuturile de sezon și cum să le preparați singuri. Sunt rețete simple, delicioase, vă vor plăcea. Mai ales că cei de la Alikof vă vin în ajutor cu toate, dar absolut toate cele necesare.

Chiar dacă a devenit ușor clișeic, latte-ul cu gust de dovleac este mereu actual atunci când toamna intră pe ușă. E metoda perfecta de a-ți anunta corpul ce sezon e afara. Pentru momentele din zi când vrei să îți răsfeți simțurile cu arome de toamnă ai nevoie de: cafea pentru espresso, lapte, sirop de dovleac și scorțișoară pentru garnish (sofisticat spus décor). Cel mai complicat lucru în schema dată este spuma de lapte pe care trebuie să o faci astfel încât să obții textura ideală a unui latte. În condițiile în care nu ai un aparat specializat care să facă asta, noi recomandăm un frechpress pentru spuma de lapte. Modalitatea de obţinere o găsești aici, iar o rețetă completă a acestui #FallCinnamonPumpkinLatte poți vizualiza aici.

Sub aceeași plapumă de aromă a toamnei stă gustul de alune prajite. Mai ales atunci când îl combini cu espresso și ciocolată, îi pui frișcă, îl iei cu tine pe canapea în living și deschizi o carte. Așa e că simți că e toamnă de fiecare dată când bei din Hazelnut Chocolate Latte? Poţi vedea o reţetă simplă și ușoară aici.

Bun, să zicem că nu căutați cofeină și energie învelite în aromele toamnei, ci ceva dulce, cald, cremos și extrem de aromat. Atunci, îți propunem să încerci The Chai Chocolate, o combinație de ciocolată albă cu Masala Chai, un sirop artizanal recunoscut pentru notele proaspete de condimente exotice: cardamom, ghimbir, scorțișoară, cuișoare, anason și fenicul.

Desigur, avem și o propunere pe care o puteți împărți cu cei mici: o ciocolată caldă tradițională, neagră, ideală pentru după-amiezi târzii. Curând vă veți reaminti forțat nasurile roșii și mâinile reci, știți voi… momentele când veniți în casă după ce ați fost prinși într-o ploaie de frunze în Parcul Central sau după plimbaări agale pe alea din jurul blocului. Vom îmbrăca și această rețetă în gust de dovleac și vanilie, o ispitim cu scorțișoară și o servim musai la căldură, însoțită de o poveste cu final fericit.

Am păstrat pentru final o rețetă de vin fiert… fără vin, dar cu gust de vin, ce are la bază o combinație de sucuri de merișoare și mere, arome de vanilie și caramel. Bucățile de mere și portocale și feliile de măr ninse cu scorțișoară sunt un ”must” cand vrei să te răsfeți, doar așa, din drag de tine. Se numește Winter cake și e musai să revii să ne zici cât de mult te-a surprins gustul. Se servește cu un număr limitat de prieteni (deh, distanțare socială), în familie sau singur.

Nu uitați că aromele și condimentele sunt cheia unei toamne perfecte. Și nu este niciun fel în care te poți bucura mai tare de ele decât într-un latte pufos și aerat sau o ciocolată cremoasă. Dacă întâmpinați toamna cu o haină în plus, cum ar fi să îmbrăcați și sufletul în dovleac, caramel sau alune prăjite? Doar e toamnă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!