Doza săptămânală de vești bune din Cluj #5

Home $ Articole $ Doza săptămânală de vești bune din Cluj #5

by | May 4, 2020 | Articole

Ajungem la articolul cu numărul #5 din această serie. Ne despart mai puțin de două săptămâni de data de 15 mai, zi în care se termină cea de-a două lună de stare de urgență. Data nu este una cu caracter medical, ci cu unul politic, ceea ce înseamnă că pericolul este încă considerabil. Noi suntem aici să-ți reamintim că încă se duce o bătălie afară, bătălie care are nevoie de foarte mult ajutor din partea tuturor. Ce putem noi, cei din case să facem, este să donăm către proiectele care susțin personalul medical din prima linie. Cine știe, dacă ne implicăm suficient de mult, poate nu va mai trebui să scriem acest articol. Putem spune că este și ăsta un obiectiv, right?

[forqy-divider type=”solid” color=”default”]

Ultimele vești bune & cum te poți implica
…așa, ca să menținem sus nivelul de optimism

1. Donație pentru Unitatea de Suport Medical Cluj (Sala Polivalentă) de la Altex
Auchan construiește un centru de suport medical în Cluj. Am scris deja despre această știre în articolul cu numărul 3 din această serie. Vestea și mai bună este că Altex România se alătură inițiativei donând aparatură pentru dotarea Sălii Polivalente: combine frigorifice, congelatoare, cuptoare cu microunde, fierbătoare de apă, televizoare LED și laptopuri cu sistem de operare preinstalat, care au fost deja livrate în cele două locații. Poți citi mai multe despre gestul lor aici.

2. Realizări de la CERT Transilvania
Cei de la CERT Transilvania ajută cu echipament de protecție persoane de peste tot din țară. Lucrurile până acum arată așa: 25.000 perechi de mănuși, 8.000 măști, 630 litri de dezinfectant, 2.600 viziere, 60 porți de decontaminare, 63 combinezoane și 60 ochelari de protecție. Dacă îți place cum sună, poți să susții în continuare inițiativa #Solidari intrând aici.

3. Realizări după prima lună de la Vă ajutăm din Cluj
Cam așa arată numerele după doar o lună de la înființarea proiectului Vă Ajutăm din Cluj: 92 de voluntari s-au alăturat inițiativei și au contribuit la distribuirea în condiții de risc minim de contaminare a 537 pachete cu alimente și medicamente către 345 beneficiari persoane fizice. Personalul din peste 100 de instituții a fost sprijinit prin donarea a 14.500 de echipamente de protecție, iar până la data de 25 aprilie s-au cheltuit 31.947 lei din donațiile primite (35.248 lei) în cadrul celor 9 acțiuni întreprinse. Poți găsi aici raportul complet al proiectului.

4. Realizări de la UNITED
Cei de la UNITED au confecționat primele lor 2.500 de viziere care vor merge către spitalele și instituțiile publice din județul Maramureș. Misiunea lor este de a-i ajuta pe cei care încă luptă în prima linie cu virusul. Target-ul este dublu, așa că dacă vrei să fii și tu voluntar UNITED, intră aici.

5. Vești despre abonamentele Untold și Neversea
Venim cu vești bune pentru posesorii de abonamente și bilete pentru edițiile din 2020 de la Untold și Neversea. Aceștia le pot transforma gratuit în bilete și abonamente pentru oricare din următoarele trei ediții ale festivalurilor. Cele două evenimente nu au fost încă anulate, așa că să rămânem optimiști, zic. Poți găsi mai multe detalii despre procesul de schimbare al biletelor aici.

6. Aparate de ventilație pentru spitalele clujene de la Un Singur Cluj
Cei de la Un Singur Cluj au reușit în mai puțin de o lună să strângă peste 922.440 lei din donații și peste 4.000 de persoane care s-au alăturat cauzei. Următorul lor obiectiv este de a strânge fondurile necesare achiziționării a 10 aparate de ventilație pentru spitalele clujene. Achiziția este vitală pentru secțiile de ATI din județ, care dispun în acest moment de doar 135 de astfel de aparate. Poți intra aici pentru a vedea fotoreportajul nostru despre Un Singur Cluj.

7. 1500 de tablete pentru elevii fără posibilități financiare de la Fundația Orange
Fundația Orange oferă spre folosință cele 1.500 de tablete utilizate în cadrul programului Digitaliada elevilor cu situații dificile din cele 50 de școli în care se desfășoară programul. Decizia vine în contextul în care participarea elevilor la cursurile online a devenit obligatorie. Programul Digitaliada își propune să reducă riscul de abandon școlar și diferențele de nivel educațional pentru copiii cu o situație financiară mai dificilă. Intră aici pentru mai multe informații despre proiect.

[forqy-divider type=”solid” color=”default”]

Chestii cool pe care le poți urmări săptămâna aceasta
…așa, ca să mai reziști până pe 15 mai

1. Festivalul de film internațional: We Are One
Peste 20 de festivaluri de film din întreaga lume s-au reunit pentru a transmite gratuit materiale pe YouTube după închiderea cinematografelor și anularea festivalurilor de film din această perioadă. Există și o strângere de fonduri, așa că toți banii strânși pe parcursul festivalului de 10 zile vor fi redirecționați către combaterea virusului. Poți intra aici pentru a rămâne la curent cu evenimentul care va începe pe data de 29 mai.

2. Povești citite de la Teatrul Național Cluj-Napoca
Cei de la Teatrul Național Cluj au început să ofere publicului povești recitate de către actorii talentați ai teatrului. Dacă vrei să te deconectezi de la tot pentru 20 de minute, intră aici pentru a asculta Sarea în Bucate de Petre Ispirescu, interpretată de actorul Cornel Răileanu.

3. Spectacole de la Opera Națională Română
Recomandăm și următoarele spectacole de la Opera Cluj: Nabucco de Giuseppe Verdi pe 5 mai și Evgheni Oneghin de P.I. Ceaikovski pe 8 mai. Toate înregistrările beneficiază de subtitrare în limba română. Acestea vor fi disponibile pentru 24 de ore de la momentul postării, începând cu ora 18 în zilele menționate și le vei putea găsi aici.

4. Webinar #3: Customer Journey de la Innovating Society şi ClujHub
Webinarul Customer Journey va avea loc pe 6 mai și va fi condus de Adina Timar, product marketer cu 6 ani de experiență în industria tech. Află cum să te conectezi cu publicul tău și cum să știi când e momentul potrivit pentru a acționa, astfel încât să știi ce au nevoie clienții și când. Intră aici pentru mai multe detalii despre eveniment.

Realizăm acest articol cu lucruri bune legate de COVID-19 la începutul fiecărei săptămâni. Dacă vrei să includem o știre sau un proiect fain pe care îl știi, scrie-ne.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!