10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Feb 17, 2020 | Articole, Recomandări

Am intrat cu primăvară într-o nouă săptămână, iar soarele zâmbitor ne îndeamnă cu raze calde să ieșim mai des din case. Dacă sunteți în căutare unor noi motive pentru a profita de vremea frumoasă de afară, venim în ajutorul vostru cu 10 evenimente cool care au loc zilele acestea în Cluj-Napoca. Domeniile sunt variate, de la sport, până la cultural și petreceri, astfel încât niciun gust să nu rămână nemulțumit. Oricât de pretențios ar fi. Nu vă mai ținem de povești, căci simțim nerăbdarea pe care o aveți să descoperiți evenimentele interesante la care să participați după ce orele de muncă s-au sfârșit. Gata, fuga la lectură!

Luni – Aruncăm o privire în spatele cortinei la Operă

Începem săptămâna descoperind secretele uneia dintre cele mai importante instituții culturale din Cluj-Napoca. Opera Națională, căci despre ea e vorba, își deschide larg ușile pentru toți curioșii dornici să cunoască cum se realizează un spectacol de operă. Evenimentul este dedicat atât celor mari, cât și celor mici, iar fiecare participant va avea ocazia să cunoască poveștile din spatele cortinei, cum se realizează o producție lirică și va păși în camerele de machiaj și costume. Artiștii Operei, alături de echipa de producție, vă vor ghida la fiecare pas și vă vor răspunde tuturor curiozităților. Dacă nu reușiți să ajungeți astăzi, evenimentul se va desfășura și în 30 martie. Biletele sunt disponibile aici.

Marți – Vizionăm în avanpremieră documentarul „Colectiv”

Prin producția sa cinematografică, Alexander Nanau ne întoarce în anul 2015 când clubul Colectiv este cuprins de flăcări, incident care avea să rămână o pată neagră în istoria țării. Documentarul urmărește povestea primului an după tragedie și ne prezintă deopotrivă autorități și jurnaliști aflați în căutarea adevărului. Filmul aduce în prim-plan un sistem corupt, care își urmărește interesele personale, în raport cu oamenii ce așteaptă răspunsuri clare și o rezolvare corectă. Pentru a vă face dornici să participați la avanpremiera din cadrul Cinematografului Florin Piersic, vă spunem că pelicula a fost lansată mondial în cadrul  Festivalului Internațional de Film de la Veneția și a obținut premiul pentru cel mai bun film documentar în cadrul Festivalului de Film din Zurich. În cadrul evenimentului din Cluj va fi prezentă și echipa de producție care va oferi publicului mai multe detalii despre procesul de filmare. Grăbiți-vă să prindeți ultimele locuri în sală.


 

Miercuri – Cunoaștem povestea pictorului Van Gogh

La mijloc de săptămână, ne relaxăm cu un nou film documentar, de această dată dedicat unui celebru pictor post-impresionist. Van Gogh: Între grâu și cer, ne spune povestea artistului olandez din punctul de vedere al Helenei Kröller-Müller, cel mai mare colecționar privat al tablourilor și desenelor semnate de Van Gogh. Cunoscut pentru portrete, peisaje și opere de artă cu floarea-soarelui, pictorul a fost ironizat de-a lungul vieții și a vândut un singur tablou în toată cariera sa. În prezent, creațiile sale se numără printre cele mai cunoscute și scumpe din lume. Mai multe despre povestea lui Van Gogh aflați în sala de la Cinema Victoria. Bilete aici.


 

Joi – România întâlnește Spania la baschet masculin

Evenimentele sportive sunt nelipsite din recomandările noastre în ultima vreme, asta pentru că vrem să vă încurajăm și pe voi să aveți o viață cât mai activă. Nici nu puteam trece cu vederea meciul de baschet care va avea în rolurile principale echipa României și echipa Spaniei. Prima întrecere a naționalei României în campania de calificare la Campionatul European FIBA EuroBasket 2021 va avea loc în Cluj-Napoca, prin urmare, nimeni nu stă acasă joi seara. Echipa noastră are nevoie de toată susținerea și, chiar dacă adversara sa este campioană mondială, cu siguranță jucătorii români vor obținerea victoria dacă au galeria potrivită. Haideți la meci, cu mic, cu mare! Biletele se găsesc aici.


