Interviu cu Alina despre noua locație New York Bagels

Home $ Articole $ Interviu cu Alina despre noua locație New York Bagels

Facem ce facem și parcă tot în aceleași locuri ajungem, tot la niște preparate care ne rămân în memoria gustativă de la prima încercare și nu ne mai lasă să trăim în liniște dacă nu mușcăm constant din ele. Exact acesta a fost și cazul bagel-urilor pufoase și sățioase de la New York Bagels, la care am apelat în nici nu mai știm câte rânduri pentru mic dejun, prânz sau chiar o gustare rapidă între niște mese luate tot pe fugă. Ne-a salvat de multe ori acest loc și ne-am bucurat să auzim că și-a deschis o a doua locație, că se dezvoltă, crește. Mai ales în contextul dificil al anului acesta. Ne plac și apreciem mult afacerile care au curajul de a se extinde, de a investi mai departe.

Așa că, după cum vă așteptați și imaginați, am făcut o vizită echipei în noua casă, pe Bulevardul 21 decembrie, nr. 75, lângă The Office. Aici ne-am întâlnit cu Alina, pe care o cunoaștem bine deja, căci în majoritatea cazurilor o găseam în spatele tejghelei, mereu gata să ne povestească despre un produs nou, să ne întrebe despre ziua noastră și, obligatoriu, să ne servească un zâmbet din partea casei. Am povestit cu ea despre cum a decurs perioada aceasta pentru New York Bagels, dar și detalii despre cu ce ne așteaptă în plus noua locație și cum au ales locul aceasta.

Zona The Office mi-a atras atenția încă de când am debutat pe piață, în principiu pentru că primeam foarte multe comenzi de aici și ne-am dorit să fim mai aproape de comunitatea fidelă care s-a format. De un an și jumătate deja tot ne uitam după spațiu, dar a fost destul de greu să-l găsim având în vedere că e o zonă de interes și nu suntem singurii care ne-am dat seama de acest lucru. A venit pandemia și a dat ”norocul” peste noi, adică în luna iunie a apărut oportunitatea să luăm acest loc. Încă nu știm dacă am făcut bine sau nu, oamenii nu s-au întors la birouri, momentan bate vântul pe aici. Dar în continuare cred că suntem într-un punct atractiv din oraș și la un moment dat se va reporni totul. Ne-am asumat riscul că acest lucru va putea dura mai mult sau mai puțin.

Și pe Emil Isac, în centru, unde e poziționată locația cu care au pornit la drum, e o zonă bună, frecventată de turiști, studenți, dar necunoscătorii produsului nu prea se aventurează să încerce, din ce ne-a relatat Alina. Iar bagel-ul e un preparat care trebuie cunoscut oarecum, nu-i prea vine nimănui să experimenteze întâmplător. În plus, în ultima vreme, lucrările de reabilitare la stradă i-au tras puțin în jos, traficul pietonal a scăzut și au simțit și ei acest lucru. Cu toate acestea, nu plănuiesc să renunțe la locația aceasta momentan, ci să meargă cu cele două în paralel. Echipa are acum 4 persoane, 4 experte în arta bagel-ului, și sunt încrezătoare că pot ține ambele locații deschise, chiar dacă pe unul l-au deschis în mijlocul unei pandemii.

Nu pot să mint și să spun că nu e stresant să începi un proiect nou când în jur e doar haos și nesiguranță, dar ne bucurăm că am făcut-o. A fost mult de muncă, a durat o lună jumătate până am amenajat locul și nici nu am dorit să deschidem înainte de luna septembrie, chiar dacă am fi putut să o facem din august. Dar trecând peste cât de ciudată a fost luna august anul acesta, în general e o lună destul de slab activă pentru business-uri, e luna concediilor, a plecărilor din oraș și tot așa. Astfel, am decis să inaugurăm noul spațiu la 1 septembrie.

Noua locație a apărut și pentru că și-au dorit ceva mai mare, unde să poți sta mai mult, nu doar să vii și să pleci, așa cum e pe Isac, care e văzut mai mult ca un shop to-go. Un loc unde să poți să te bucuri în liniște de un bagel, să-l poți savura pe îndelete în pauza de masă sau după lucru, alături de colegi, de prieteni.

Observ că toată lumea se grăbește. Mereu. Că suntem într-o fugă continuă, într-o cursă fără final. Noi vrem să oferim oamenilor un moment de respiro, un local care să-i îmbie să ia un loc, să își tragă sufletul. Tot din acest motiv am introdus și partea de cafea. Aici ne permite și spațiul, căci avem efectiv loc unde să o pregătim și sperăm că oaspeții se vor bucura să vadă această adiție. Credem că am creat locul ideal pentru o oprire la mic dejun sau prânz.

Și credeți-ne, veți vrea să vă opriți la ei de câteva ori pe săptămână cel puțin, mai ales că pregătesc și câteva sortimente noi. Momentan, noi suntem înnebuniți după cel cu jalapeno (spicy team over here), dar întotdeauna când apar variante noi în meniu găsim câte un preferat care ne mănâncă zilele și reciproc. Și încă un spoiler vă mai dăm: budincă de bagel. Atât, chiar nu vrem să zicem mai mult. Vă lăsăm să descoperiți. Poftă bună!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!