Unde mergem în vacanță după pandemie? Cazări inedite la 3 ore de Cluj #ViziteazăRomânia

Home $ Articole $ Unde mergem în vacanță după pandemie? Cazări inedite la 3 ore de Cluj #ViziteazăRomânia

Un lucru știm sigur: pandemia ne-a accentuat dorul de ducă! După mult prea multe zile de iarnă, de stat în prizonieratul apartamentului, a sosit momentul să îți planifici următoareata aventură din aceast an. Acum ai ocazia mai mult ca niciodată să vizitezi România și locurile ei ascunse, ca mai apoi să postezi pe Instagram și lumea să te întrebe asta chiar e la noi în țară? Noi îți sărim în ajutor și îți propunem câteva cazări inedite (și sigure, bineînțeles) pe care e musai să le pui pe lista ta de concediu.

1. OberWood, Porumbacu de Sus
În inima naturii, la 39 de kilometri de Sibiu, se află această cazare. Desprinsă din poveștile bunicilor și în antiteză cu numele sofisticat, OberWood îți oferă o experiență autentică românească, o evadare din jungla urbană. Casele de lemn sunt puse astfel în valoare și se împletesc excelent cu modernismul vremurilor noastre. Chiar dacă atmosfera te va induce în trecut, să știi că dispui de tot ce ai nevoie: parcare, WiFi, TV, frigider și se acceptă animale de companie. În împrejurimi poți să explorezi cascada Bâlea care se află la 15 km de locație.

2. Valea Vinului Dome, Vișeu de Sus
Lista de cazări inedite continuă în județul Maramureș, unde găsim… un dom. Situat între munți, dimineața te vei trezi cu cel mai fain view, iar noaptea te vei minuna de cerul înstelat. Atipic la prima vedere, domul îți oferă toate condițiile de care ai nevoie și chiar îți oferă cadrul propice pentru un detox digital și de la stres. Dispune de pat dublu, deci se pretează cel mai bine unui cuplu. De asemenea, în zonă poți descoperi celebra Mocăniță, dar și Țara Maramureșului cu toate tradițiile ei.

3. Porumbacu Tree House
Revenim în Sibiu, la Porumbacu de Jos, unde se pare că domină aceste cazări inedite. În cazul în care atunci când erai mic mereu ți-ai dorit o casă în copac, acum ai ocazia să explorezi una pentru câteva zile. În ciuda faptului că te afli la înălțime, nu vei duce lipsă de nimic, nici măcar de Internet. Vei avea astfel o casă în copac doar pentru tine și familia ta, în mijlocul naturii și departe de știrile de la televizor. De menționat este faptul că nu va mai trebui să îți bați capul cu ce mănânci dimineața, căci micul dejun îți este asigurat.

4. Transylvania Tree House, Peșteana
Cu gândul la casa în copac, schimbăm peisajul și ne mutăm în județul Hunedoara. Aici se desfășoară o oază de liniște, unde doar natura îți va ține companie ție și familiei tale (deci distanțarea fizică nu va fi o problemă). Dacă este să analizăm spusele vizitatorilor, e un must să fii prezent la răsărit, bucurându-te pe deplin de natura ce te înconjoară. Singura problemă apare în momentul rezervării, întrucât locurile disponibile sunt greu de găsit. De aceea, fii rapid în acest pas, căsuța te așteaptă cu mare drag să îi treci pragul.

5. The Tree Cottage, Bulzeștii de Sus
Nu trecem granițele județului Hunedoara, căci încă mai găsim cazări inedite aici. După cum spune și numele, este vorba tot despre o casă în copac, localizată într-o zonă liniștită din Bulzeștii de Sus. Dispune de toate dotările esențiale de care ai nevoie, iar priveliștea în compania căreia îți vei savura ceaiul dimineața va fi de neuitat. După cum ai ghicit deja, ești înconjurat de natură și de cărări care abia așteaptă să fie bătătorite.

