5 preparate musai de încercat la Don Pasquale

Home $ Articole $ 5 preparate musai de încercat la Don Pasquale

Când vine vorba de bucătăria italiană, papilele noastre gustative o iau razna. Mintea noastră aleargă la o porție de paste care abundă în parmezan, la o pizza aburindă cu acel blat ideal sau la un Cannoli cu multă cremă. În fond… măcar mintea noastră să alerge dacă noi nu reușim să ne ținem de rezoluțiile noului an. Una peste alta, la final de săptămână merităm să ne răsfățăm, în stil italian de această dată, și unde altundeva decât la Don Pasquale, mica Italie din Cluj?

Astfel, pentru a veni în ajutorul vostru, noi vă propunem o listă de 5 preparate musai de încercat atunci când sunteți în vizită la Don Pasquale. Fiți atenți.

Pizza Parmigiana
Bineînțeles că nu puteam începe lista fără o nelipsită pizza, care se apropie de gustul celei autentice. Cu un blat pe bază de maia despre care am mai povestit aici, îmbrăcat în sos de roșii făcut în casă și cu multă mozzarella și parmezan… acest preparat ia forma Raiului oricărui gurmand. Crusta de la pizza de care toți se sperie (și nu înțeleg de ce) este umplută cu mozzarella pentru a nu mai fi subestimată și lăsată tristă și singură în farfurie. Elementul de noutate pe care îl propune această rețetă este vânăta. Toate cele menționate mai sus se împletesc cu vinetele și dau naștere unei pizza care va fi o încântare atât pentru ochi, cât și pentru suflet. De gusturi nici nu mai are sens să pomenesc. Cu cele 400 de grame pe care le are acest preparat minune, cu siguranță te vei ridica fericit de la masă.

Garganelli cu pesto roșu
Locul secund din lista noastră este ocupat de o porție de paste cu nume sofisticat care ne va face să gesticulăm italienește atunci când îl vom comanda. Este vorba despre garganelli cu pesto roșu, garganelli fiind un tip de paste pe bază de ou, formate prin răsucire, iar pesto roșu are la bază roșiile uscate. Acestora li se alătură prosciutto-ul și rucola, produse care vor contribui în mod egal la crearea unei porții de paste de vis. Drept urmare, această farfurie te va face să te simți ca într-un city break în Roma în miez de vară. Cele 350 de grame vor fi suficiente ca să îți mângâie simțul și stomacul care așteptau de mult timp acest răsfăț culinar.

‘Nduja Burger
Poate vă întrebați ce legătură are burger-ul cu bucătăria italiană. Ei bine, cei de la Don Pasquale au integrat secretele culinare italienești într-un produs cu origini total opuse, obținând astfel un preparat care poate satisface toate gusturile. Elementul nelipsit din rețetă este carnea de vită, la care se adaugă câteva de noutate: ‘nduja calabrese, mozzarella fior di latte și prosciutto cotto. Probabil vă întrebați ce este ‘nduja calabrese. Aceasta este o pastă tipic calabreză din salam picant cu mirodenii, pastă ce se va împleti cu sosul barbeque, rucola și ceapa. Ca farfuria să fie completă, din peisaj nu vor lipsi cartofii prăjiți. E musai de încercat un astfel de burger reinterpretat!

Salată cu Bufala
În cazul în care încă mai simțiți că mai aveți loc și pentru un starter (noi nu respectăm regulile și îl prezentăm și consumăm la final), puteți încerca o salată cu Bufala. Asta ca să nu ziceți că nu vă țineți de dietă. E ca și cum ați arunca o picătură de apă în incendiu, dar se poate trece cu vederea din când în când. Vedeta acestei farfurii este în mod categoric Bufala, fără de care roșiile și măslinele din farfurie nu ar fi căpătat același sens. În plus, pâinea cu maia va completa perfect această salată care se inspiră din gastronomia italiană.

Cannolo Siciliano
În cazul în care ați avut impresia că am uitat de cel mai important lucru, desertul, să știți că v-ați înșelat. Am lăsat ce-i mai bun la final pentru a ne bucura pe deplin toate simțurile, de la cel olfactiv până la cel vizual. Și cum mereu mai este loc și pentru ceva dulce, vă recomandăm să testați un cannolo (sau cannoli), un desert tipic sicilian, pe bază de cremă din ricotta din belșug, în înveliș crocant de aluat. Pentru a vă pune amprenta asupra rețetei, puteți alege între mai multe topping-uri, cum ar fi: fistic, caramel sărat, portocală confiată sau cireaşă confiată. Caramelul sărat integrat într-un cannolo deja îmi lasă gura apă și mă face să mă gândesc continuu la această combinație. Alegerea va fi grea, dar poți testa (de ce nu?) toate topping-urile.

Așadar, cu gândul la toate preparatele menționate mai sus, încheiem acest articol și ne planificăm următoarea ieșire în oraș la Don Pasquale. În cazul în care vom fi prea leneși să ieșim din casă, putem apela la serviciile lor de delivery sau prin intermediul Foodpanda. Și, ca să te convingi pe deplin, am făcut și acest interviu cu Don Pasquale în care poți descoperi secretele din spatele preparatelor.

Care este primul preparat pe care îl vei testa?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!