10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Oct 7, 2019 | Articole, Recomandări

Iar e început de săptămână, iar vă prezentăm cele mai faine evenimente din Cluj. Film, teatru, muzică, petreceri, nimic nu ne lipsește din program. Indiferent dacă vremea e însorită sau ploioasă, nu există motiv să renunțați la viața socială, mai ales că orașul oferă opțiuni potrivite pentru toate interesele. Noi am pregătit lista cu cele mai interesante activități din această săptămână, voi doar trebuie să aruncați o privire și să dați going la cele pe care nu vreți să le ratați.

Toată săptămâna – Bobocii cunosc Clujul
Nu-i ușor să fii student în Cluj… la început. Parcă toate străzile seamănă între ele, uneori te urci în autobuzul greșit și nici nu știi bine cum stă treaba cu abonamentele, iar vineri seara te pierzi în calendarul de evenimente încercând să găsești cel mai cool party. Chestiunile de genul se învață în timp, însă o soluție rapidă ar fi să participi la Săptămâna Bobocului și să primești sfaturi utile de la membrii comunității OSUBB. În toate cele 7 zile organizația a pregătit activități speciale pentru noii studenți care descoperă orașul și viața universitară. Petreceri, seri de quiz, movie night, show-uri de improvizație și multe alte surprize sunt trecute în program toată săptămâna.

De luni până joi – Suntem parte din povestea Jokerului
Blockbuster lăudat de toți criticii de film și premiat cu Leul de Aur la Veneția. Ce să fie, ce să fie? Filmul Jocker, desigur! Povestea răufăcătorului de la Warner Bros se întoarce interpretată într-o manieră cu totul aparte, încât vom da uitării producțiile în care l-am văzut până acum. Fascinant și șocant, filmul ne va face să exclamăm în gura mare, chiar dacă ne aflăm în sala de la Cinema Victoria. Orele de difuzare variază în funcție de zile, așa că nu ezita să consulți programul cinemaului și să-ți rezervi biletul.

Marți – Bobocii cunosc Euphoria
Dacă ești boboc, de neratat este și petrecerea din Euphoria. „Meet the student life” te introduce în viața universitară de noapte și îți garantează distracție până în zorii zilei. Cele mai faine organizații studențești vor fi și ele prezente, gata să se asigure că primul party al studenției tale va fi de neuitat. Cine știe, poate chiar vei câștiga unul dintre premiile pe care organizatorii le oferă bobocilor îndrăzneți care se înscriu la concursuri. Nu te mai gândi la seminarul ăla pe care îl ai probabil a doua zi dimineață, ci haide începând cu ora 22:00 să dansezi în cinstea venirii tale la Cluj.

De miercuri până duminică – Teatrul Național ne așteaptă la festival
Teatrul Național găzduiește pentru cea de a noua ediție festivalul „Întâlnirile Internaționale de la Cluj”. Vom asista și anul acesta la cele mai recente producții în materie de arte dramatice, care au reușit să aducă viziuni proaspete pe scenele locale. De asemenea, vor fi organizate întâlniri cu oameni importanți din lumea teatrului, proveniți fie din spațiul național, fie din cel internațional. Pe tot parcursul festivalului publicul va putea viziona expoziția „Plimbări printr-un secol de teatru clujean”, care ne arată cum a evoluat instituția culturală pe parcursul a 100 de ani. Programul întreg poate fi consultat aici.

Joi – Pășim în interiorul unora dintre cele mai cunoscute companii clujene
Noaptea Companiilor este evenimentul ideal în cadrul căruia să descoperi o viitoare carieră de succes. Fiind un târg neconvențional de job-uri, ai ocazia să interacționezi direct cu unele dintre cele mai importante multinaționale din oraș (și nu numai) exact la sediul acestora. Ce înseamnă acest lucru? Vei cunoaște atmosfera de muncă, vei arunca o privire în interiorul companiilor despre care ai tot auzit și vei putea să oferi CV-ul tău oamenilor potriviți. Peste 20 de corporații au pus la punct un program special care să te ajute să înțelegi ce înseamnă să muncești în cadrul instituției respective, care sunt criteriile de selecție și cum poți obține un nou job. Programul complet, precum și alte detalii se găsesc pe site.

De joi până în 23 octombrie – Explorăm arta fotografiei
Fotocopia Collective Festival pune mare accent pe fotografia contemporană de calitate, tocmai de aceea ne așteaptă timp de două săptămâni să descoperim ce presupune această artă. Expoziții, proiecții, dezbateri și alte activități speciale se vor desfășura în prezența unor fotografi români sau veniți de peste hotare. În cadrul festivalului vom descoperi prin alți ochi lumea în care trăim și vom putea face cunoștință cu artiștii care imortalizează momente unice în pozele lor. Mai multe detalii pot fi consultate aici.

Vineri – Facem noapte albă în compania artei contemporane
Vineri lăsăm clubul deoparte și participăm la un tur al artei contemporane. Noaptea Albă a Galeriilor este un proiect cultural prin care ușile a 14 spații de artă sunt larg deschise publicului de toate vârstele. În cadrul evenimentului curioșii vor putea explora ce presupune pictura, sculptura, desenul sau fotografia zilelor noastre. Nu vor lipsi nici instalațiile, arta multimedia și designul senzorial. Mai multe detalii descoperiți pe site.

De vineri până duminică – Ne răsfățăm gusturile
Aleea Stadionului se umple iarăși de veselia furgonetelor colorate, pline ochi cu mâncăruri delicioase. La Street Food Festival preparate provenite din (aproape) toate bucătăriile lumii ne îndeamnă să le gustăm, să le pozăm și să le ținem minte până la ediția următoare. Evenimentul este o sărbătoare dedicată lunii octombrie, așa că pe lângă food truck-urile pe care ne-am obișnuit să le întâlnim, ne vom desfăta papilele gustative cu must și vom admira decorul tomnatec. Nu lipsesc nici evenimentele muzicale, pentru ca experiența simțurilor să fie una completă.

De vineri până în 25 octombrie – Muzica de altădată se întoarce în Cluj
Toamna Muzicală Clujeană, cel mai vechi festival de muzică clasică din România, revine cu o nouă ediție. Timp de două săptămânii acordurile suave și instrumentele muzicale ne vor invita la seri excepționale. Artiști de renume național și internațional ne vor încânta cu ritmuri macedonene, impresionante opere de baroc, melancolice nocturne și recitaluri camerale. Nu trebuie să fii un iubitor al clasicului pentru a te bucura de unul dintre concertele trecute în program, căci după cum spune sloganul festivalului: Muzica unește.

Sâmbătă – Arta iese în stradă
Art in the street ne cheamă pe toți să dansăm în plină stradă. Sâmbătă, Piața Muzeului se transformă într-o mare scenă de spectacol dedicată muzicii, dansului, teatrului și magiei. Cea de-a patra ediție a evenimentului revine cu noi artiști stradali care ne vor face să ne oprim din drum pentru a le admira talentul. Și ce poate fi mai frumos decât să participi la o manifestare artistică în mod gratuit, alături de prieteni dragi? Asta numesc eu o sâmbătă ideală!

Care evenimente ți-au atras cel mai mult atenția?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!