5 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 5 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Un început de săptămână îi sperie pe cei mai mulți dintre noi, tocmai pentru că foarte des, acesta aduce după el task-uri noi, deadline-uri și, în general, stres. Articolul de față vrea să facă tocmai opusul. Ziua de luni poate la fel de bine să fie o zi în care planifici la ce evenimente vei participa în restul săptămânii. Noi îți facem munca mai ușoară, așa că în cele ce urmează, am inclus cinci idei de activități pentru săptămâna aceasta.

Redescoperă Castelul Bánffy la 20 de ani de restaurare

Castelul Bánffy își deschide porțile pentru toți cu ocazia împlinirii a 20 de ani de restaurare. Dacă ești liber duminica aceasta, pe 20 septembrie, între orele 10:00-16:00, o vizită la Bonțida poate fi o idee bună (în special dacă ești obișnuit să vezi castelul numai pe vreme ploioasă și da, vorbim cu voi, fanii EC). Aici poți lua parte la un tur ghidat, sau dacă ești deja familiar cu zona, poți participa la o piesă de teatru de păpuși, o lansare de carte sau poți vizita o expoziție. Programul complet al evenimentului va apărea în curând aici.

Apropie-te de artă la TiMAF

De sâmbăta aceasta, 19 septembrie, începe Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania, zis scurt, TiMAF. Ediția din acest an celebrează arta în toate formele ei și aduce publicului multe evenimente dedicate filmului, dansului, muzicii, teatrului și artei interactive, într-o ediție aniversară de 10 ani. Ediția va începe cu un recital de pian sub apusul soarelui și continuă cu seri de muzică alternativă și blues, workshop-uri dedicate artei și spectacole de teatru cu muzică live. Intră aici pentru a vedea toate evenimentele acestei ediții.

Fă o vizită la Arkhai Sculpture Park pentru Ora de muzică

Tot pentru sâmbătă îți recomandăm un recital de muzică clasică organizat de Zănatec, un proiect ce reunește muzicieni și instrumentiști în diferite arhitecturi și scopuri. Evenimentul va începe la ora 18:00 și va avea loc la Arkhai Sculpture Park, unde patru muzicieni vor interpreta lucrări din curente ale muzicii clasice (baroc, clasic, romantic) și vor ilustra cele mai importante aspecte pentru fiecare. Așadar, dacă încă nu ai nimic planificat pe sâmbătă seara și vrei o activitate relaxantă și din care să și înveți ceva nou, poți alege acest eveniment și să te bucuri timp de o oră de lucrări scrise de Vivaldi, Mozart și Borodin. Poți vedea aici evenimentul.

Află ce l-o mai fi enervat pe Sorin săptămâna aceasta

Duminică seara poți să râzi alături de Ioana Luiza, Drăcea și Sorin Pârcălab la un show de stand-up comedy, material care face parte din turneul Din Curtea Blocului. Seara va cuprinde glume despre vecini frustrați, transportul în comun bine cunoscut de către noi toți și lucrurile care îl enervează pe Sorin, on a daily basis. Evenimentul se va desfășura la L’Autre Café de la ora 21:00, iar biletele vor fi în curând disponibile aici.

Deschide stagiunea la…

Toamna aceasta vine cu noi evenimente de teatru și muzică. La Reactor stagiunea 2020-2021 începe atât cu evenimente fizice, cât și online. Aceasta debutează joi, 17 septembrie, cu Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois, iar următoarele evenimente ale lunii se află sub umbrela Focus: Corelații. Teatrul Maghiar dă și el startul unei noi stagiuni, care va începe miercuri, 16 septembrie, pe malul Someșului, cu spectacolul Porno – Povestea soției mele de András Visky, regia Árpád Árkosi. Nu în ultimul rând, vă recomandăm stagiunea de la Filarmonica de Stat, o ediție care aniversează 65 de ani și care debutează vineri, 18 septembrie, cu un concert al Orchestrei Filarmonicii. Pentru a vedea programele complete ale stagiunilor, intră aici: Reactor de creație și experiment, Teatrul Maghiar de Stat, Filarmonica de Stat Transilvania.

Bonus: Bucură-te de Jazz in the Park, varianta mini

În acest weekend, adică între 18 și 20 septembrie, are loc Jazz in the Park: Tiny Version. Deși nu credeam că vom mai avea parte de jazz anul acesta, organizatorii au găsit o modalitate de a aduce la un loc iubitorii festivalului, pe timp de pandemie. Evenimentul se va desfășura într-o formulă restrânsă în Parcul Etnografic, unde vor concerta Teodora Brody Enache, Damian Drăghici Etnic Jazz Band, JazzyBIT și mulți alții. Din păcate, contextul actual impune niște restricții, astfel încât dacă nu ai făcut deja rost de un bilet, este prea târziu. Poți vedea aici evenimentul.

Tu ce planuri ai pentru această săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!