Producători locali de fructe și legume din Cluj

Home $ Made in Cluj $ Producători locali de fructe și legume din Cluj

by | Jul 27, 2020 | Made in Cluj

Articolul a fost actualizat în octombrie 2023.

Se apropie momentul acela din an în care ne uităm înapoi la obiectivele – inclusiv de sănătate – pe care ni le-am trasat inițial, la începutul anului, și… cred că acum, mai toată lumea ar mânca salate la micul-dejun, salate la prânz, iar la cină, ghici!, tot salate. Poate chiar de fructe, că așa arată cel mai sănătos cheat-day. Și pentru că ultimii ani au fost unii dificili pentru toți, îndeosebi pentru micii antreprenori, ce-ar fi să ne aprovizionăm de la producătorii locali? Am pregătit o listă cu câțiva producători din Cluj și din apropiere de la care poți cumpăra cele mai delicioase fructe și legume. Te încurajăm să apelezi la ei și să dai lista mai departe, căci sharing is caring.

Prima dată ne-am oprit la Ferma Steluța – așa-i că numele ți-a furat un zâmbet? – care deține peste 100 de hectare de livezi de cireși, meri, pruni, dar și o mică seră de legume. Găsești magazinul fermei pe strada Johann Sebastian Bach, din cartierul Iris.

Dacă vrei produse locale dintr-o zonă ceva mai centrală, să știi că pe Calea Dorobanților, nr. 5 îi găsești pe cei de la Pap. Știți voi, eu pap, el/ea papă și așa mai departe. Legume și fructe proaspete, direct de la sursă. Mai mult de atât, și cei de la Pap fac livrări acasă și poți aștepta liniștit pe canapea să vină toate roșiile la tine.

În satul Băbuțiu din comuna Vultureni (cam la 31 km de oraș), îi găsim pe cei de la Colina Farms, care ne promit nu doar legume proaspete, ci și o experiență în natură. Poți merge acolo în drumeție sau la picnic cu familia și îți poți culege singur legumele. Tot la Colina Farms îți poți face abonament la un green box sau maxi green box, adică primești lunar/săptămânal o cutie cu legume la care poți adăuga caș, sirop de soc, magiun și multe alte bunătăți. Sună tare bine, știm.

Pachetul Verde ne aduce legume, miere polifloră, ouă și ulei de lavandă și produsele îți pot fi livrate acasă. Și ca să eviți folosirea bancnotelor, poți plăti prin Revolut și toată lumea e fericită.

Desaga cu Legume e un concept tare simpatic, care unește doi producători locali de legume din Cluj – Ferma Dronea și Ograda lui Andrei. Să nu intri pe site când ți-e foame, că s-ar putea să faci gaură în buget; cei doi producători au cam de toate, de la roșii cherry sau românești, castraveți, vinete sau salată de vinete și zacuscă. Mai mult de atât, găsești și un calendar al culturilor, ca să vezi exact ce o să îți bucure papilele gustative în perioada imediat următoare.

Dacă fructele de pădure se numără printre preferatele tale, le găsești la Hari Berry – Afine și mure Sic – pe Strada Câmpului, nr. 197. Poate vrei și să-i urmărești în online, căci organizează tot felul de brunch-uri interesante chiar pe plantanția lor de la Sic. Par tare șic! 🙂 Iar dacă specific îți dorești dovlecei, îi poți contacta pe cei de la Dovleac de Cluj, care îți aduc un soi autohton și certificat, cultivat într-o zonă cu potențial ridicat pentru legume. Găsești ferma în comuna Panticeu din Cluj. Iar în comuna Căpușu Mare îi găsești pe cei de la Bio Culture, care ne promit cele mai delicioase roșii – și la cum arată în poze, eu sincer tind să-i cred.

Acestea fiind spuse, nu cred că mai avem nicio scuză să nu cumpărăm de la producătorii locali; și pentru ei, pentru că au nevoie de susținerea asta, dar și pentru noi și pentru siguranța că știm ce mâncăm. Producătorii de care v-am vorbit încearcă să facă experiența cumpărăturilor cât mai comodă pentru toți, drept dovadă că majoritatea fac livrări acasă și unii acceptă plata cu cardul sau, mai mult de-atât, au povești tare faine, cum e cea a producătorilor de la Desaga cu Legume. Cred că sprijinindu-i pe ei, ne sprijinim practic pe noi și sunt curioasă de producătorii locali de la care cumpărați voi, căci sigur sunt mulți alții pe care nu-i cunoaștem. Dă-ne un mesaj și îi vom adăuga în acest articol.

Haideți să dăm sfoară-n țară cu cei mai faini și dragi vouă producători locali de fructe și legume din Cluj și împrejurimi. Sharing is caring, nu uitați.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!