13 evenimente de neratat în decembrie la Cluj

Home $ Articole $ 13 evenimente de neratat în decembrie la Cluj

by | Nov 29, 2019 | Articole, Recomandări

Nu știu cum o să primiți această veste chiar acum, la început de weekend, însă eu trebuie să vă spun următoarea informație: duminică e 1 decembrie. O lună ne mai desparte până la finalul acestui an, însă cele 31 de zile au un farmec aparte, căci sunt încărcate de cadouri, bucurii și întâlniri cu oameni dragi. Prima lună de iarnă nu vine cu monotonie în Cluj-Napoca, ci cu un program încărcat de evenimente, care mai de care mai interesante. Vă avertizez, cu greu veți putea alege între ele. Tocmai de aceea, noi încercăm să vă ușurăm munca și vă aducem în atenție 13 evenimente pe care să nu le ratați până la finalul anului. Activități găsiți din plin, numai timp liber să aveți!

It’s beginning to look a lot like Christmas! Piața Unirii a fost îmbrăcată în straie de sărbătoare și decorată cu căsuțe pline de bunătăți. Despre ce eveniment vorbesc? Despre Târgul de Crăciun, bineînțeles. Întreg Familionul este așteptat să se bucure de o atmosferă feerică, concerte în fiecare seară, ateliere și povești în Căsuța lui Moș Crăciun și de multe alte activități propuse de către organizatori. Târgul se desfășoară toată luna decembrie, așa că nu aveți nicio scuză să îl ratați. Programul complet îl găsiți pe site.


 

Voi ați observat instalațiile luminoase care împânzesc întreg orașul? Cu siguranță ați auzit cel puțin de una, pe numele ei Gaia, sau mai bine zis, Pământul din incinta instituției The Office. Ei bine, acesta nu este singurul proiect înscris în festivalul Lights On, ci alte 7 „opere de artă” vă așteaptă să le descoperiți în cadrul tururilor ghidate ce au în loc în fiecare zi, până în data de 15 decembrie. Pornirea se face din Piața Unirii, la ora 18. Atenție, însă, nu uitați acasă îmbrăcămintea groasă și pantofii comozi, deoarece plimbarea poate să dureze până la două ore jumătate.


 

Intrăm în prima lună de iarnă cu o sărbătoare națională. De 1 decembrie, toți clujenii sunt așteptați să petreacă din zi și până în noapte. Programul cuprinde tradiționala paradă militară, un regal folcloric și două concerte oferite de trupele Voltaj și Cargo. În aceeași dată se aprind și luminițele decorative care vor aduce un plus de culoare întregului oraș. Dacă tot suntem la capitolul veselie, seara festivă se va încheia cu un spectacol de artificii în Piața Avram Iancu.


 

Nici n-am început bine luna că și avem o petrecere la care trebuie musai să mergem! Alandala revine cu o ediție specială de iarnă, unde sigur vom găsi ringul de dans încins, chiar dacă temperaturile de afară numără puține grade. Evenimentul se va desfășura în 7 decembrie, iar locația este secretă. Deocamdată. Cunoscuți sunt cei trei dj care vor urca pe scenă: Traumer, Herodot și Prichindel. Pregătiți-vă pentru o noapte pe care să o țineți minte până la următoarele ediții Alandala din 2020. Bilete aici.


 

De fapt, avem două petreceri programate pentru data de 7 decembrie. Despre prima am discutat anterior, iar cea de a doua o aducem acum în discuție și vă spun așa: este organizată de Booha. Dacă vă era dor de scena de la Electric Castle, nu mai e nevoie să numărați zilele până la următoarea ediție a festivalului, ci să veniți la Clujana Festa, loc în care vă așteaptă numai muzică bună. Principalul dj care va întreține atmosfera se numește Todd Edwards, câștigător al unui premiu Grammy și colaborator Daft Punk. Alături de el vor mixa Missile și Dodo, pe care îi cunoașteți ca fiind de-ai casei. Mai aveți de dat doar un click până la bilete.


 

Dacă nu sunteți fanul petrecerilor și preferați să luați parte la un eveniment cultural, atunci am propunerea perfectă pentru voi. Vă puteți distra diferit în 7 decembrie și să deveniți mici exploratori la Noaptea Porților Deschise la Teatrul Național. Dacă ați fost mereu curioși să descoperiți cum arată spațiul din spatele cortinei și să înțelegeți mai bine activitatea instituției, atunci haideți să aflați mici secrete și răspunsuri la întrebările pe care mereu vi le-ați pus despre lumea artelor dramatice. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.


 

Stați așa, propunerile pentru seara de 7 decembrie nu s-au încheiat! La petrecere nu vreți, nici teatrul nu vă încânta, dar un spectacol de patinaj artistic nu îl puteți refuza, cu siguranță. Kings on Ice se va desfășura la Sala Polivalentă, un show complex în care patinatorul renumit Evgeni Plushenko și violonistul Edvin Marton vor transmite spectatorilor un amalgam de emoții. Aceștia nu sunt singurii care vor încânta văzul și auzul publicului, deoarece sunt așteptați 20 de artiști cu peste 70 de medalii la competiții mondiale și europene. Ce demonstrații impresionante au pregătit? Veți afla doar dacă achiziționați un bilet.


