6 motive să apelezi la Centrul Veterinar de Specialitate (CVS) pentru animalul tău de companie

Home $ Articole $ 6 motive să apelezi la Centrul Veterinar de Specialitate (CVS) pentru animalul tău de companie

by | Sep 3, 2020 | Articole, Servicii

Astăzi povestim despre animalul tău de companie. Cel al cărui părinte ești deja sau poate te pregătești / iei în calcul să devii. Pentru că, așa cum ai descoperit deja sau ești pe cale să o faci, micuțele necuvântătoare au nevoie de la fel de multă atenție, grijă și dragoste ca oricare dintre noi, de hrană adecvată și un mediu propice pentru a crește armonios, de servicii de îngrijire și medicale, deopotrivă. Orice decizie pe care o iei, în calitate de stăpân, influențează direct bunăstarea prietenului tău de companie. Tu ești cel responsabil să fie cea potrivită, iar noi îți vom prezenta astăzi câteva motive care să te convingă să apelezi la Centrul Veterinar de Specialitate (CVS). Nu doar la nevoie, căci și micuții au nevoie de ”verificări” periodice pentru a avea siguranța că sunt veseli și sănătoși.

Internări
Da, și animalele de companie pot ajunge în situația în care au nevoie de un timp de refacere mai lung sau să stea sub observația medicilor în urma unei proceduri. La fel ca și noi. Totodată, serviciul de internări este foarte rar întâlnit în lista cabinetelor veterinare, acesta fiind și motivul principal pentru care recomandăm Centrul Veterinar de Specialitate posesorilor de animale. La ei se pot interna pacienți bolnavi cronici, cazuri de boli infecțioase (secție special amenajată) și animale ce necesită monitorizare și terapie intensivă după intervenții. La CVS găsiți spații separate de internare pentru câini și pisici, deci nu trebuie să vă faceți griji că patrupedului îi va fi distrasă atenția de vreun peștișor plimbăreț sau un papagal gălăgios.

Medici specialiști
Un singur lucru este mai important decât locul în care te tratezi, și acela este reprezentat de CINE o face. Desigur, întotdeauna căutăm cei mai buni medici, întrebăm în stânga-dreapta după recomandări, vrem să fim pe mâini bune. Și exact la fel procedăm și pentru animalele noastre de companie. La Centrul Veterinar de Specialitate, 4 din 6 medici din echipa sunt cadre universitare la USAMV și predau în domeniu. Mai mult de atât, în momentul când vă prezentați cu o problemă de sănătate, se organizează comisii de diagnostic și tratament, nu decide doar un singur medic tratamentul cazului.

Centrul Veterinar de Specialitate

Tehnologie și aparatură de ultimă generație
Așadar, am ales un loc unde animalul poate fi supravegheat atent și după intervenție și o echipă de medici în care avem încredere. Ce altceva ar trebui să ne intereseze? Ei bine, noi spunem că e important și faptul că la Centrul Veterinar de Specialitate dispun de tehnologie și aparatură de ultimă generație, dintre care enumerăm: ecograf Doppler și EKG, aparatură de anestezie inhalatorie, bloc operator complet utilat pentru chirurgie generală și ortopedie, aparatură terapie intensiva și pentru analize de sânge, incubator și laborator microbiologie. Credeți-ne, altfel așteptați să luați necuvântătorul acasă când știți că are parte de cea mai bună îngrijire.

Animale exotice
Câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului, asta o știm cu toții. Dar nu sunt animale de companie potrivite pentru toată lumea, căci nu toți vrem / putem să ne trezim cu noaptea în cap pentru o plimbărică. Iarna, la minus 15 grade. La fel cu pisicile, care oricât de simpatice ar fi, nu se înțeleg excelent cu cei care țin la vazele și obiectele decorative din casă, în general. E de înțeles că unii vor opta pentru altfel de animale – o broască țestoasă, un iepure sau un hamster. Și ei sunt primiți cu bucurie la Centrul Veterinar de Specialitate. Cei de aici au know-how-ul pentru tratarea și operarea rozătoarelor, dihorilor, iepurilor, reptilelor, păsărilor, țestoaselor, deci nimeni nu va pleca netratat acasă.

Centrul Veterinar de Specialitate

Imagistică și oncologie
Știm că intrăm în probleme destul de delicate deja, însă… se poate întâmpla. Și e bine să știți că aveți pe cine să vă bazați în caz de nevoie. Centrul Veterinar de Specialitate vă oferă posibilitatea de a face ecografie generală, pentru diagnostic, dar și intervențională. De asemenea, au servicii de diagnosticare a cancerului, chimioterapie, plus intervenții de explorare și eliminare a tumorilor. Ca și în cazul nostru, al oamenilor, există soluții, tratamente și viitor, chiar dacă diagnosticul nu e întotdeauna cel mai bun.

Planurile Extra-Grijă
Mereu am zis că mai bine previi decât să tratezi, iar de-a lungul timpului, aceasta s-a dovedit a fi una din cele mai utile reguli de viață. La Centrul Veterinar de Specialitate, acest lucru este materializat prin Planurile Extra-Grijă, prin intermediul cărora poți să economisești bani la vaccinuri, deparazitări și analize. Mai mult, datorită consultațiilor amănunțite gratuite, vei preveni din timp complicațiile care pot apărea de-a lungul timpului, precum și costurile lor financiare și emoționale.

Centrul Veterinar de Specialitate

Găsiți Centrul Veterinar de Specialitate pe Strada Uzinei Electrice 1A sau puteți suna la 0787 396 275. Dacă îi vizitați cu mașina aveți posibilitatea să folosiți parcările păzite de la BT Arena sau Platinia Shopping Center, care sunt la maxim 4 minute de mers pe jos de locația cabinetului.

Tu cum te asiguri că animalul tău de companie are o viață sănătoasă?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!