Spice’n Sticks: 5 preparate pe care să le încerci

Home $ Articole $ Spice’n Sticks: 5 preparate pe care să le încerci

De puțin timp, piața de delivery din Cluj s-a extins și ne pune față în față cu noi concepte culinare. În acest mod, poți călători măcar cu gândul către țări exotice sau mai puțin exotice, pe care le aveai trecute pe lista de vacanță din acest an. Aici, mâncarea asiatică este la ea acasă și îți va deschide noi perspective gastronomice spre deliciul papilelor gustative. Ca să trecem direct la subiect, este vorba despre Spice’n Sticks, locul unde tacâmurile normale sunt înlocuite de bețe, iar condimentele se bat în arome. Noi am mai povestit despre experiența cu cei de la Spice’n Sticks aici. De data aceasta, îți propunem în mod punctual 5 preparate pe care musai să le încerci cu prima ocazie, chiar la tine acasă în deplină siguranță.

1. Poke pentru o excursie în Hawaii
Cum intri în meniu, deja te pierzi și simți cum îți fac cu ochiul toate preparatele. Tocmai de aceea deschidem lista noastră cu o porție de poke. De la pui crispy până la tofu (varianta vegan friendly), toate îți asigură o experiență gastronomică de neuitat. Din această categorie noi îți recomandăm să încerci poke cu creveți Katsu care costă 32 de lei. Acest bol împletește gusturile ananasului și cepei murate cu cele ale roșiilor, morcovului, verzei și mentei. Pe scurt, o salată în stil hawaiian care îți va lăsa gura apă.

2. Supă pentru experiențe asiatice autentice
Nu puteam să nu includem în lista noastră de recomandări o supă. Atipică față de cea prezentă în bucătăria românească, supa gyoza reprezintă, fără doar și poate, o explozie de gusturi și arome. Bucătarii sunt atenți în ceea ce privește stilurile de viață și din acest motiv avem atât o variantă vegană, cât și una din care nu lipsește carnea. În ambele rețete întâlnim edamame, baby spanac, morcovi, ceapă verde, germeni de soia, ardei iute și pachețele de aluat cu umplutură vegetală sau de pui. Acest prânz te va costa 20 de lei și își asigură toată energia de care ai nevoie în cele 400 de grame.

3. Noodles pentru gusturi thailandeze
De departe, cea mai cunoscută rețetă cu specific asiatic este cea de Phad Thai. O porție consistentă de noodles se împletește cu ingrediente pline de gust care generează experiențe gastronomice de neuitat. Pe înțelesul nostru este vorba despre tăiței de orez preparați cu pui, tofu, arahide, ou și ceapă verde. Diferența este făcută de sosul de soia și o pastă specială care asigură gusturi și arome 100% thailandeze. O astfel de excursie culinară este 32 de lei și îți va satisface în mod sigur papilele gustative.

4. Curry pentru boabele fine de orez
La baza acestei farfurii stă orezul peste care se adaugă topping-uri în funcție de creativitatea bucătarului. Cei de la Spice’n Sticks și-au reunit talentele în bucătărie și au conceput astfel o porție de curry cu somon crispy responsabilă de un răsfăț deplin pentru toate simțurile. Este un preparat hrănitor, delicat, unde boabele de orez cuprind bucățile de somon. Mai mult de atât, porția costă 34 de lei și este inundată în lapte de cocos și sos masala care pun accentul pe gusturi unice care te vor face să plasezi o comandă și a doua oară.

5. Dumplings pentru o gustare specială
Nu în ultimul rând, nu poți plasa o comandă la Spice’n Sticks fără o porție de dumplings. În traducere, este vorba despre găluște umplute cu fel de fel de ingrediente. Astfel, dacă vrei să experimentezi texturile și aromele din bucătăria asiatică, încearcă Mandu cu kimchi și tofu. Acest preparat se prezintă diferit față de tot ce mai există în acest moment pe piață și aduce tradiția koreană direct la tine în sufragerie. Mai mult de atât, din peisaj nu poate să lipsească sosul compus din sweet chilli, soia, hoisin și arahide. Pentru 25 lei te vei bucura de o porție de dumplings pline de savoare.

Fără doar și poate, Spice’n Sticks este locul nou din Cluj de unde poți să comanzi preparate cu specific asiatic. Site-ul este ușor de folosit, prietenos și nu o să îți pună piedici pe parcursul plasării comenzii. Comanda minimă este de 50 de lei, iar mâncarea va sosi la ușa ta în cel mai scurt timp posibil. Aceștia își exprimă talentul în bucătărie de luni până vineri în intervalul 11:30 – 20:00 și în weekend între orele 13:00 și 20:00.

Dacă vrei să pornești într-o experiență gastronomică de vis, Spice’n Sticks este punctul de plecare.

Care este primul preparat pe care o să îl încerci?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!