9 evenimente de neratat în octombrie la Cluj

Home $ Articole $ 9 evenimente de neratat în octombrie la Cluj

by | Sep 30, 2020 | Articole

Iată-ne ajunși în octombrie, acea perioadă din an în care nu mai este un secret faptul că vara este doar o amintire. Vremea ne dă mari bătăi de cap și ne invită să stăm cât mai mult în zona noastră de confort. Cu toate acestea, orașul este viu prin multitudinea de evenimente care se desfășoară în condiții de siguranță. În funcție de preferințe și de timp, cu siguranță vei găsi o activitate care să îți stârnească interesul. Așadar, nu ne mai lungim și trecem direct la subiect și iată 9 evenimente de neratat în luna octombrie la Cluj.

1. Târgul satului 1-4 octombrie
Parcul Etnografic Romulus Vuia devine gazda perfectă pentru producătorii locali. Bineînțeles, fructele și legumele de sezon vor fi vedetele din cadrul evenimentului, iar aromele te vor întâmpina încă de la intrare. Peste 50 de producători din Transilvania îți vor aduce mai aproape produse 100% naturale, sănătoase și concepute cu multă dragoste. Despre acest subiect am scris mai multe aici, unde am adus la un loc o colecție de mici afaceri locale din mai multe sectoare de activitate. Totodată, în cadrul Parcului Etnografic regăsim și un spectacol pentru copii, pus în scenă de artiștii de la Opera Națională Română. Piesa aduce la viață poveștile din copilărie, aducând mai aproape atmosfera din poveștile lui Ion Creangă.

2. Noaptea Albă a Galeriilor 2-4 octombrie
Ia-ți doza necesară de artă și trece pe agendă o vizită la Noaptea Albă a Galeriilor. Evenimentul se desfășoară pe parcursul a trei zile pentru ca tu să ai timp să admiri toate operele. Expozițiile au loc în mai multe locații cunoscute, printre care enumerăm White Cuib, Grădina Botanică, IAGA Contemporary Art, Unirea Open Studios și multe altele. De asemenea, zeci de artiști vor fi prezenți și îți vor expune o parte din munca lor.

3. Clujotronic 2-4 octombrie
Un eveniment care combina întâlnirile online cu cele offline este cu siguranță Clujotronic. Acest festival de artă contemporană aduce în lumina reflectoarelor comunitatea creativă din Cluj și nu numai și oferă o evadare de la tot ce se întâmplă în contextul actual. De la expoziții la workshop-uri cu specialiști din domeniu, ediția din acest an pune în valoare toate resursele momentului și cele mai sigure și inedite spații pentru un eveniment cu adevărat reușit.

4. Smart Mobility Cluj 2020 4 octombrie
Dacă te pasionează tehnologia și tot ce ține de elementele de noutate, acest eveniment s-ar putea să fie perfect pentru tine. Ajuns la cea de a doua ediție, Smart Mobility Cluj își propune să prezinte unui public larg concepte de mobilitate sustenabilă, teste spectaculoase și produse inedite. Activitatea se desfășoară în maximă siguranță, pe esplanada BT Arena și Cluj Arena.

5. Stand-up Comedy TiMAF 2020 5 octombrie
Din agenda lunii octombrie nu putea să lipsească un moment de stand-up comedy. De data aceasta, atmosfera va fi întreținută de Costel în cadrul TiMAF 2020. Evenimentul are loc la Cinema Florin Piersic, iar biletele pot fi achiziționate de aici. Dă de veste și prietenilor ca să vă bucurați împreună de o seară de relaxare după o zi lungă la job. Hohotele de râs sunt asigurate, la fel și regulile speciale.

6. Classic Unlimited – USAMV Cluj-Napoca 15 octombrie
Ne apropiem de mijlocul lunii octombrie care, de această dată, ne surprinde cu un eveniment cultural de proporții. Este vorba despre Classic Unlimited, concertul deja cunoscut de la edițiile precedente. Acesta aduce muzica clasică la un alt nivel și îmbină cotidianul cu magia sunetelor. Fără doar și poate, este un moment de relaxare în care vei uita de toate grijile. Pentru o mai bună organizare a evenimentului, înscrie-te din timp aici și urmărește pagina evenimentului pentru noutăți.

7. Târgul de Cariere Digital 23-24 octombrie
Deși ultima perioadă a fost plină de provocări din toate punctele de vedere, viața merge înainte, iar cariera va avea parte de un nou început. Târgul de Cariere, evenimentul mult așteptat al toamnei se mută în acest an în condiții sigure în online. Sute de angajatori își vor prezenta ofertele de muncă, iar tu vei avea toate șansele să îți găsești acum job-ul mult visat. Ai grijă să îți actualizezi CV-ul și să te pregătești pentru un posibil interviu.

8. Jazz in the Street
Și în acest an vor fi animate străzile Clujului. Jazz in the Street este unul din evenimentele pe care abia le așteptăm de obicei în luna octombrie, iar bucuria este cu atât mai mare cu cât echipa Fapte (organizatorii Jazz in the park) pregătește un nou proiect. Chiar dacă încă nu s-a anunțat oficial, cel mai probabil că va fi ales unul dintre weekend-urile 16-18 sau 23-25 oct. Așteptăm nerăbdători detaliile.

9. Cluj Design Days
Nu în ultimul rând, sfârșitul de lună ne așteaptă cu expoziții și evenimente artistice marca Cluj Design Days. Și în acest an vor fi prezenți o serie de designeri locali care își vor expune cu bucurie produsele la care au muncit cu multă pasiune. Ediția din acest an își propune să aducă mai aproape de curioși elemente inedite pentru casă, întrucât contextul pandemic ne-a determinat să acordăm o mai mare atenție locuinței. Centrul de interes va fi expoziția at Home de la care poți să te inspiri pentru eventualele redecorări.

Așadar, luna octombrie este în continuare bogată în evenimente și ne dovedește faptul că revenim încet la o nouă normalitate. Fie că îți dorești să te relaxezi în compania muzicii clasice sau vrei să ai parte de o porție consistentă de râs, în doar câteva zile ai ocazia să trăiești din nou la intensitate maximă. Ai grijă să îți eliberezi agenda și să dai mai departe și prietenilor această listă.

Tu la ce evenimente plănuiești să ajungi în octombrie?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!