6. Forest Tree House, Cluj
Nu departe de Cluj se află acest loc în care domnește o casă în copac. Ba chiar mai mult, poți ajunge la locație cu transportul în comun folosind liniile 40 sau M16. Dacă vrei să te relaxezi și să lași în urmă agitația orașului pentru câteva zile, acesta poate fi refugiul tău. Ai la dispoziție o casă primitoare, toate dotările necesare, cât și o pădure care îți va reîncărca bateriile pentru noi provocări cotidiene. În plus, dacă vrei o privire de ansamblu asupra orașului o poți face de pe Feleacu, loc aflat în vecinătatea căsuței.

7. Boletus eco-cabins, Plopi
Trecem de la case în copac la construcții eco, însă fără a depăși limitele județului Cluj. Înconjurată de natură, locația poate să găzduiască 4 persoane pentru care micul dejun este asigurat. Priveliștea este de vis, iar lipsa tehnologiei te va deconecta de la griji și te va aduce într-o comuniune deplină cu pădurea. De asemenea, dacă îți place aventura poți urma traseele marcate din jurul cazării pentru o experiență de neuitat.

8. Remote cozy Tiny House, Râmetea
Mutăm seria de cazări inedite în județul Alba, mai exact în Râmetea. Cabana se află la poalele munților Trascău, cei care vor fi protagoniști în fotografiile tale de vacanță. Dacă ziua te aventurezi pe cărări de munte, noaptea te găsește sub cerul plin de stele, în compania greierilor, uitând astfel de toate grijile care te apasă. De asemenea, nu trebuie să ratezi o sesiune de relaxare în cada aflată sub cerul liber.

9. Casă tradițională, Cheia
În Cheia, sat autentic din Munții Apuseni, găsim această casă care își are originea încă din secolul al 19-lea. Înconjurată de păduri, locația te invită la visare și te transpune în vremurile de mult apuse. Fără electricitate, acum ai în sfârșit ocazia să renunți la dependența de telefon măcar pentru câteva zile. Cu siguranță va fi o experiență de neuitat pentru tine, întrucât doar la Muzeul Satului mai ai ocazia să admiri (și doar atât) o astfel de construcție. Nu mai vorbim de zonă, care te va deconecta încă din prima secundă de la tot ce este modern.

10. Tiny House on Wheels, Gura Râului
Plasată în centrul unei livezi, căsuța te așteaptă să îi descoperi toate misterele. Aceasta este dotată cu tot ce este necesar pentru un sejur în natură, fiind și locul în care îți poți lăsa grijile, fiind ajutat să îți pui gândurile în ordine. De view nici nu mai are rost să vorbim, mai ales în perioada în care livada este înflorită sau plină de fructe. Dacă vrei liniște și aer curat, aici ai șansa să le găsești pe toate.

11. Raven’s Nest, Sălciua de Jos
Continuăm călătoria în Transilvania, în așa zisul sat ascuns. Aici ai ocazia să închiriezi căsuțe care datează din secolele trecute, dar care au fost restaurate, oferindu-ți astfel amintiri de neuitat. De asemenea, îți poți delecta papilele gustative la restaurantul din cadrul complexului. Locul este o adevărată oază de relaxare, unde poți gusta din plin din magia naturii.

12. Magnolia Resort, Vișeu de Sus
În Maramureș, nu departe de Cluj, găsim acest resort care îmbogățește lista noastră ce cuprinde cazări inedite. Dacă vrei să trăiești pentru câteva zile înconjurat de tradiții, nu rata acest loc. Gazdele au grijă ca ție să nu îți lipsească nimic, iar tu te poți bucura în totalitate de aceste zile libere. În plus, pe lângă natura care înconjoară resortul, în apropiere poți vizita Mănăstirea Bârsana, Cimitirul Vesel sau chiar Mocănița.

Soarele e pe drum, așa că pregătește-ți bagajele și explorează România. Sunt multe locuri frumoase pe care trebuie să le descoperi, iar lista de cazări inedite de mai sus te ajută să respecți distanțarea fizică, fără a-ți da prea mari bătăi de cap.

Tu ce alegi pentru următoarea ta escapdă?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!