Cabinete veterinare din Cluj la care poți apela cu încredere

Home $ Articole $ Cabinete veterinare din Cluj la care poți apela cu încredere

by | Sep 9, 2020 | Articole, Servicii

Deținerea unui animal de companie a devenit o practică din ce în ce mai apreciată în ultimii ani (în special dacă vorbim despre animalele nu-atât-de-obișnuite). Cred că putem fi cu toții de acord că cele mai cunoscute animale de companie sunt câinii și pisicile. Există o multitudine de resurse și locuri specializate pentru acestea în cazul în care se îmbolnăvesc sau au nevoie de anumite intervenții. Dar cum rămâne cu animalele mai puțin comune și cele exotice: păsările, broaștele țestoase, rozătoarele și șopârlele? Ei bine, am făcut pentru (aproape) toți deținătorii de animale o listă cu câteva recomandări de cabinete veterinare din Cluj care pot ajuta tot felul de pacienți. Spoiler: dacă dihorul sau calul tău are o problemă de sănătate, continuă să citești acest articol.

Centrul Veterinar de Specialitate, zis și CVS, este un cabinet deschis în anul 2017 la Cluj. CVS pune la dispoziție o gamă largă de servicii veterinare private ce țin de medicina internă, medicina preventivă, boli infecțioase, intervenții chirurgicale, diverse proceduri și servicii de laborator, atât pentru animale domestice, cât și pentru cele exotice. Așadar, poți veni aici atât cu câinele sau pisica, cât și cu dihorul sau reptila ta. Tare, nu-i așa? Centrul folosește tehnologie de ultimă generație și nu numai că tratează o serie mare de afecțiuni, dar se ocupă și cu prevenția problemelor de sănătate de care poate suferi animalul tău de companie. Aceste servicii sunt numite planuri extra-grijă, sunt dedicate exclusiv câinilor și pisicilor și te ajută să previi din timp posibilele complicații care pot apărea (pe lângă faptul că este avantajos din punct de vedere financiar pe termen lung). Spațiul este fondat de o echipă de medici specialiști, cu specializări multidisciplinare. În prezent, din echipa CVS fac parte: Șef Lucr. Dr. Orsolya Sarpataki, Șef Lucr. Dr. Lucia Bel, Șef Lucr. Dr. Răzvan Codea, Conf. Dr. Ciprian Ober, Dr. Cătălina Cosma, Dr. Ioana Cismaru și Timea Szacsvai. Centrul Veterinar de Specialitate poate fi găsit pe Strada Uzinei Electrice 1A. Poți vedea aici lista serviciilor disponibile, iar dacă vrei să afli mai multe motive pentru care CVS este o alegere bună, poți citi acest articol.

Clinica Veterinară Calvaria și-a început activitatea acum șapte ani în Cluj. Aceasta se ocupă cu prevenirea și tratarea problemelor de sănătate ale animalelor de companie și este deschisă șase zile pe săptămână tocmai pentru a asigura cele mai bune servicii pacienților săi în cazul unor urgențe (și nu numai). Spațiul pune la dispoziția clienților tratamente veterinare pentru diferite afecțiuni realizate la cele mai înalte standarde de calitate, respectându-se astfel procedurile și regulile scrise ale clinicii. Diagnosticarea corectă se realizează în cel mai scurt timp posibil cu ajutorul aparaturii moderne, iar tratamentele se stabilesc în urma unor investigații complete și în urma documentării științifice. De asemenea, clinica oferă servicii de cosmetică și toaletaj, vaccinare, stomatologie, inseminare artificială, imagistică, eliberare pașapoarte, implantare microcip, deparazitare, consultație, chirurgie, sterilizare, cardiologie, analize de laborator și comercializează medicamente pentru diverse afecțiuni. Personalul clinicii Calvaria este pregătit profesional și lucrează îndeaproape cu clienții și cu comunitatea sa. Drept dovadă, clinica a câștigat nouă premii pentru participarea la diverse workshop-uri și concursuri de-a lungul anilor. Din echipa Calvaria fac parte: Conf. Dr. Iuliu Scurtu, Dr. Adrian Toma, Dr. Andreea Mărincuș, Dr. Diana Strugariu și Dr. Raluca Nedelea. Poți găsi Clinica pe Strada Calea Florești 2C sau poți intra aici pentru a vedea lista de servicii.

Cabinetul Veterinar Karavet există în Cluj din anul 2013. Dr. Țuțuian Cristian și echipa sa tânără oferă servicii medical-veterinare complete și de calitate într-o ambianță plăcută. Cabinetul este dotat la standardele europene și pune la dispoziția pacienților consultații, tratamente, vaccinări, deparazitări, examene de laborator, intervenții chirurgicale, ecografii cu ultrasunete și servicii de cosmetică și stomatologie. Printre serviciile care ies în evidență la acest cabinet se numără ecografiile Doppler cu ultrasunete care nu creează disconfort, intubarea cu anestezie inhalatoare cu disconfort minim, prelevarea rapidă de sânge, oxigenoterapia și detartrajul cu ultrasunet. La nevoie, Karavet realizează și consultații de urgență la domiciliu pentru animalele care nu se pot deplasa, sunt ușor iritabile, suferă de o boală cronică sau se află în alte situații. Tot aici poți găsi o gamă variată de hrană pentru animalul tău de companie, precum și accesorii pentru acesta. Karavet recomandă deținătorilor de animale să le vaccineze pe acestea încă din stadiul de pui pentru a preveni diferitele boli specifice fiecărei specii care pot apărea. Este utilă, de asemenea, deparazitarea periodică a animalelor de companie, care este benefică atât pentru animal, cât și pentru stăpân, cât și sterilizarea acestora pentru a evita situațiile nedorite. Este bine de știut că poți apela la acest cabinet în cazul unor urgențe medicale, unde personalul medical va fi mereu pregătit de orice situație. Cabinetul se află pe Strada Ciocârliei 41. Intră aici pentru a vedea întreaga gamă de servicii Karavet.

Cabinetul Veterinar Biovet este unul dintre cele mai vechi cabinete de acest tip din Cluj-Napoca, fiind al treilea ca vechime. Acesta a fost înființat în anul 1995 din inițiativa lui Dr. Iancu Morar, cu scopul de a oferi servicii medicale veterinare complete. Cabinetul folosește aparatură medicală de ultimă generație și dispune de spații de internare pentru animalele de companie aflate în stări critice. Biovet oferă pacienților săi servicii de imagistică medicală, stomatologie, chirurgie, internare și spitalizare (cazuri clinică), consultații, analize de laborator, medicină internă, farmacie veterinară și cosmetică (canină și felină). Poți veni aici atât cu animale de talie mică, cât și cu cele de talie mare, precum unele rase de câini și caii. Clinica este, de asemenea, prima din sistemul medical veterinar privat clujean care dispune de un aparat Roentgen cu radiații electromagnetice. Cei opt medici specializați care fac parte din echipa Biovet sunt: Dr. Morar Iancu, Dr. Iancu Sergiu, Dr. Laping Mihaly, Dr. Hodiș Loredana, Dr. Barabasi Ildiko și Dr. Cristian Crecan. În prezent există două locații Biovet în Cluj: cea din Mănăștur de pe Strada Primăverii (lângă stația Petrom) și cea din Făget de pe Strada Făgetului (înainte de Vila Tușa). Intră aici pentru lista de servicii Biovet.

Tu la ce cabinet veterinare apelezi în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!