8 evenimente de neratat în septembrie la #Cluj

Home $ Articole $ 8 evenimente de neratat în septembrie la #Cluj

by | Aug 31, 2020 | Articole

Luna septembrie ne surprinde cu o serie de evenimente potrivite pentru toate gusturile. Deși calendarul ne semnalează că toamna își intră pe deplin în drepturi, acest lucru nu ar trebui să ne afecteze. Industria evenimentelor își ia acum revanșa și începe să recupereze din perioada pusă sub semnul incertitudinii. În deplină siguranță și în concordanță cu toate normele legale, artiștii ne așteaptă cu zâmbetul pe buze să ne relaxăm așa cum se cuvine, ca în vremurile bune. De la muzică la festivaluri stradale, iată o listă de 8 evenimente de la care nu trebuie să lipsești în luna septembrie.

Stand-up Comedy | 8 septembrie
Ia-ți în sfârșit porția de glume la o sesiune de Stand-up Comedy în compania lui Micutzu, Mirică, Geo și Dobrotă. Evenimentul respectă toate măsurile de distanțare și de igienă și se va desfășura în aer liber, în incinta Iulius Parc. Pentru că line-up-ul este destul de convingător, anunță-ți prietenii să nu își facă alte planuri pentru ziua de marți, 8 septembrie. Biletele se pot achiziționa online, urmând ca înainte cu 24 de ore de eveniment să primești și alte informații pe e-mail. Ce poate fi mai relaxant decât o porție serioasă de râs după o zi plină la muncă?

Napoca Avenue | 3-8 septembrie
La început de lună, Clujul prinde din nou viață. Fie că vorbim despre workshop-uri, webinarii, expoziții sau momente de storytelling, toate se împletesc în cadrul evenimentului Napoca Avenue. Căminul Subcultural este gazda acestor activități, iar participarea este gratuită. Bineînțeles, numărul de locuri este limitat pentru a respecta toate măsurile de siguranță, iar înregistrarea la evenimente este obligatorie. Link-ul de înregistrare se regăsește pe pagina fiecărui eveniment unde afli și informații despre artiștii sau specialiștii care vor interacționa (de la distanță) cu publicul. Acum ai șansa să înveți mai multe despre fotografie, copywriting, cafea și design, fiind capabil să însuflețești noi paisuni.

Stagiunea Camerală George Enescu | 2-8 septembrie
Festivalul Enescu se întoarce și în acest an la Cluj și asigură în mod negreșit doza necesară de cultură. Stagiunea Camerală reunește pe scenele amplasate la Liceul Teologic Reformat și la Parohia Romano-Catolică Sf. Mihail nume importante din sfera muzicii. Astfel, câștigătorii Festivalului și Concursului George Enescu te invită la visare, într-un cadru pus sub semnul siguranței și în care grijile o să dispară. Mai multe informații despre artiști găsești aici. Pentru cele trei concerte găsești bilete online aici și asigură-ți din timp locul la ele.

Terranova: Renașterea spiritului | 11 septembrie
Rămânem în aceeași sferă artistică și de această dată ne amintim de serile de vară petrecute la Opera Summer Hub. Cluj Innovation Park devine platoul unui musical de excepție, în premieră absolută. Artiști precum Maia Morgenstern, Ovidiu Lipan Țăndărică, Irina Baianț, Florin Estefan vor pune în scenă un spectacol unic, plin de viață și mai ales de muzică. Dacă vrei să marchezi începutul toamnei cu un astfel de eveniment, rezervă-ți un loc și achiziționează biletul online aici. Întrucât locația evenimentului nu este la îndemână, poți opta pentru un bilet în care transportul este inclus. Nu mai este cazul să spunem, dar siguranța ta este pusă pe primul loc.

WonderPuck | 11-13 septembrie
Îndrăgitul festival stradal revine, din fericire, și în acest an la Cluj. Cele mai importante și emblematice zone ale orașului vor fi umplute de bucurie și de copii curioși să afle ce se întâmplă. Peste 40 de spectacole de teatru cu păpuși, instalații, proiecții și multe altele îi așteaptă pe cei mici alături de părinți la un festival dedicat exclusiv lor. Timp de 3 zile, aceștia vor radia de fericire și vor descoperi noi povești și personaje. Chiar dacă accesul la evenimente este gratuit, este necesară rezervarea unui loc pe pagina acestuia. Platforma se va deschide curând, așa că fii pe fază să nu ratezi spectacolul dorit.

Jazz in The Park Tiny Version | 18-20 septembrie
Deși pandemia ne-a ținut departe de marile festivaluri ale verii, Jazz in The Park ne face o surpriză, urmând să se desfășoare într-o formulă mai restrânsă sau tiny version cum spun chiar ei. Astfel, Parcul Etnografic va fi inundat în note muzicale acompaniate de târguri de viniluri și vintaje, expoziții și multe alte surprize. Fiind un an în care distanțarea joacă un rol esențial, rezervă-ți din timp un loc la eveniment, căci acestea sunt limitate. În plus, n-ar fi rău să scanezi vizual și regulamentul acestei ediții.

Transilvania Rally | 25-26 septembrie
Nu puteam să nu includem în această listă un eveniment plin de adrenalină, spectaculos și plin de momente care te vor ține cu sufletul la gură. Pasionat de mașini sau nu, la sfârșitul lunii are loc cea de a 5-a ediție a raliului din inima Transilvaniei unde vor participa zeci de profesioniști. Ca în fiecare an, traseele se desfășoară în mai multe zone din Cluj și fiecare vine cu ceva special la pachet. Tarnița, Făget sau Florești sunt doar o parte dintre locațiile care vor găzdui în acest an motoarele furioase dominate de adrenalină. Dacă te numeri printre fanii acestui sport, nu uita masca de protecție acasă și ai grijă să o porți pe toată durata evenimentului.

Street Food Park
Vara nu s-a terminat pentru zecile de truck-uri pline ochi de delicatese. Magia continuă și în luna septembrie, unde mâncarea se îmbină cu muzica bună și cu atmosfera calmă care amintește de zilele călduroase ce tocmai au trecut (cel puțin din punct de vedere calendaristic). Te așteaptă două weekenduri pline unde surprizele se vor ține lanț. Astfel, în weekend-ul 12-13 o să te bucuri de cele mai bune preparate pe muzica celor de la Robin and the backstabbers și Byron. În următorul final de weekend, la masă te vor aștepta cei de la The Mono Jacks și Grimus. Din meniu nu lipsesc nici artiștii locali care vor concerta live, fiind 4 la număr. Bucură-te de toate acestea într-un cadru sigur, plin de arome și de muzică de calitate.

În ciuda faptului că începutul toamnei este asociat cu o stare profundă de melancolie, în Cluj evenimentele se vor ține lanț. Distracția nu s-a încheiat, iar voia bună este la ea acasă. De la evenimente culturale la festivaluri stradale potrivite atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici, orașul va fi plin de viață în luna septembrie. De asemenea, nici un mai este nevoie să amintim de măsurile de siguranță luate, întrucât încep să ne intre în sânge. Nu lăsa toamna să te deprime și bucură-te de orice clipă petrecută la evenimentele din această lună!

Tu ce eveniment aștepți cel mai mult?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!