Nume noi pe piața de delivery din Cluj: Pizza da Giulia, Vegetus și Trattoria Sapori

Home $ Articole $ Nume noi pe piața de delivery din Cluj: Pizza da Giulia, Vegetus și Trattoria Sapori

by | Aug 7, 2020 | Articole, Home Delivery

Și… voi ce mai mâncați? Știu că toți (sau marea majoritate, pentru că eu sigur nu) ați devenit niște mici genii în bucătărie în ultimele luni, sau cel puțin mult mai curajoși și dornici de a experimenta tot felul de preparate mai complicate, mai provocatoare. Dar nu puteți nega faptul că, uneori, chiar n-ai chef domnule, nici de gătit, nici de lucrat, nici de mișcat. În momente ca acelea, trebuie să știi că ai pe cine să te bazezi, că oamenii pe care îi alegi să pregătească micul-dejun, prânzul sau cina în locul tău, pot face o treabă excelentă. Din acest motiv, noi testăm. Pentru tine, pentru a te direcționa sau avertiza, pentru a te ajuta să faci o alegere de care să fii mulțumit și să poți, ulterior, să duci și tu vorba mai departe unui prieten. Haideți să vedem, așadar, ce avem nou pe piața de delivery clujeană.

Încep cu Pizza Da Giulia. Și pentru că sunt preferații mei din lista aceasta, dar și pentru că am chiar în timp ce scriu acest articol o Margherita Fresca din care tot ciugulesc printre rânduri și vă zic – e ce trebuie. Înainte de toate, vă spun câteva lucruri despre ei: au o experiență de peste 20 de ani în bucătărie și folosesc tehnici specifice culturii și tradiției italiene, lucru care îi ajută să obțină o maturare ideală a aluatului. Pentru pizza folosesc un blat cu maia, maturat 48 de ore, în mare parte pre-digerat, lucru care nu produce reacții asociate cu intoleranțele la gluten. Meniul se împarte între sortimente clasice, speciale, vegetariene, dar și două tip desert, cumulând un număr de 23 de opțiuni. Fiind la prima întâlnire, am vrut să văd cum se prezintă lucrurile la capitolul ”clasic”, înainte de a mă avânta spre cele speciale. Am ales, așadar, o Margherita Fresca și o Prosciutto Cotto, ambele foarte gustoase. Comanda am plasat-o pe site, rapid și simplu, singurul dezavantaj fiind că nu acceptă plată online, ci doar cash la livrare. Am primit atât mail de confirmare a comenzii, dar și un telefon în care eram înștiințată de timpul de delivery. L-am apreciat enorm, mai ales că mă trezisem înfometată, iar livratorul a fost mai mult decât simpatic, întrebându-mă dacă s-a încadrat în timp atunci când mi-a predat pizza. Cu siguranță sunt gata să intru și la secțiunea de speciale, deja am pus ochii pe o pizza Delizia cu cremă de cartofi mov, mozzarella, pancetta, parmezan și busuioc. Vă țin la curent. Și, în caz că v-am făcut să poftiți la pizza lor, aflați că puteți comanda de marți până duminică, în intervalul orar 11:00 – 22:00, la numărul de telefon 0745363421 sau online de pe site. De asemenea, există și varianta de ridicare personală din restaurant, de pe strada Trâmbițașului Nr. 19. Poftă bună!

Ieri, pentru masa de prânz, am apelat la ajutorul celor de la Vegetus, un concept culinar vegan care vor să vină în casele voastre cu preparate sănătoase, ”care vă vor surprinde”. Ei nu-s chiar noi-noi pe piață, dar de curând și-au schimbat înfățișarea și pentru că tot nu-i testasem până la ora actuală, am decis să o facem și să-i încadrăm la noutăți. Better late than never, of course. Deviza lor este că gătesc mâncare nu doar pentru stomac, ci și pentru creier, cu un gust ”plăcut și surprinzător, fără să fie exagerat, siropos, prea dulce, sau previzibil pentru simțuri”, gust care aduce o stare de bună voie celui ce se bucură de ea. Mai mult, preparatele sunt kid-friendly, deci numai bine se adună întreaga familie în jurul mesei. Mâncarea a fost bună, dar dezamăgirea mea a fost provocată de faptul că au foarte puține preparate disponibile în meniu, comparativ cu ceea ce promovează în social media. Aș fi vrut și eu să gust din ciorba de burtă din ciuperci pleurotus, morcov, usturoi și smântână din caju, chiar și din budinca de chia cu lapte vegan și fructe uscate (chiar dacă la asta chiar și eu am devenit specialistă lately), dar BĂNUIESC că meniul e foarte schimbător și în funcție de norocul fiecăruia găsiți mai multe sau mai puține opțiuni. Eu două zile la rând am stat cu ochii pe ei pe TAZZ by emag și până la urmă m-am mulțumit cu un sandwich cu humus și vinete szinhuan cu orez aromat. Pâinica de la sandwich făcută în casă, ingrediente proaspetele la gust, chiar voi urmări să văd ce mai pot testa în viitor de la ei. Dacă nu aveți poftă de delivery (ce poate fi făcut prin platformele active local), dar aveți de o plimbare, îi puteți vizita la Cetățuia Food Park. Musai de mers aici oricum, în caz că nu ați făcut-o până acum.

 

De la Trattoria Sapori chiar am avut așteptări mari. Și știm cu toții cum stă treaba cu așteptările mari. Creează dezamăgiri pe măsură. Despre ei știam că ne propun spre degustare preparate cu specific italian – pizza, paste home-made, supe cremă și deserturi, iar prețurile ușor peste medie m-au făcut să-mi imaginez că știu bine ce fac în bucătărie. Știu că e Cluj și e trendy să fie puțin overpriced, dar am observat de-a lungul timpului că localurile și serviciile de delivery știu cam pe unde să se încadreze cost-related. Dar uite că mai sunt și surprize și din trei tipuri de paste pe care le-am comandat, niciuna nu a fost mai răsărită. Tagliatellele al Ragu aveau bucăți întregi de vită în așa zisul sos ragu, deci erau doar paste cu sos roșu și vită, Ravioli ricotta spinaci erau foarte uleioase și ceva din combinația lor nu îmi dădea deloc impresia de fresh, nici nu m-am simțit excelent după ce le-am mâncat, iar Pennele Alfredo con prosciutto aveau un gust prea intens, de oțet, dat de roșiile uscate. Nu obișnuiesc și nici nu îmi face plăcere să scriu lucruri negative despre business-urile la început de drum, dar cred că e aproape imposibil să o dai în bară cu 3 preparate dacă știi ce faci. Personal, nu voi mai comanda de la ei, dar la fel ca întotdeauna, vă sfătuiesc și pe voi să le dați o șansă, în speranța că eu am fost un client nefericit și ghinionist. Meniul îl găsiți aici, iar pentru comenzi apelați la platformele de delivery. Pentru comezi cu ridicare de la locația lor de pe strada Traian nr. 33, puteți suna la numărul de telefon 0726788177.

Poate că nu a fost acesta cel mai optimist articol de genul, dar sunt sigură că măcar unul din numele date vă vor convinge să le dați o șansă. Care să fie, deci?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!