7 concerte de colinde la care să mergi luna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 7 concerte de colinde la care să mergi luna aceasta în Cluj

by | Dec 3, 2019 | Articole

Crăciunul e din ce în ce mai aproape și se pare că de acest lucru ne asigură și vremea de afară, căci de mulți ani nu a mai nins la momentul potrivit. Ne gândim mai mult ca niciodată la cadouri, ne plimbăm seara ghidați de ghirlandele luminoase din oraș și momentul în care am rămas fără portocale în casă este unul critic. Singurul lucru care lipsește din acest cadru este fundalul sonor redat de colinde, fie ele românești sau străine, iar în luna decembrie se vor auzi colinde și din stânga și din dreapta. Așadar, urmând cronologia evenimentelor, iată câteva concerte la care poți merge alături de cei dragi, completând astfel atmosfera de sărbători.

1. Colindul Regal – Concert Caritabil
Începând în anul 2013 cu prima ediție, acest concert adună de la an la an din ce în ce mai mulți clujeni. Cu ajutorul tuturor spectatorilor se îndeplinește misiunea caritabilă și se aduce bucuria în sufletele celor ocoliți de soartă, măcar în preajma sărbătorilor. Intrarea se face pe baza unei donații minime de 50 de lei, iar programul artistic este însuflețit de Cătălin Condurache, Corala Regală Transilvană, Royal Strings și Grupul Urmașii lui Iuliu Maniu din Bădăcin.

Locație: Centrul de Cultură Urbana Cluj Napoca
Data: 7 decembrie, ora 18:00

2. Bună sara lui Crăciun
Obiceiurile și tradițiile de iarnă autentice românești pot fi trăite la acest concert. Colindători din regiuni diferite se vor reuni și vor contura o atmosferă inedită care te va duce cu gândul la casă și la copilărie. Spectacolul va fi deschis de Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Intrarea costă 20 de lei, iar biletele se pot achiziționa de aici.

Locație: Casa de Cultură a Studenților
Data: 8 decembrie, ora 18:00

3. Frank Sinatra Christmas Show
Muzica jazz va învălui prin excelență sala și se va împleti cu sunetul colindelor. Ediția de anul acesta este dedicată artistului Frank Sinatra, una din cele mai importante voci a secolului al XX-lea. Acest lucru nu ar fi posibil fără talentul lui Gabriel Farkas care va interpreta melodii precum “Have Yourself A Merry Little Christmas”, “Jingle Bells”, “White Christmas” și “My Way”. Bilete se găsesc aici și pot constitui un cadou pentru cei dragi.

Locație: Casa de Cultură a Studenților
Data: 12 decembrie, ora 19:00

4. Concert de Colinde Românești
Colindele românești au un farmec aparte și în lipsa lor, Crăciunul nu ar fi trăit cu atâta emoție. În frunte cu dirijorul Cornel Groza, vor colinda Diana Țugui (soprană), Alexandra Leșiu (mezzosoprană), Tony Bardon (tenor), Cristian Hodrea (bariton), Corul Cappella Transylvanica și Orchestra Academică Transilvană. Pe scenă va urca să colinde și Corul de copii „Junior VIP” dirijat de Anca-Mona Mariaș. Biletele se pot achiziționa de aici, prețul fiind de 50 de lei, iar banii vor susține o cauză nobilă.

Locație: Auditorium Maximum
Data: 16 decembrie, ora 19:00

5. Concert de colinde vechi: „Și ne lasă Gazdă-n casă!”
Tradițiile trebuie păstrate cu sfințenie și de aceea colindele vechi readuc magia trecutului în prezent. Acest eveniment trezește în memoria noastră emoții și ideea de conservare a tezaurului românesc pentru a bucura și viitoarele generații. Spectacolul se află la a V-a ediție și aduce în lumină un grup de 70 de studenți care are drept scop transmiterea de emoții și bucurie prin colindele moștenite de la strămoși. Intrarea este liberă, deci oricine este invitat să descopere anii de mult apuși, dar plini de amintiri.

Locație: Auditorium Maximum
Data: 18 decembrie, ora 19:00

6. Paula Seling – Colindăm, Colindăm
Cu un singur pas care ne mai desparte de Crăciun și cu pregătirile ajunse pe ultima sută de metri, ne putem relaxa la acest concert de colinde susținut de Paula Seling. Trăirea va fi din ce în ce mai puternică, dorința de a dărui și de a face lumea din jur se amplifică, iar muzica îți va aduce liniștea și pacea sufletească de care ai nevoie. Bilete se pot găsi aici, deci fă-ți liber în program pentru a te delecta cu cele mai frumoase colinde.

Locație: Cinema Florin Piersic
Data: 21 decembrie, ora 19:00

7. Winter Delights
Lista noastră de colinde se încheie cu cele susținute de către artiștii de la Opera Națională Română Cluj-Napoca. Muzica se va împleti cu spectacolul de balet, iar magia Crăciunului va căpăta noi valențe. Biletele se găsesc online aici și tot ce îți mai rămâne de făcut este să dai de veste prietenilor și să așteptați împreună să trăiți emoția acestui spectacol.

Locație: Opera Națională Română Cluj-Napoca
Data: 22 decembrie, ora 18:30

Opțiunile sunt multiple, deci va fi o decizie destul de grea când vine vorba la care concert să mergeți. Cu toate acestea, oricare dintre spectacolele menționate mai sus are drept scop conturarea spiritului autentic al Crăciunului pe care îl corelăm de cele mai multe ori cu ideea de casă și de copilărie.

Tu mai ai răbdare până la Crăciun?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!