9 parcuri din Cluj în care putem ieși în perioada următoare

Home $ Articole $ 9 parcuri din Cluj în care putem ieși în perioada următoare

Vă simțim entuziasmul și nerăbdarea, tocmai de aceea am pregătit un articol din care să vă inspirați zilele viitoare când vă faceți planuri de explorare a orașului. Mai bine spus, venim în ajutorul vostru cu o listă de 9 parcuri în care să puteți hoinări și să vă destindeți după perioada neprietenoasă cu plimbările din sezonul rece. Ca să fie și mai plăcută, nu uitați împărțiți plimbarea cu familia ori cu un prieten drag. Fără alte cuvinte, haideți să descoperim parcurile clujene.

După cum știți deja, Parcul Între Lacuri este cel mai nou parc clujean. Ne putem bucura aici de o nouă zonă verde de aproximativ 10 mii mp. Vă sfătuim să dați o șansă acestui loc dacă nu ați făcut-o până acum și să descoperiți cărările umbrite de arbori, spațiile de joacă dedicate copiilor, dar și locurile unde sunt amplasate echipamentele fitness. Nu lipsesc nici stațiile de încărcare pentru bicicletele și trotinetele electrice. Parcul se află amplasat între străzile Nirajului și Oltului și reprezintă un refugiu perfect pentru oamenii din vecinătate care vor să redescopere cartierul sau pentru cei cărora le place să exploreze orice colțișor al orașului.


 

Tind să cred că nu sunt singura care, uneori, se întâmplă să primească un telefon de la un prieten dornic să iasă în natură și care-i spune scurt: Hai în parc! Nici nu e nevoie de întrebări suplimentare, cum ar fi În ce parc?, fiindcă răspunsul e evident: Parcul Central. Atunci când ne propunem să mergem la o plimbare în oraș, este inevitabil să nu ajungem și în acest loc verde, atrași fiind de aleile lungi, răcoroase, de casinoul unde orice poză pentru Instagram iese perfect și de Lacul Chios cu ale sale rățuște colorate. Chiar și în contextul distanțării sociale, încă avem voie să lenevim pe o pătură și să ne bucurăm de compania unei cărți bune.

Din Parcul Central până pe Cetățuie mai sunt doar câțiva pași… plus un șir interminabil de scări. Totuși, orice oboseală dispare atunci când ajungem în vârf și în fața noastră se întinde o panoramă superbă asupra întregului oraș. După atâtea zile reci și morocănoase, cu toții avem nevoie să ne încărcăm doza de optimism, iar belvederea de pe Dealul Cetățuii ne va oferi motive în plus să gândim: Totul va fi bine.

Cartierul Gheorgheni ascunde o oază de liniște în care putem da uitării grijirile, fie și pentru câteva momente. Astfel, pe aleea Detunata, găsim Parcul Mercur, o mică pădure unde să respirăm aer proaspăt și să lăsăm la o parte stresul cotidian. Zona este perfectă pentru ieșirile cu familia, pentru desfășurarea activităților sportive, ori pentru plimbarea animalului de companie.

Rămânem în același cartier și ne îndreptăm spre un parc de dimensiuni mai mari, Baza Sportivă Gheorgheni. Iubitorii sporturilor individuale se pot bucura în continuare de pistele de alergat, echipamentele fitness și rutele pentru biciclete, iar cei pasionați de plimbări pot descoperi aleile pentru promenadă. Urmăriți pagina de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile care țin de Baza Sportivă Gheorgheni.

Parcul Iuliu Prodan se numără și el printre opțiunile unde putem să ne bucurăm de vremea frumoasă și de cântecul păsărelelor. Amenajat cu zone de joacă, echipamente fitness, foișoare, alei numai bune de explorat, aici vom pierde noțiunea timpului și nu vom dori să intrăm prea repede în case. Norocoșii care se află în vecinătatea acestui parc sunt locuitorii cartierului Zorilor, în special cei care stau aproape de Strada Gheroghe Dima.

Dacă ar fi să mă întrebați care este locul meu favorit de relaxare din Cluj, aș răspunde fără ezitare: Iulius Parc. Nu cred că aș putea să mă plictisesc de ponton și de priveliștea asupra lacului, ori să stau pe iarbă, pe o pătură, și să-mi încarc bateriile din razele soarelui. Oricât de poetic ar suna, înclin să cred că nu sunt singura care abia așteaptă să se plimbe din nou pe aleile umbrite de sălcii.

Sălcii romantice care să ne adăpostească de ochii curioșilor găsim și în cartierul Mărăști, în Parcul Feroviarilor, mai bine zis. Vestea bună este că spațiul verde a primit aprobarea pentru proiectul de reamenajare, iar în viitor ne vom putea destinde într-un parc modern, amenajat ca la carte cu locuri de joacă, aparate fitness, rastele pentru biciclete și două lacuri de agrement. Mai avem de așteptat până când lucrările vor începe, dar până una, alta, noi suntem liberi să hoinărim pe cărări și să descoperim un nou colțișor de natură. Respectând distanțarea socială, bineînțeles.

Un loc bun în care să ne așezăm hamacul și să uităm de preocupările zilnice este Parcul Armătura, situat în cartierul Iris. La fel ca Parcul Feroviarilor, și acest teren se află într-un proiect de reamenajare, studiul de fezabilitate fiind aprobat anul trecut. Așteptăm să descoperim cum va arăta proiectul tehnic, dar între timp ieșim să ne bucurăm de verdeața locului și de o plimbare lungă pe faleza râului Someș.

Primăria Municipiul Cluj are în plan să dezvolte și alte zone verzi, printre care se numără Baza Sportivă „La Terenuri” din Mănăștur, Pădurea Clujenilor situată pe Bulevardul Muncii, Parcul Zorilor și Parcul Bună Ziua. Noi locuri de relaxare ne fac ieșirile din casă mult mai plăcute, așa că urmărim cu interes cum se vor dezvolta cartierele în materie de spații de agrement. Între timp, ne întrebam…

Care este primul parc din Cluj prin care te-ai plimbat primăvara aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!