7 evenimente de neratat în iulie la Cluj

Home $ Articole $ 7 evenimente de neratat în iulie la Cluj

by | Jun 30, 2020 | Articole, Recomandări

Prima lună de vară a trecut fără să ne dăm seama, căci uite, mâine e deja iulie! Zilele acestea ar fi trebuit să ne aflăm în febra pregătirilor pentru Electric Castle, să ne asigurăm că toată gașca vine la festival și că avem pregătite pelerinele pentru nopțile ploioase. Chiar dacă anul acesta piața divertismentului arată puțin diferit, nu-i motiv să ne închidem în casă supărați, mai ales că există o varietate de activități interesante la care putem participa într-o vară altfel în Cluj. Nu mă crezi pe cuvânt? Dovada este însăși luna iulie, care ne răsplătește așteptarea lungă a zilelor călduroase și ne oferă suficiente motive să mai ieșim din case. Pregătește-ți agenda și notează la ce evenimente vrei musai să ajungi în perioada următoare.

Street FOOD Park | 3 iulie – 2 august

Începem seria evenimentelor de neratat luna aceasta cu un altfel de Street Food Festival. Organizatorii festivalului gastronomic și-au propus să „salveze vara” și să readucă furgonetele cu bunătăți într-un spațiu nou, unde toată lumea poate fi în siguranță. Așa că, în iulie, pregătește-te să vii la cea mai mare terasă deschisă în Cluj-Napoca: Street Food Park. Te așteaptă muzică live, hamace, bean bags, mese acoperite, photo corners și, cel mai important, mâncare… mâncare cât vezi cu ochii. Nu trebuie să-ți pui pofta în cui, ci ești invitat să te delectezi cu bucate inspirate din bucătăriile lumii. Evenimentul se desfășoară la Club Transilvania, vis-a-vis de hypermarketul Cora.

Strada Potaissa | 6 – 12 iulie

Strada Potaissa face parte din categoria evenimentelor menite să te încarce cu energie pozitivă și să îți transmită optimismul că totul va fi bine. Nu știu care a fost reacția ta, însă eu am zâmbit cu gura până la urechi atunci când am aflat că piața de flori altfel va putea fi organizată și în acest an, pentru cea de-a patra ediție consecutivă. Abia aștept să pornesc la plimbare printre standurile cu plante sau decoruri florale, toate încărcate cu parfum și culoare. Vino și tu să descoperi strada care găzduiește zidul fostei cetăți într-o nouă atmosferă, veselă și creativă. Nu uita responsabilitatea acasă, fiindcă accesul în cadrul evenimentului este permis doar dacă ai masca de protecție.

Spotlights Events | 10 – 11 iulie

Agenția de evenimente Spotlights vine cu muzică, teatru și film la Cluj Arena. În al doilea weekend al lunii, aceștia au în plan patru evenimente dedicate atât celor mici, cât și celor mari. Pentru început, ne întâlnim în 10 iulie, de la ora 18:00, să vizionăm în aer liber Rocketman, un tribut adus primilor ani de activitate muzicală a lui Elton John. Nu plecăm acasă, căci după un film cu cântec, urmează un concert în toată regula. Începând cu ora 21:00, Mihail va urca pe scenă și ne va aduce aminte de nopțile în care nu ne mai săturam de dans la arenă. În data de 11 iulie, de la ora 10:30, toți copiii și părinții sunt așteptați să-l cunoască pe Șoricelul Bucătar, într-un spectacol cu mascote, personaje și multă veselie. Seara, începând cu ora 18:00, ne întoarcem la cinema sub cerul liber pentru a urmări Avatar, unul dintre cele mai de succes filme ale anului 2009.


 

Galeria de Stil | 10 – 12 iulie

Cui îi place să fie mereu în pas cu moda și să petreacă ore în șir la sesiuni de shopping? Eu mă regăsesc în astfel de situații, iar dacă acestea se aplică și pentru tine, atunci un lucru e sigur: ne întâlnim la Galeria de Stil. Designeri români vin pregătiți cu noi colecții vestimentare care să se asorteze de minune cu o vară călduroasă. Pentru că povestim despre creativitate și creație, evenimentul nu se putea desfășura altundeva decât la Muzeul de Artă. Bineînțeles, în aer liber, pe balconul exterior al instituției. Dacă te numeri printre creatorii de modă ce ar fi interesați să expună în cadrul galeriei, atunci poți accesa acest link pentru mai multe detalii și înscrieri.

Stand-up Comedy cu Dan Badea | 16 iulie

Dacă ai chef să râzi pe săturate, atunci nu trebuie să lipsești de la spectacolul de stand-up comedy ce îl va avea în rolul principal pe carismaticul Dan Badea. Haide alături de un prieten bun În aer liber să uitați de stresul cotidian, să vă umpleți cu stare de bine și să învățați noi glume bune cât e seara de lungă. Știi cum se spune, râsul te menține tânăr, așa că haide la reprezentația din 16 iulie să te distrezi copios. Evenimentul se va desfășura în parcul de la Iulius Mall, începând cu ora 21:30. Biletele se găsesc aici.

RoCreator | 18 – 19 iulie

Al treilea weekend din iulie îl rezervăm pentru o sesiune de cumpărături la târgul artiștilor, artizanilor și designerilor din Transilvania. RoCreator, după cum a fost el denumit, ajunge la ediția cu numărul 25 și te așteaptă să descoperi o gamă variată de produse confecționate cu pricepere și grijă de creatori români. Vei putea admira și cumpăra bijuterii, decorațiuni interioare, articole vestimentare, sau chiar jucării. Trebuie doar să vii la Casa Tranzit și cu siguranță nu vei pleca cu mâna goală. Intrarea este gratuită, iar primele 150 de persoane vor beneficia de un voucher cu reducere de 10% pentru orice achiziție din târg.

TIFF | 31 iulie – 9 august

Poate că nu vom petrece până în zori la festivaluri muzicale în această vară, dar Transilvania International Film Festival ne oferă motive întemeiate să dansăm de bucurie: multe filme care mai de care mai interesante, difuzate în aer liber. Astfel, ultima zi de iulie aduce o mult-așteptată Gală de Deschidere TIFF 2020, care nici bine nu a fost anunțată, că este sold-out. Totuși, organizatorii au promis să suplimenteze numărul locurilor, dacă autoritățile vor permite acest lucru. Chiar dacă nu te numeri printre cei care și-au rezervat biletele pentru marea deschidere, fii fără grijă, căci urmează a fi anunțate și restul filmelor ce vor fi difuzate în locații precum Piața Unirii, Iulius Park, Arkhai Sculpture Park, Castelul Banffy din Bonțida, și curtea Institutului Francez. Te așteaptă 10 zile de festival dedicat cinematografiei, iar abonamentele s-au pus deja în vânzare.

Mai avem o veste bună, însă, deocamdată, putem să îți oferim doar un mic indiciu, căci nu dorim să stricăm surpriza. Pe scurt, îți spunem că Alandala pregătește un comeback în lumea petrecerilor. More details soon!

Tu ce evenimente de neratat ai notat în agendă?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!