Cum funcționează jackpoturile progresive?

Home $ Diverse $ Cum funcționează jackpoturile progresive?

by | Jul 28, 2020 | Diverse

Jackpoturile progresive sunt printre cele mai râvnite de către pasionații de jocuri de noroc. În doar câteva secunde, prin intermediul unui jackpot progresiv, apar câștigurile pe care orice jucător le visează. Așadar, jackpoturile progresive sunt calea cea mai scurtă spre o sumă mare de bani la jocurile de casino, dar te-ai întrebat vreodată cum funcționează ele?

Practic, de fiecare dată când un jucător mizează bani reali pe un joc cu jackpot progresiv, un procent foarte mic din sumă se îndreaptă către fondul de jackpot. Cu cât sunt mai mulți utilizatori care mizează la acel joc, cu atât crește și jackpotul progresiv.

Cu alte cuvinte, toți oamenii care fac pariuri la un joc contribuie la fondul cel mare. Și doar unul este norocosul și strânge toți banii din jackpotul progresiv. Acesta este declanșat de o combinație de simboluri prestabilită, iar norocosul primește toți banii la care se situa jackpotul progresiv în momentul spinului norocos.

Simbolurile care declanșează jackpotul progresiv pot fi găsite mereu în tabelul de plată al jocului. De cele mai multe ori, simbolurile respective sunt Wild sau simbolul principal pentru tema de joc a slotului în cauză.

Jackpoturile progresive sunt foarte populare în special la cazinourile online. Spre exemplu, NetBet – operatorul cu cea mai bogată ofertă din România 2.000 + jocuri – are la ora actuală în ofertă 35 de sloturi cu jackpot progresiv. Cel mai mare din ele este cel legat de slotul Mega Moolah și indică o sumă de-a dreptul amețitoare – peste 45.300.000 RON.

De altfel, sloturile sunt cele mai populare jocuri cu jackpot progresiv, chiar dacă o astfel de facilitate poate exista și la anumite mese de ruletă sau blackjack.

O parte bună în mediul online este că poți vedea în timp real la cât a ajuns jackpotul progresiv. Cazinourile online licențiate ONJN actualizează în timp real sumele și astfel poți să știi din start cum să-ți setezi așteptările.

Cum câștigi un jackpot progresiv?
Trebuie menționat că jackpoturile progresive nu au o perioadă determinată de timp în care trebuie să ofere câștigul, ci ele depind strict de combinația norocoasă. Jackpotul poate fi oferit și după 10 minute de la câștigarea lui, în cazul în care combinația norocoasă iese din nou.

Iar probabilitatea de a câștiga este egală pentru toată lumea eligibilă. Și jackpoturile progresive funcționează la fel ca sloturile clasice, iar formula câștigătoare este stabilită de un RNG (Random Number Generator). Acesta se asigură că jocul este tot timpul “curat” și că toți jucătorii au aceleași șanse de a câștiga.

Un RNG este un generator de numere aleatorii, practic un soft care, în momentul în care apeși Spin, va genera anumite numere transformate de joc în simboluri. RNG-ul nu este influențat de niciun factor extern și tot timpul rezultatul este rodul norocului.

Pentru a fi eligibil să câștigi jackpotul progresiv, trebuie să verifici termenii și condițiile jocului respectiv și să vezi care este suma pe care trebuie să o mizezi. În funcție de cât de mare este jackpotul progresiv, vei fi nevoit să mizezi și tu o sumă mai mare.

În ce privește sloturile, aproape întotdeauna este necesar să activezi toate liniile de câștig și să joci miza maximă a jocului respectiv pentru a fi eligibil să câștigi jackpotul progresiv. Dacă nu faci acest lucru, vei primi suma fixă pentru cele cinci simboluri activate pe o linia de plată.

De asemenea, sunt cazinouri la care vei concura și cu persoane care joacă în alte cazinouri online. Totuși, există și cazinouri care au jackpot global și vei concura pentru suma respectivă doar cu jucătorii din acel cazino online.

Nu uita însă că totul trebuie să fie la nivel de distracție și niciodată să nu pariezi mai mult decât iți poți permite. Jocurile de noroc trebuie să rămână doar un mijloc de a te distra, așa cum sunt și escapadele de weekend sau ieșirile în oraș.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!