Unde găsești cel mai bun cannoli în Cluj

Home $ Articole $ Unde găsești cel mai bun cannoli în Cluj

by | Jan 14, 2020 | Articole, Ieși la masă

Articolul a fost revizuit în august 2023.

Care este desertul favorit pentru care optezi atunci când ai un cheat day? Oricare ar fi acesta, s-ar putea să îți schimbi preferințele de îndată ce încerci Cannoli – un produs de patiserie italiană care a ajuns și la noi, în localuri precum Holy Cannoli, Grande Pizza și Da Pino.

Te întrebi ce este, de fapt, cannoli-ul? Ei bine, acest desert constă într-o cochilie în formă de tub din aluat de patiserie prăjit, în interiorul căruia găsim o umplutură dulce și cremoasă: mascarpone, cremă de brânză, cremă de ou, sau înghețată. Totuși, se crede că există un singur ingredient cu adevărat potrivit pentru cannoli: ricotta. Aceasta poate să îmbrace diferite arome, de la a fi îndulcită cu zahăr sau miere, până la a conține mici bucăți de lămâie, portocală, citrice, sau cireșe. Unii bucătari preferă chiar fisticul sau bucățile de ciocolată…

Dar te poți convinge pe cont propriu de calitatea gustului acestora – fie atunci când faci o plimbare prin oraș, fie printr-o comandă chiar la tine acasă.

Holy Cannoli

În italiană “cannoli” este pluralul gramatical, iar singularul corespunzător este “canolo”, așadar deducem faptul că aceștia sunt făcuți pentru a fi consumați, by default, în și cu grup. Așa că, s-ar putea să comanzi mai mult decât unul singur. Cu această idee în minte, echipa Holy Cannoli ți-a pregătit un meniu ofertant care abundă în variante diferite, care mai de care mai delicioase, de cannoli. Printre opțiunile de cannoli din meniul lor pentru care poți opta se numără: cu fistic, cu ciocolată, cu caramel sărat, cu portocală confiată, cu Crispearls de ciocolată Ruby, cu alune crunchy, cu ciocolată crispy, cu Oreo și cu fulgi de migdale. Costul fiecărui cannoli din meniul Holy Cannoli este de 14,99 lei.

Alternativ, poți alege să încerci Holy Cannoli Box 5, care conține 5 cannoli la alegere, la prețul de 54,99 lei. O astfel de Holy Cannoli Box 5 pe placul nostru ar conține, cu certitudine: Holy cannoli cu fistic, Holy cannoli cu portocală confiată, Holy cannoli cu Crispearls de ciocolată Ruby, Holy cannoli cu ciocolată crispy și Holy cannoli cu Oreo.

Adresă: Virgil Fulicea, nr. 2 | Facebook

Grande Pizza

#grandeisgrande pentru că, după cum spune slogan-ul Grande Pizza, aceștia iubesc mâncarea… și își iubesc clienții.

Nu agreem produsele semipreparate, aditivii şi coloranţii alimentari, motiv pentru care nu vei găsi astfel de produse în magazia ori bucătăria noastră. Încercăm să ne transpunem mereu în ipostaza clientului. Niciodată nu te subestimăm şi îți acordăm respectul cuvenit, reţeta fiind una simplă: mâncare bună, preţ decent, și atenţie faţă de tine. Cu alte cuvinte, încercăm să îți oferim ceea ce ne-ar face plăcere, la rândul nostru, să primim.

Așa că, începe prin a alege un cannoli din oferta restaurantului spre degustare. Pe de o parte, este vorba despre un Holy Cannoli cu fistic. Umplutura acestuia aduce împreună brânza ricotta, fisticul, zahărul pudră și aroma de vanilie. Tubului cannoli nu-i lipsește nici în acest caz vinul roșu. Și, pe lângă acesta, se mai adaugă și aroma de cacao și vanilie. Pe de altă parte, poți încerca Holy Cannoli cu ciocolată. Umplutura sa este o îmbinare între nelipsita brânză ricotta, ciocolată, zahăr pudră și vanilie. Tubul cannoli, în schimb, își păstrează conținutul clasic. Prețul standard este de 14,99 lei. Totuși, dacă alegi să îți comanzi Cannoli acasă, poți opta pentru Holy Cannoli Box 5, la prețul de 54,99 lei. Grande Pizza își dorește să ofere clienților săi un preț accesibil, iar acest lucru ni-l dovedesc de-a lungul activității lor.

Adresa: Strada București 49 | Site | Facebook

Da Pino

Odată cu trecerea pragului acestui local, vei păși într-un loc în care toți clienții devin prieteni ai echipei din spatele Da Pino. „Iar fiecare întâlnire este ca o reuniune de familie,” afirmă aceștia. Da Pino s-a născut nu numai din pasiune pentru gastronomie, ci și din dorința de a-ți pune pe față un zâmbet. De aceea, degustarea unui cannoli la Da Pino poate fi tocmai ceea de ce tu ai nevoie pentru a-ți face ziua mai bună. Produsele de patiserie ale acestora sunt făcute zilnic de către patiserii lor, pentru a fi servite proaspete. Indiferent dacă vrei să iei un mic dejun dulce, dacă vrei să iei o pauză de cafea în timpul zilei, sau poate vrei să te răsfeți acasă, meniul acestora conține un cannoli aparte. Și acesta este la prețul de 12 lei.

Da Pino urmează o rețetă specifică părții de nord a Italiei, creată dintr-un foietaj făcut zilnic în casă, cu materii prime de cea mai bună calitate, aduse direct din Italia, și o cremă de patiserie pe bază de vanilie.

Pentru aceștia, răsfățul tău prin oferirea câtorva momente de experiență culinară specific italienească primează.

Adresa: Strada Universității 8 | Site | Facebook

Tu din ce local vei savura următorul cannoli?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!