3 localuri recent deschise în Cluj: Jaxx, Don Pasquale și Tamper Coffee

Home $ Articole $ 3 localuri recent deschise în Cluj: Jaxx, Don Pasquale și Tamper Coffee

by | Oct 22, 2019 | Articole, Localuri noi

Cum, deja avem un articol nou-nouț cu localuri noi? Parcă mai ieri am făcut turul Clujului și v-am updatat cu noutățile culinare de pe piață. Ei drăcie, să tot mergi la job în stilul acesta. Nu ne mai întindem la vorbă, căci deja vă simțim nerăbdători. Așa că astăzi vă prezentăm un coffee-shop demn de luat în considerare dacă sunteți coffee lovers – Tamper Coffee, un restaurant-pizzerie care vă va impresiona cu siguranță – Don Pasquale, și o revenire mult așteptată în rândul localurilor clujene: Jaxx.

Prima oprire o facem la o cafea, bineînțeles. Mai exact, în Piața Cipariu nr.1, în stația de autobuz și taxi (lângă Panemar), la Tamper Coffee. Chiar dacă mă așteptam să găsesc un coffee shop de mărimi mici spre foarte mici, am fost plăcut surprinsă să fiu întâmpinată de faimoasa masă a prieteniei (aka o masă ovală, de share-uit cu prieteni și străini) și câteva măsuțe cu scaune de bar. Loc suficient pentru mai mult de 4 oameni, adică. Design-ul este unul  simplu, curat, dar în care se observă cu ușurință atenția la detalii. Într-un pol al coffee-shop-ului se prepară licoarea magică din boabe de cafea de la The Barn, la o râșniță Mythos One și espressor Sanremo Cafe Racer.

 

Ce-i drept, ajută să ai boabe de cafea de la una din cele mai prestigioase prăjitorii din Europa, însă sunt absolut convinsă că gustul cafelei este în proporție covârșitoare și meritul bariștilor. Cafeaua, da, a fost excepțională, și nu am zis-o eu, ci un băutor adevărat de cafea, colega mea Corina, care și-a luat un latte to-go. Ne-au plăcut paharele, mai exact ne-a plăcut că n-am văzut plastic și erau foarte finuț inscripționate. Thumbs up! Și cănile arată bine, iar dacă vă rămâne gândul la ele să știți că puteți să le achiziționați direct de la locație. Dacă aveți drum prin zonă dimineața înainte de lucru, între cursuri sau ce mai faceți voi, vă recomandăm cu drag locul pentru un refresh cu ceva care să vă țină de foame câteva ore bune, pentru că găsiți la ei și banana bread, biscuiți cu ciocolată, sandwich-uri, sweet rolls absolut tentante, cu peanut butter și banană sau cu mascarpone și fructe, dar și multe altele.

Prânzul l-am luat la Don Pasquale, pe strada Napoca nr. 27, colț cu strada Potaissa. Și ce mai prânz a fost, că încă mai suspinăm după el. De acest Don Pasquale poate ați mai auzit, căci chiar dacă abia acum au o locație fizică, se află pe piața de delivery de aproximativ 7 luni. Locul are câteva mese de câte două, respectiv patru persoane și inițial e posibil să simțiți un aer ușor sumbru, serios, impresie creată de mixul de albastru și verde folosit pentru decor. Treptat, mai exact atunci când ajunge pizza în fața voastră, cel mai probabil veți începe să observați și tenta caldă a spațiului, luminițele și motivele vegetale de pe pereți. Dar să lăsăm părerile despre design în mâna specialiștilor și să ne dăm cu părerea la un capitol pe care îl stăpânim: mâncarea.

Meniul cuprinde o secțiune de breakfast, una de starters, dar și paste, burgers și desert. Focusul este, desigur, pe pizza. Preparată din aluat cu maia, sos de roşii crescute în sol vulcanic din orăşelul San Marzano, mozzarella fior di late alături de alte mezeluri şi brânzeturi italieneşti, fiecare pizza ieșită din bucătăria lor este unică, modelată cu mâna de pizzarii lor. Aluatul este tipic napoletan și, în funcție de cum doriți, pizza are formă rotundă sau ovală, la aceasta din urmă marginile fiind umplute cu delicioase bastonașe de mozzarella. Noi ne-am satisfăcut poftele cu o Bufala DOP și o Parmigiana, ambele demne de laude, după care ne-am mai cinstit și cu un tiramisu. Pizza ne așteptam să fie bună, dar tiramisu chiar ne-a surprins, eu mai bun ca acesta n-am mâncat nicăieri în Cluj. Apropo, de la deserturi mai puteți încerca și cannoli, l-am primit din partea casei (mulțumiri) și ne-a plăcut mult.

 

Și pentru că Jaxx deschide la ora 17.00, aici ne-am oprit pentru momentul cinei. De două ori, căci prima dată nu eram convinsă cu ce păreri să plec de acolo. După o absență în care chiar am fost cu toții încercați de dor și măcinați de întrebări (”Se mai deschide, nu se mai deschide, care-i faza cu acoperișul?”), Jaxx și-a redeschis ușile în luna septembrie, iar de atunci cred că tot plin e la ei în aproape fiecare seară. Acum, dacă vă așteptați să intrați într-un complet alt univers când le treceți pragul, let me ruin that for you: în afara faptului că veți fi întâmpinați de bar și toată echipa de barmani, pentru că au mutat tejgheaua la intrare, și încă câteva artificii de design, Jaxx e cam același. Elementul de noutate și cel mai așteptat se află la etaj, iar acesta se va deschide abia la anul, din câte am înțeles.

Meniul e altul față de cel pe care îl știați, așa cum era de așteptat. Eu am încercat Jaxx Speciality și două tipuri de burger. Stați fără grija siluetei mele, le-am împărțit pe ambele frățește. Avem o secțiune de starters, burgers, feluri principale, cârnați (denumiți ”Dogs” în meniu) și desert. Specialitatea Jaxx nu m-a impresionat, nu a fost pe gustul meu, chiar dacă eram sigură din prezentare că mă va da pe spate. Mi-a plăcut, în schimb, burgerul Springfield, cel mai probabil datorită brânzei brie. Cred că noul meniu necesită puțin mai multă atenție din partea voastră atunci când alegeți ce comandați pentru că sunt niște combinații îndrăznețe de ingrediente. Dar care merită descoperite, cu siguranță. Le urăm mult succes celor de la Jaxx la un nou început de drum!

Voi ați fost în aceste localuri deja? Cum a decurs vizita?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!