7 evenimente de neratat în ianuarie în Cluj

Home $ Articole $ 7 evenimente de neratat în ianuarie în Cluj

by | Dec 31, 2019 | Articole

Un an nou, un nou început. Nu, nu vreau să sune clișeic, dar acesta este adevărul. Ianuarie este acea lună din an în care ne propunem tot felul de lucruri și conturăm cu atenție lista de rezoluții. Mă apuc de sală, voi fi mai organizat, mă duc mai des la teatru, nu mă mai stresez… sunt doar câteva exemple. Iar cum în luna ianuarie organizarea stă la loc de cinste, ia agenda lângă tine și rezervă-ți timp pentru cel puțin un eveniment care va avea loc în Cluj la început de an. Așadar, iată 7 evenimente pe care nu trebuie să le treci cu vederea în luna ce tocmai urmează a începe.

14 ianuarie: Lara Fabian – 50 World Tour
Lara Fabian include Clujul pe lista locațiilor turneului mondial 50, fanii fiind astfel așteptați la BT Arena să cânte cu inimile deschide hiturile artistei. Dacă vă întrebați de ce turneul se cheamă 50, ei bine, Lara Fabian își va serba ziua de naștere în 9 ianuarie și după cum ați intuit deja, aceasta este și vârsta de care nu se ascunde, ci din contră. Se mândrește. În cei peste 30 de ani de carieră, aceasta a lansat 14 albume și a mai concertat în România de câteva ori, semn că îi place atmosfera de la noi. Probabil cea mai cunocută piesă a artistei este Je T’aime, piesă pe care aveți în sfârșit ocazia să o fredonați dincolo de pereții propriei băi. Bilete se găsesc online aici, iar în timpul care a mai rămas puteți învăța și alte versuri ale Larei Fabian.

16 ianuarie: Ăsta-i stand up?! cu Teo
Dacă în noul an ți-ai propus să râzi mai mult, din programul tău lunar n-ar trebui să lipsească spectacolele de stand up. Știți și voi ce spun cercetătorii britanici legat de minutele în care râdem în hohote: trăim mai mult. Dacă urmăm rețeta propusă mai sus avem șanse mari să devenim nemuritori. În ajutorul acestui demers sar Teo și invitații săi, Băra și Mirică cărora le veți descoperi talentul în ziua evenimentului. Cu subiecte de comedie foarte diverse și bine documentate, chiar și cele mai serioase persoane din sală nu vor rezista și vor izbucni în râs. Iar după o zi plină la lucru (așa ca început de an) ce poate fi mai relaxant decât o sesiune bine meritată de umor și stare de bine? Ia-ți din timp bilet de aici, căci tu ești foarte organizat acum și dă de știre prietenilor ca să râdeți cât e seara de lungă.

16 ianuarie: Wanderlust Symphonie
În aceeași zi, doar că într-un cadru mai sobru de această dată, ne putem bucura de un concert simfonic care va lua forma unei călătorii atât în timp, cât și în spațiu. Concertul ia naștere datorită talentului unui club german reunit de pasiunea pentru muzică. Acesta își pune bazele în Cluj în anul 2009, iar acum se află la ceas de sărbătoare, aniversând astfel 10 ani de existență în inima Transilvaniei. De menționat este faptul că înainte de începerea concertului, proprietarii de business și antreprenorii locali pot să profite de o sesiune de networking în care își pot lărgi orizonturile și să cunoască potențiali parteneri de business, ideal pentru începutul de an. Dacă te-am convins, bilete găsești online aici sau offline (dar hei! suntem în anul #2020) la cinema Florin Piersic și în rețeaua Humanitas.

17 ianuarie: Don Pasquale de Gaetano Donizetti
Fără a ne îndepărta prea mult de sfera evenimentelor culturale, ne mutăm de această dată la operă unde va avea loc premiera spectacolului Don Pasquale de Gaetano Donizetti. Astfel, la final de săptămână și cu weekend-ul în gând suntem invitați să descoperim prima premieră lirică a anului 2020 care va aduce în lumina reflectoarelor un așa zis Vest Sălbatic contemporan. Precum în majoritatea operelor italiene, la bază stă tema iubirii, dar care în acest caz se va îmbina cu umorul și se va instala astfel o atmosferă relaxantă în care spectatorii au posibilitatea să intre în rolul personajelor. Bilete se găsesc aici, iar dacă observi cu durere în suflet că nu mai sunt (șanse destul de mari să se vândă ca pâinea caldă), nu dispera. Mai ai șansa să găsești loc la spectacolul din 24 ianuarie.

24 ianuarie: Mica Unire – 161 de ani de la Unirea Principatelor Române
După cum deja ne-am obișnuit, sărbătorile naționale se petrec cel mai bine în centrul orașului, alături de prieteni și alte sute de români pe care îi leagă sentimentul de patriotism, sentiment care nu ar trebui să se manifeste doar la evenimente de acest gen. Dacă ultima dată ne-am dat întâlnire în oraș de 1 decembrie, acum a venit din nou vremea să dăm mână cu mână și să marcăm Mica Unire în inima Clujului. Atmosfera va fi întreținută de diverși artiști care vor concerta în centru, intrarea la patinoar va fi liberă, iar din program nu vor lipsi nici spectacolele folclorice și nici cele de artificii. Lista artiștilor și a evenimentelor exacte va fi publicată în curând pe Facebook, așa că va mai trebui să stăm câteva zile în suspans.

31 ianuarie: Creative Mornings
Sfârșitul de lună ne găsește, în dulcele stil clasic, somnoroși și prezenți la Creative Mornings. Doar în acest mod ne putem îndeplini misiunea propusă pentru noul an de a ne trezi mai devreme și de a trăi mai sănătos. Cu gândurile și creativitatea la purtător suntem așteptați la ClujHub, cum deja ne-am obișnuit, pentru a ne conecta cu noi oameni care fie gândesc la fel ca noi, fie au alte viziuni și opinii care ne-ar putea schimba unghiul din care privim viața și treburile mărunte care ne înconjoară zi de zi. Pentru o bună organizare a evenimentului, urmăriți pagina acestuia pe Facebook și înregistrați-vă începând cu data de 27 ianuarie. Până atunci, adunați idei cât mai creative pe care vreți să le împărtășiți cu cei din jurul vostru.

Târguri de nunți
Noul an vine cu provocări și pentru cei care vor să își schimbe statutul în viitorul apropiat, iar târgurile de nunți vin în ajutorul celor pierduți și copleșiți de emoția momentului. Așadar, în 10 ianuarie are loc expoziția Nuntă la Palat, care are drept inspirație nici mai mult, nici mai puțin de 130 de filme în care mirele și mireasa sunt actorii principali. Lasă-te purtat de magia Muzeului de Artă și poate vei reuși să pui la punct detalii importante, chiar la început de an. Căutarea rochiei perfecte nu va înceta niciodată, iar în perioada 17-19 ianuarie va avea loc Cluj Wedding Style, târg care vine în ajutorul tinerilor (și nu numai) care au ales să facă pasul cel mare în anul 2020. Nu în ultimul rând, în perioada 24-26 ianuarie vei avea din nou ocazia să îți pierzi răbdarea și banii la un alt târg de profil, la Weddfest, unde peste 100 de furnizori vor încerca să te ajute în drumul tău către un eveniment de neuitat la care visezi încă din copilărie.

În urma celor enumerate mai sus, la cât mai multe evenimente în noul an și la cât mai multe rezoluții îndeplinite. Care este primul eveniment la care vei fi prezent în 2020?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!