Terase noi în Cluj: Cimbru, CUIB, Pizza Hai Hui și Pop-Up Syndicate Bar

Home $ Articole $ Terase noi în Cluj: Cimbru, CUIB, Pizza Hai Hui și Pop-Up Syndicate Bar

by | Jun 17, 2020 | Articole, Ieși cu prietenii

Cât timp am stat în case, ne-am creat fiecare tot felul de scenarii legate de cum va fi viața când vom reveni pe străzi, când vom fi din nou afară. Se vorbea și încă se vorbește mult de noua normalitate / realitate, sintagme care par destul de neprietenoase când le auzi atât de des și din atât de multe surse. Cu toate acestea, mi se pare că puterea de adaptabilitate și inventivitate a oamenilor face ca toată această perioadă să fie foarte ușor de depășit, iar viața la care ne-am întors este doar ușor diferită. Poate prea ușor.

Spre exemplu, această normalitate recent instalată ne ține pe terase. Accesul în incinta restaurantelor rămâne momentan interzis, iar întâlnirile cu prietenii se petrec doar la mesele de afară, în grupuri de maxim 4. Și oamenii, și localurile, deopotrivă, s-au conformat. De-a fost vânt sau soare, doritorii de socializare au strâns din dinți și-au luat un loc pe terasă. Pe de altă parte, restaurantele, cafenelele și restul din industrie au scos umbreluțe, mese extra, sau chiar au făcut terasă unde n-a fost niciodată.

Astăzi vorbim tocmai despre ei, despre cei care ne-au adus terase noi pe harta Clujului în ultimele săptămâni. Nu de alta, dar poate vă era dor de ei și nu știați că-i puteți vizita. La ei acasă.

Primii pe listă ar fi cei de la Cimbru, și sunt în frunte pentru că-mi sunt mie extrem de dragi. Și ei, dar și toate preparatele care ies din mâinile lor. Chiar dacă am și comandat cât timp restaurantul a fost închis, nimic nu se compară cu momentul în care vezi o farfurie faină venind spre tine. Experiența dintr-un local rămâne unică, așa că m-am bucurat enorm când am anunțat că vizitele sunt posibile. La ei pe terasă lucrurile arată exact așa cum v-ați aștepta, exact așa cum ni s-a prezentat Cimbru de la bun început, de când umbla prin oraș cu food-truck-ul: verde, colorat, mereu pregătit cu ceva bun. Dacă vă decideți să le faceți o vizită (și ar trebui, cât de des puteți, mai ales că în bucătăria Cimbru lucrurile se întâmplă în funcție de inspirație și sezonalitate), nu uitați să sunați pentru rezervare – 0732 043 710. Îi găsiți acolo de marți până sâmbătă, de la 11.00 la 22.00.

cimbru-cluj cimbru-cluj

Și cei de la CUIB – Pentru pofte și nazuri s-au adaptăm ușor la tot ce înseamnă această perioadă și-au mutat toată energia pe terasă, #susîncuib, o oază familiară, care duce cu gândul la vacanță sau în curțile celor dragi. Meniul lor temporar, de terasă, este construit după o idee foarte interesantă și cuprinde preparatele de care le e oamenilor dor, pentru că le e dor de locurile unde ele sunt servite. De la sandwich-urile consistente de dus la drum, micii din OSER, frigăruile de la festivaluri, cârnații, legumele, brânza pe disc, creveții și sardinele din concediile de vară, borșul de turist din cele mai bune restaurante ale orașelor mici și șprițul de început de aventură cu prietenii, toate își propun să ne transporte undeva unde sperăm să fim cât mai curând. Până atunci, ni le pregătesc ei. Sunați pentru rezervări la 📲 0756461534

cuib-cluj cuib-cluj

De asemenea, dacă vă era dor de cocktail-urile savuroase din Syndicate Bar, sau dacă pur și simplu nu le-ați încercat niciodată (caz în care e musai să o faceți), aflați că la etajul 5 al hotelului DoubleTree by Hilton Cluj – City Plaza, au deschis o nouă terasă. Motive să o vizitați sunt mai multe, dar ne limităm la a numi câteva. În primul rând, aici puteți să vă bucurați de băuturile voastre favorite, dar și de un meniu a-la-carte delicios. Asta v-o spunem așa, #petestate. Mai apoi, ceea ce vă va convinge, mai mult ca sigur, este priveliștea minunată asupra orașului pe care v-o oferă o vizită la Pop-Up Syndicate Bar & Lounge Terrace. Rezervă o masa la telefon 0751 193 597 pentru că, la fel ca peste tot, locurile sunt limitate.

syndicate-bar

Sunt la final doar dintr-o întâmplare a ordinii în care i-am descoperit, căci cei de la Pizza Hai Hui nu au nicio șansă să fie ultimii în vreun top. Pe lângă treaba bună pe care o fac în bucătărie, imaginați-vă că oamenii aceștia au muncit din greu cât noi am stat în casă, astfel încât să ne aștepte cu o terasă simpatică. Și-au făcut chiar și mobilierul singuri singurei, cu mâinile lor pricepute. Ei sunt nomazi de fel, se tot plimbă cu truck-ul. Dar și-au găsit o căsuță în Grigorescu, pe strada Iancu de Hunedoara, nr. 18, și uite că acum i-au făcut și terasă. Au o energie grozavă, o să vă placă de ei. Promit-promit! Și pe principiul – ”lunea nici iarba nu crește, dar nici aluatul nu dospește!”, ei vă așteaptă cu drag de marți până joi în intervalul 11-22, și de vineri până duminică de la 12 până la miezul nopții.

pizza hai hui pizza hai hui

Voi ce alte terase noi ați mai descoperit în Cluj de curând? Trimite-ne un mesaj în privat, iar noi vom face un update articolului.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!