5 locuri din Cluj unde mănânci bine la prânz

Home $ Articole $ 5 locuri din Cluj unde mănânci bine la prânz

Ora prânzului este poate cea mai așteptată perioadă din zi. Aceasta se traduce printr-o pauză în programul de lucru și un răsfăț culinar în toată regula. Cu toate acestea, nu mereu ai timp să gătești. Sau poate nu ai talent în ale rețetelor de pe “Internetul Mare” și întotdeauna o dai în bară chiar de la început. Ei bine, indiferent dacă lucrezi de acasă sau mergi la birou, noi ți-am pregătit o listă care cuprinde 5 locuri din Cluj unde mănânci bine la prânz. În acest fel uiți de grija gătitului, iar meniul se schimbă de la o zi la alta, spre deliciul papilelor gustative.

1. Frank the Tank
Tankperitive, felul Franc sau altfelul Franc sunt doar câteva categorii din meniu care îți vor atrage atenția. Ai posibilitatea să alegi dintr-o gamă variată de preparate care îți lasă gura apă, de la ceafă de porc cu cașcaval maturat la cartofi copți în jar. În cazul în care nu te poți decide asupra prânzului, bucătarii ți-au pregătit prânzul Frank, un fel de meniul al zilei doar că mult mai special. Astfel, în intervalul 12-16 exact atunci când foamea e mai mare poți să te bucuri de o masă copioasă la doar 30 de lei. Din cele trei opțiuni puse la dispoziție nu lipsește felul Frank, ca mai apoi să personalizezi după bunul plac comanda. Cu sau fără supă, garnitură sau desert, cu siguranță o să ai parte de o experiență culinară de neuitat.

2. Restaurant Nativ
Masa ta de prânz este pe mâini bune în bucătăria celor de la Nativ. Acest restaurant specializat pe steakhouse îți asigură necesarul zilnic de proteine printr-o porție sănătoasă de pulpă de rață sau șnițel de vită. Meniul dedicat exclusiv intervalului orar 12-15 cuprinde supă, fel principal și nelipsitul desert. Fără doar și poate, rețeta de supă de vită cu clătite și legume de sezon îți va atrage toată atenția, la fel și chiftelele în sos de roșii și gnocchi de casă. Porțiile sunt îndestulătoare și nu te vei ridica de la masă cu gândul la următoarea masă a zilei. Cât despre prețuri, un fel principal se învârte în jurul sumei de 40 de lei, iar o supă costă aproximativ 16 lei. În cazul în care mai este loc și de desert, o felie dintr-o tartă cu fructe te va costa 16 lei.

3. Cimbru
Cu gândul la condimentul care nu lipsește niciodată din bucătăria românească, cei de la Cimbru te invită să iei prânzul la ei (sau de la ei) pentru un deliciu garantat. Meniul cuprinde preparate pentru toate gusturile, inclusiv pentru vegetarieni și vegani, iar porțiile sunt suficient de mari încât să te întrebi dacă mai este loc și pentru desert. Aici, bucătarii ți-au pregătit două combinații care sunt menite să îți satisfacă toate poftele la prețuri cât se poate de accesibile. Astfel, poți să combini orice supă sau snack, fel principal și desert pentru doar 35 de lei sau orice supă, tagliata și desert pentru 45 de lei. Rețetele de supă se schimbă destul de des, la fel și desertul pentru ca tu să fii întotdeauna surprins de noi preparate de excepție.

4. Stradale
Nu trebuie să îți pui pofta în cui atunci când vezi preparatele celor de la Stradale, căci pot fi mai aproape de tine decât crezi. Fie că alegi să comanzi sau să te relaxezi în locația lor, rețetele pline de gust îți vor da un boost de energie pentru restul zilei. Pentru prânz, meniul se schimbă într-un ritm amețitor și partea bună este că întotdeauna va exista și varianta fără carne pentru cei care adoptă acest stil de viață. Ambele opțiuni cuprind o supă și un fel principal care diferă de la o zi la alta pentru a nu intra în monotonie. Porțiile sunt mai mult decât suficiente pentru ca tu să te ridici sătul de la masă, iar prețurile sunt cuprinse între 21 și 24 de lei. Bineînțeles, trebuie umplut golul specific desertului și aici ai toate șansele de reușită, căci bucătarii ți-au pregătit o listă impresionantă de opțiuni dulci care se transformă într-un răsfăț pentru simțuri.

5. Cucina Turea
Nu în ultimul rând, rețetele cu specific italian care includ paste cu mult parmezan vor fi întotdeauna soluția plină de gust pentru zilele în care vrei un prânz rapid, dar rafinat în același timp. La Cucina Turea te bucuri în fiecare zi de un meniu special conceput de cei mai pricepuți bucătari care îți asigură experiențe culinare de neuitat. Pentru aproximativ 30 de lei poți savura o porție zdravănă de paste alături de o friptură pregătită ca la carte. De la carbonara, ravioli, tortellini, papardelle la friptură de vită sau șnițele crocante de pui, tradiția italiană își va pune amprenta asupra tuturor gusturilor și preparatelor din meniu. Cine ar spune nu unui astfel de prânz bogat în arome și rețete alese?

În cazul în care mâncarea din frigider s-a terminat sau ești un dezastru în bucătărie, nu trebuie să îți mai faci griji. E ușor să te bucuri de un prânz copios fără efort și fără vase sparte. Cele 5 opțiuni de mai sus îți pot sări întotdeauna în ajutor atunci când nu știi ce să mănânci în miezul zile, iar papilele gustative îți vor fi inundate într-un val de arome inedite. De la supă la fripturi preparate cu atenție și deserturi pline de rafinament, fiecare masă va fi un răsfăț culinar în toată regula!

Tu unde obișnuiești să mănânci la prânz?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!