SUPERsfaturi şi SUPERalimente recomandate de Samsara FoodHouse

Home $ Articole $ SUPERsfaturi şi SUPERalimente recomandate de Samsara FoodHouse

by | Mar 13, 2020 | Articole

Știți cum e primăvara în general… destul de confuză! Unii o îndrăgesc pentru că natura revine la viață, alții o privesc cu coada ochiului și o acuză de înșelătorie în materie de fashion. Poate că ați fost și voi în situația de a pleca spre muncă la 07:30 încă purtând un pulover călduros de iarnă zilele acestea. Ați regretat la prânz, așa-i? Poate că, în graba voastră matinală, ați încălțat grăbit tenișii albi, uitând să verificați dacă va ploua. Surprize, surprize.

Oricum ar fi, adaptarea în general la noi condiții de mediu poate fi dificilă, mai ales în contextul unui sistem imunitar vulnerabil. Răceala, gripa și chiar virușii îți pot slăbi organismul, dar cu puțină atenție și cooperare le vei veni de hac răufăcătorilor! Cu toate acestea, nu e suficient să-ți îmbunătățești temporar stilul de viață și alimentația, ci este nevoie de o schimbare pe termen lung. Și pentru că întotdeauna este mai bine să previi decât să vindeci, am pregătit o listă de sfaturi pentru a vedea cum putem face asta!

Probabil că v-au ieșit pe ochi îndemnurile referitoare la spălatul pe mâini și igienizarea constantă a acestora, însă asta nu ne va împiedica să o mai repetăm. Și azi. Evitați, pentru început, să duceți mâinile la ochi, gură sau nas atunci când știți că nu sunt curate. Dacă sunteți plecat, o soluție bună sunt gelurile dezinfectante, urmând ca atunci când ajungeți acasă prima și prima dată să vă spălați bine pe mâini. Acoperă-ți gura daca tușești sau nasul dacă strănuți și evită zonele aglomerate. Știm, și nouă ne e dor să dansăm la o petrecere sau să socializăm cu prietenii la un live session, dar vin ele și vremuri mai bune, negreșit!

Somnul este, de asemenea, foarte important și odihna nu trebuie neglijată. 7-8 h de somn/noapte sunt necesare pentru întărirea sistemului imunitar, la fel și cel puțin 30 de minute de exerciții fizice pe zi. Alternative ale mersului la sală există: aplicații mobile pentru fitness și tutoriale pe YouTube, așa că dați un search rapid și puneți-vă în mișcare, că nu vă mai suportă nici canapeaua cât de curând.

Dacă măsurile o impun și trebuie să rămâi preventiv acasă, iar mesele pregătite în casă pot deveni obositoare în contextul în care energia ta este în countdown mode, nu te mulțumi doar cu mâncare semi-preparată, Cei de la Samsara FoodHouse îți pun la dispoziție zilnic, în intervalul 11:00 – 22:00, posibilitatea de a folosi serviciul de livrare, pentru ca preparatele sănătoase, calde, proaspete și sățioase să ajungă rapid la ușa ta. Preocupați mereu de calitatea ingredientelor folosite, ei se asigură că fiecare legumă sau fruct este proaspăt și îți oferă maximum de vitamine.

Și uite așa am ajuns și la super-alimentație, indispensabilă în menținerea imunității ridicate.

Unul dintre cele mai indicate sfaturi (și pe care l-ați auzit destul de des de la părinți, bunici, basically everybody) este consumul de citrice. Aici, aveți opțiunea de a le ”dovedi” fie în formă pură, fie combinate într-un fresh sau smoothie delicios. Spanacul, un alt super-aliment bogat în fier și vitamine poate fi consumat în pizza sau lasagna. Broccoli, deși ești obișnuit să auzi din desenele animate că are un gust neplăcut, te va surprinde într-o combinație de campanelle cu pesto. Ghimbirul, un alt ingredient special, este folosit în combaterea răcelii și a gripei, în special sub formă de ceai. Îl poți savura și într-un duo sănătos de kombucha cu lavandă. Când pui problema așa, chiar nu sună rău, nu?

Acum că probabil îți este foame, îți poți reface stocul de vitamine și nutrienți cu preparatele Samsara FoodHouse din plante. Nu trebuie să fii vegan, vegetarian sau raw-vegan pentru a te bucura de ele. Dacă ai ocazia, ei te așteaptă zilnic și la restaurant, unde mâncarea este pregătită și mereu servită în cele mai bune condiții.

Și nu uitați: pentru o minte sănătoasă fiți fericiți, zâmbiți, iubiți și bucurați-vă în fiecare zi de șansele care vă ies în cale! Also, #WashYourHandsAndCarryOn.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!