De unde comanzi online plante și flori de la producători locali

Home $ Articole $ De unde comanzi online plante și flori de la producători locali

by | May 10, 2020 | Articole, Made in Cluj

Anul acesta ar fi trebuit să se organizeze cea de-a patra ediție a târgului de flori de pe Strada Potaissa. Această locație, ascunsă de zgomotul mașinilor și de aglomerație, a reprezentat locul perfect pentru a aduce un strop de culoare și parfum în viețile clujenilor. Proiectul a fost fondat de către Asociația Daiszler în 2017, scopul principal fiind să aducă laolaltă producătorii locali cu oamenii din oraș într-un cadru deschis și vesel. Ținând pasul cu vremurile, organizatorii au decis să mute lucrurile în mediul online, și astfel a luat naștere stradapotaissa.com. Site-ul reunește producători locali care fie au mai participat și în edițiile trecute ale târgului, fie sunt aici pentru prima oară. Oferta de cumpărare este vastă, pentru toate gusturile. Vă invit să facem un tur virtual al pieței de flori altfel, și să descoperim împreună cele mai minunate flori, plante, și nu numai!

Dacă ai avut ocazia să vizitezi piața de flori în anii precedenți, cu siguranță știi că lavanda a fost vedeta incontestabilă! Bineînțeles că nu putea lipsi nici de această dată – o puteți găsi sub formă de buchet sau la ghiveci, coronițe sau coșulețe, după preferințe. De asemenea, dacă simți nevoia să-ți reîmprospătezi atmosfera din locuință, poți găsi pe site și câteva plante aromatice sau ceaiuri aduse de cei de la Bioimpact și Edit și Zsolt Daradics.Tot cei de la Bioimpact își măresc oferta prin câteva cosmetice pe bază de lavandă – apă florală, ulei de corp, săculeți cu lavandă, lumânare parfumată și odorizant de cameră.

În categoria plantelor agățătoare sau curgătoare poți găsi mușcate, garofițe și surfinii în culori vii, aduse de Ioana Moldovan și Lucian Chiorean, Flower House Aiud și cei de la USAMV. Dacă aceste tipuri de flori nu-ți fac cu ochiul sau ești în căutare de ceva diferit, află că pe site găsești și diferite sortimente de sempervivium sau cactuși la ghiveci, micuți și drăguți, numai buni să-ți zâmbească în fereastră!

Și dacă tot am vorbit despre producătorii locali, haide să-i și cunoaștem puțin!

Lucian Chiorean și Ioana Moldovan sunt producători de flori, legume, plante aromatice și mure.
“De mic am lucrat pe lângă bunic, am primit cunoștințe și sfaturi de el. Am rămas drag de pământ și de roadele lui. Când a venit vremea intrării la facultate aproape instictiv am ales USAMV-ul, cunoștințele ,,din bătrâni” au primit și ajutor științific, am început într-un solar, acasă să cultiv salată, am experimentat cu câteva flori, apoi salată și ceapă verde, mai multe flori și din specii diferite. Și ușor, ușor 15 ani mai târziu am ajuns … azi când producem flori, legume, plante aromatice și mure.
Sperăm că o să trecem cu bine peste această perioadă, că la finalul ei o să fim mai simpli, mai atenți la familie și prieteni și la ce contează cu adevărat.”

Afacerea Dianei Țîrlea se numește Lavanda Ticu SRL. Ea mărturisește că una dintre cele mai mari provocări ale muncii sale este vremea, deoarece lavanda este cultivată în câmp deschis.
Dacă ar fi să aleagă un gând preferat, acela ar fi proverbul indian: “Toate florile de mâine sunt in semințele de azi”.

De la Aiud vine Iosif Taloș, deținător al afacerii Flower House Aiud.
“Am pornit pe acest drum din dorința de a putea aduce frumosul în casele oamenilor. Totodată, ne place să știm că avem mereu un loc liniștit, colorat și parfumat în care să ne refugiem.” Atunci când vine vorba de îngrijirea plantelor, sfatul său este să “tratezi floarea așa cum ți-ai dori și tu să fii tratat. Îngrijește-o, fii blând și hrănește-o așa cum se cuvine. Nu evita să îi mai spui și câteva vorbe bune.”
– Informații preluate de pe site-ul Străzii Potaissa

Încetul cu încetul, site-ul se mărește, iar oferta va fi din ce în ce mai vastă. Și cum idea era să ajutăm membrii comunității, pentru livrări s-a apelat la taximetriștii locali, ale căror comenzi au scăzut drastic în ultimele luni. Nu știm exact cum va arăta viitorul, însă vă pot asigura că, prin cumpărarea unei plante de pe Strada Potaissa aduci un zâmbet pe chipul unui producător local care-și face treaba cu pasiune și speranță.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!