 

Tudor Gheorge alături de celebrul său concert, Degeaba, revine în Cluj și anul acesta în data de 9 noiembrie. Nu veți participa la un simplu spectacol, ci la un manifest socio-cultural venit drept răspuns la aniversarea de 30 de ani de la Libertate. Piesele incluse în concert au primit un suflu nou, acestea fiind reorchestrate. În plus, pe scena Operei Naționale Române vor urca un cor și o orchestră, care vor contribui la unicitatea momentului.


 

Decât o Revistă prinde viață sub forma evenimentului DoR Live. În data de 10 decembrie, pe scena Cinematografului Florin Piersic vor urca reporteri, scriitori, actori, muzicieni și alte personalități a căror experiență de viață merită ascultată. Vom asista la aproximativ 25 de povestiri, fiecare cu subiectele sale interesante. În această ediție, tema discuțiilor va fi viața în afara orașului. Invitații vor aduce în centrul atenției lumea satului și cum ne raportăm la aceasta din punctul de vederea al orășenilor. Biletele sunt disponibile aici.

Pasionații de rock vechi trebuie în grabă să-și rezerve în calendar ziua de 10 decembrie, căci în această dată Deep Purple vin în Cluj. Trupa britanică a luat naștere în 1968 și este considerată a fi printre primele care a pus bazele genurilor heavy metal și hard rock. Membrii vor concerta la Sala Polivalentă, în cadrul turneului Long Goodbye Tour. După cum sună numele, eu zic că nu-i de stat acasă în acea seară, căci nu se știe când vom avea ocazia să ne întâlnim din nou cu Deep Purple. De asemenea, am auzit că au niște apariții scenice demne de lăudat. Biletele se găsesc aici.


 

Din categoria „spectacole de Crăciun” nu lipsește nici concertul lui Frank Sinatra din data de 12 decembrie. Chiar dacă ne-ar plăcea să avem posibilitatea de a-l vedea pe iubitul artist pe scena clujeană, piesele lui vor fi interpretate de entertainerul Gabriel Farkas. Acesta vine la Casa de Cultură a Studenților pentru a celebra ziua de naștere a cântărețului mai-sus amintit și ne introduce pentru o seară în atmosfera Americii secolului trecut. Colinde celebre, melodii jazz și o ambianță magică, cum doar de Crăciun găsim, niciuna dintre acestea nu lipsesc din cadrul spectacolului. Eu vă sfătuiesc să vă grăbiți, căci nu mai sunt atât de multe bilete puse spre vânzare.


 

Ce ar fi sărbătoarea Crăciunului fără un concert tradițional de colinde românești? Parcă n-ați simți cu adevărat magia sărbătorilor, zic eu. Spectacolul pe care nu trebuie să-l ratați luna aceasta va avea loc în data de 16 decembrie, la Auditorium Maximum. Pe scenă va urca dirijorul Cornel Groza, sub bagheta căruia vor colinda Diana Țugui (soprană), Alexandra Leșiu (mezzosoprană), Tony Bardon (tenor), Cristian Hodrea (bariton), acompaniați de Corul Cappella Transylvanica și Orchestra Academică Transilvană. De asemenea, li se vor alătura și Corul de copii „Junior VIP” dirijat de Anca-Mona Mariaș. Cu așa mulți artiști în sală, vă puteți da seama ce concert pe cinste va fi. Toți banii strânși vor fi donați spre Asociația Christiana, care acordă asistență copiilor orfani sau proveniți din familii dezorganizate. Bilete se găsesc aici.


 

Spectacolul anului 2018 ajunge în Cluj în data de 21 decembrie, la BT Arena. Deși așteptam ca Mamma Mia să se desfășoare la început de noiembrie, acesta a suferit mici modificări și iată-l mutat în prima lună de iarnă. Știți cum se spune, mai bine mai târziu decât niciodată. Eu cu siguranță mă voi afla în sală, căci nu vreau să-i ratez pe Loredana, Horia Brenciu, Cornel Ilie, Anca Sigartău, Anca Țurcașiu, Ernest Fazekas, Bianca Purcărea și Sebastian Seredinschi cum interpretează celebrul musical. Inspirat din cântecele compuse de Benny Anderson și Bjorn Ulvaeus, foști membrii ai formației ABBA, Mamma Mia a devenit al nouălea cel mai longeviv show din toate timpurile. Biletele pentru reprezentația din Cluj se găsesc aici.


 

La final, vă pun o întrebare foarte importantă: ce faceți de Revelion? Dacă nu ați decis încă spre ce ofertă să vă îndreptați, avem noi o listă cu recomandări.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!