 

Joi – CFR Cluj întâlnește Sevilla FC

V-am pus în dificultate, știm. Ce să alegeți joi seara, un meci de baschet sau unul de fotbal? Ne-am dori și noi să ajungem la ambele, mai ales că CFR Cluj are nevoie de o galerie energică tot împotriva unei echipe spaniole. Întrecerea sportivă va avea loc pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu – CFR Cluj și face parte din șaisprezecimile Europa League. Până vă gândiți la care meci să participați în data de 20 februarie, vă punem aici un link pentru biletele la fotbal. Sau, cine știe, decizia e mai simplă decât credem noi?

Sâmbătă – Petrecem în stil Alandala

Suflete ale petrecerii din tot Clujul, în weekendul acesta este un singur loc în care trebuie musai să vă aflați: Alandala. Dacă v-a fost dor de un party de muzică electronică la fel de mult cum ne-a fost și nouă, atunci pregătiți-vă outfit-ul de dans și haideți la Alandala Urban Venue să vă distrați cât e noaptea de lungă. Priku, Cesar Merveille, Macarie sunt cei trei dj care nu vă vor lăsa să plecați acasă până la răsăritul soarelui. Noi vă sfătuim să nu stați prea mult pe gânduri, mai ales că biletele în avans s-au vândut deja. Fiți fără grijă, căci se vor mai găsi câteva și la intrarea evenimentului la prețul de 70 lei.

Sâmbătă – Devenim creativi la Reactor

Am înțeles, petrecerile nu se numără printre activitățile tale favorite și tot mai bine te-ai relaxa într-o seară de sâmbătă la o piesă de teatru care să-ți antreneze creativitatea. Reactor sunt mereu pregătiți cu un spectacol care să-ți deschisă mintea spre noi idei. Noi îți recomandăm să nu ratezi în această săptămâna reprezentația pentru Micul nostru centenar. Personajul principal, Anuța, împlinește 100 de ani, asemenea României Mari. Familia se strânge în jurul mesei pentru a celebra onorabila vârstă a femeii, însă aniversarea oferă prilejul oportun de a aduce la suprafață vechi conflicte. Prins între discuțiile pe care nu le înțelege, Toma, strănepotul, încearcă să găsească o explicație pentru situația în care se află întreaga familie și ce înseamnă, de fapt, unitatea. Mai multe detalii nu vă dăm, ci vă îndemnăm să cumpărați un bilet și să descoperiți piesa în sala de spectacol.


 

Sâmbătă – Aplaudăm un nou spectacol marca Ada Milea

Trebuia să vă avertizăm de la început, vă așteaptă un weekend încărcat de evenimente! Printre acestea, se numără și un nou spectacol-concert de Ada Milea. Ubu în concert este o adaptare după Alfred Jarry și Gábor Tompa și ne prezintă un musical copios în care domnul și doamna Ubu vor întâlni personaje care mai de care mai interesante, de la ofițeri și simpli cetățeni, până la franțuzoaice, englezi și marchizi. Premiera spectacolului va avea loc sâmbătă seara, iar noi vă sfătuim să vă cumpărați biletele cât mai repede, căci mare parte dintre locuri au fost deja ocupate.


 

Sâmbătă și duminică – Participăm la un spectacol… canin

Avem o veste foarte bună pentru iubitorii patrupedelor: în acest weekend se desfășoară Napoca Dog Show. Ne așteaptă două zile în care vom asista la patru show-uri de dresaj canin și expoziții, în urma cărora se va decide care e cel mai talentat cățel al României. Doar imaginați-vă Sala Polivalentă plină de blănoși frumoși aranjați, pregătiți să ne uimească prin inteligența lor. Evenimentul se va deschide oficial sâmbătă, la ora 09:00, iar programul complet îl puteți consulta aici. Toți curioșii se pot alătura expoziției și să admire de aproape cele mai simpatice rase canine.


 

Sâmbătă și duminică – Susținem artizanii și designerii transilvăneni

Am intrat de curând în noul an, primăvara ne bate la ușă, știți ce înseamnă acest lucru, nu-i așa? Trebuie, numaidecât, să dăm un update garderobei noastre. Nici nu e nevoie să petrecem ore în șir online pentru a găsi care sunt tendințele din 2020, tot ce trebuie să facem este să participăm la târgul RoCreator, organizat la Casa Tranzit. Aici ne așteaptă 40 de artizani și designeri din Transilvania, cu produse diverse, de la îmbrăcăminte și bijuterii, până la decorațiuni interioare și jucării. Intrarea este liberă, așa că nu aveți motiv să nu le faceți o vizită artiștilor pentru a le admira creațiile.


 

Care sunt evenimentele voastre preferate din această săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!