Prin ce platforme poți comanda mancare în Cluj-Napoca

Home $ Articole $ Prin ce platforme poți comanda mancare în Cluj-Napoca

by | Jan 20, 2020 | Articole, Home Delivery

Există zile în care nu aș găti nici dacă m-ar plăti cineva, dar sunt sigură că și voi ați avut astfel de momente. Doar ideea să pierd timpul la cumpărături, să pregătesc ingredientele și să-mi iasă o mâncare comestibilă, iar apoi să privesc un morman de farfurii ce trebuie spălate îmi făceau pielea de găină, așa că ajungeam să comand. De cele mai multe ori îmi lua mai mult să mă gândesc de unde să comand, decât să-mi pregătesc singură ceva, așa că am făcut o listă cu platformele disponibile în Cluj, pentru a putea alege mai ușor.

FoodPanda EuCeMănânc TakeAway Glovo
Nr. Restaurante 248 88 46 67
Livrare gratuită 1 din 4 restaurante Toate care au comandă minimă Majoritatea da Majoritatea nu
Comandă minimă Da (15-70 lei) Majoritatea (30-60 lei) Da (majoritatea 30 lei) Da (30-40 lei)
Plata cu cardul Majoritatea Da Da Nu
Comandă de grup Nu Da
*varianta beta
Nu Nu

FoodPanda
La FoodPanda poți comanda atât de pe site, cât și de pe aplicația mobilă de la o varietate largă de restaurante, depinzând de zona în care te afli. În caz că nu ești prea hotărât ce să comanzi, poți să cauți restaurante după tipul de bucătărie, tipul de mâncare, promoții sau preț. Până la urmă, ce rost ar avea să apară restaurante chinezești dacă tu vrei o porție de paste?

Toate restaurantele au o comandă minimă ce am observat că variază de la 15 lei până la 70 de lei, aceasta depinzând de restaurant. Există și opțiuni care includ transportul, dar altele au o taxă ce depinde de fiecare restaurant. În general este de aproximativ 4 lei, deși mereu poți opta să-ți afișeze restaurantele cu transport gratuit.

Am utilizat această platformă, site-ul mai exact, iar comanda a venit la timp și fără probleme. Singurul lucru de care m-aș putea plânge este faptul că nu m-am putut loga în cont, fie că încercam să-mi creez un cont nou sau să-mi mi-l recuperez pe cel vechi.

EuCeMănânc
Este o platformă mai nouă ce are atât un site, cât și o aplicație mobilă. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la ei este faptul că încearcă să reproducă ideea de comandă în grup ce o avuse HipMenu. Pentru mine, acea caracteristică era printre cele mai folosite atât într-un grup de prieteni, cât și la locul de muncă. Momentan, comanda de grup este doar pentru site și se află în versiunea beta.

Având o gamă variată de restaurante ce ajunge momentan la un număr de 75, îți dă opțiune să vizualizezi doar meniul zilei de la toate restaurantele ce oferă așa ceva. Dacă nu te interesează asta, poți căuta restaurante după specific, tip de mâncare sau beneficii, precum livrarea gratuită, promoții și așa mai departe. Din câte am observat, restaurantele ce au comandă minimă au transport gratuit, iar cele ce au transportul contra cost, nu mai au comandă minimă.

Am comandat de la această platformă folosind aplicația mobilă. Totul a mers foarte ușor, mâncarea a venit la timp și am fost foarte mulțumită din acest punct de vedere. Totuși, sunt de părere că aplicația de pe telefon ar putea fi îmbunătățită, fiind încă puțin mai înceată față de restul. Site-ul, pe de altă parte, este ușor de folosit și intuitiv.

TakeAway
Această platformă are un număr mai mic de restaurante, ajungând momentan la 46, dar nu trebuie trecută cu vederea, mai ales dacă găsești vreunul din restaurantele preferate. Site-ul mi s-a părut cel mai ușor de folosit, având o interfață user-friendly. Restaurantele se pot selecta în funcție de comanda minimă, costul de livrare, rating-ul de la utilizatori sau discount-uri.

Majoritatea restaurantelor oferă transportul gratuit, iar comanda minimă pentru majoritatea este 30 de lei. Aplicația mobilă îmi place în mod deosebit, având opțiunea de ați alege restaurantul de pe o hartă interactivă ce îți arată și locația ta.

Glovo
Glovo este mai mult decât o aplicație pentru a comanda mâncare, fiind mai mult un serviciu de curierat. Totuși, oferă și această facilitate, așa că de ce să nu o folosim?

Pentru început, această platformă acoperă un număr de 59 de locuri de unde poți comanda mâncare, iar transportul este relativ mic, în jur de 5-6 lei, deși depinde de zona unde stai. Totuși, oferă și opțiunea de a-ți aduce orice, deși acolo transportul estimativ este de 17,5 lei.

Majoritatea restaurantelor au o comandă minimă care, dacă nu este atinsă, se va adăuga o suprataxă pentru transport. Nu am avut curajul până acum să aflu cât este aceasta, dar presupun că este relativă cu distanța pe care trebuie să o parcurgă curierul de la restaurant la client.

Aplicația mobilă este foarte ușor de utilizat și user-friendly, așa că nu a fost necesar până acum să utilizez site-ul.

Depinzând de restaurantul de la care vrei să comanzi, poți verifica diferite prețuri pentru transport sau comanda minimă. De exemplu, un restaurant nu livra prin FoodPanda până la adresa mea, așa că am comandat prin Glovo, iar altădată, pe EuCeMănânc, restaurantul de la care imi doream să comand avea comandă minimă de 30 de lei, pe când pe Glovo era 40. Totul depinde de ce preferi în acel moment.

O nouă platformă apărută recent pe piața din Cluj este Likeat, prin care momentan se pot face comenzi doar pentru cut & crust.

Voi ce folosiți de obicei pentru a comanda de mâncare în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!