Cum este la… Street Food Park

Home $ Articole $ Cum este la… Street Food Park

by | Jul 6, 2020 | Articole, Cum a fost la

Vai, dar ce vară frumoasă avem… de aproximativ 5 zile încoace! Oricum, eu sunt pe deviza – live in the moment, deci mă bucur la maximum de caniculă și toate evenimentele care au îndrăznit să iasă la iveală într-o formă sau alta, dar respectând măsurile impuse în vremurile acestea (cel puțin dubioase). Este și cazul celor de la Street Food Festival, care au zis că nici nu se discută să lase sezonul lor favorit să treacă pe lângă ei fără să ne vadă măcar o dată la față. Așa că, au decis să ne dea întâlnire la cea mai mare terasă din oraș până la final de august, la Street Food Park.

Așadar, s-au așezat la Club Transilvania, lângă hipermarketul Cora, cu tot cu food-truck-uri și chefi iscusiți, hamace, bean bags și mese acoperite, photo corners, dj spot și muzică live, drink-uri și mâncare, evident. Eu le-am făcut o vizită ieri după-amiază și vă povestesc pe larg în cele ce urmează cum se prezintă lucrurile la nivel de organizare, ofertă culinară și vibe general.

street-food-park-cluj

Am parcat la Cora pe la ora 18:30 și la 19:10 și am reușit să intrăm în zona propriu-zisă de Street Food Park. Nu, n-am mai pierdut timpul pe nicăieri, ci chiar am stat 40 de minute la coadă ca să intru. Mi-am imaginat inițial că procesul de termoscanare merge mai greu, dar apropiindu-mă mi-am dat seama că se permitea intrarea doar când ieșeau alte persoane, pentru a nu aglomera parcul. Mi-a plăcut lucrul acesta, în ciuda minutelor petrecute la coadă. Cred că siguranța noastră este mai presus de orice în aceste momente și cu toții trebuie să fim puțin mai răbdători și mai înțelegători. Și cu noi, și cu cei din jur. În interior, am văzut multe stații de dezinfectare, precum și spălătoare conectate la apă, pe care le puteți folosi cu încredere. Nu se stă cu mască înăuntru, e spațiu open-air, dar aveți nevoie de ea dacă vreți să folosiți toaleta.

Locul arată ca o grădină de vară, iar decorul e familiar, caracteristic Street Food Festival, îl veți recunoaște și îndrăgi rapid. De la piese de mobilier, până la instalații luminoase, nume îndrăgite de vendori, zumzetul oamenilor, toate m-au făcut să mă simt ca și cum eram la un festival pe bune. Mi-am și zis la un moment dat – dacă e să rămânem cu atât vara asta ca experiență care se apropie de un festival, I am good.

street-food-park-cluj

Există exact 12 food-truck-uri, iar nouă ne-au trebuit exact două ture complete de perimetru ca să ne decidem că vrem să ne oprim în fața celor de la Raclette Caravane și să ne bucurăm, din nou, de divina lor brânză, atât de frumos așezată peste cartofii prăjiți. Bineînțeles, nu ne-am limitat doar la atât. Am mai luat un smoothie și o limonadă cu mentă de la Arome, vreo câțiva (mulți) cannoli de la Mr Cannoli, dar un burger bun de tot de la The Wild Chef. Sălbatic de bun, am putea spune, chiar. Mai apoi, ne-am găsit un loc umbros printre copaci și ne-am bucurat de tot ce colectasem de la truck-uri.

street-food-park-cluj

Mi-a plăcut mult sentimentul de pe care l-am găsit aici. Chiar dacă aș mai fi tras peste nas (la propriu) masca unora din angajații de la food-trucks și pus câte o piedică celor care trăiesc cu impresia că semnele de distanțare sunt simple desene, am găsit un eveniment extraordinar de civilizat, cu fiecare văzându-și de treaba lui, spălându-se pe mâini, bucurându-se de spațiu și ce avea de oferit la maximum. A ajutat și muzica lui Dex la creearea atmosferei ăsteia faine, parcă totu-i mai chill când se aude o muzică bună pe fundal. Și la ei se va auzi aproape în permanență, deci sunteți pe… note muzicale bune.

Intrarea e liberă și vă așteaptă în vizită de marți până dumnică, între orele 12-22. Nu uitați să luați un prieten cu voi, maxim 3 dacă nu locuiți împreună, și să vă comportați frumos. Altfel, riscăm să devenim un pericol pentru organizatorii de evenimente care depun eforturi de apreciat ca noi să ne simțim cât mai bine în orașul nostru și ca într-o vacanță.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!