Unde poți lua parte la degustări de vin în Cluj

Home $ Articole $ Unde poți lua parte la degustări de vin în Cluj

Fie că vrei să recunoști sau nu, un pahar de vin rezolvă orice problemă. Iar ca să te simți mai bine, cercetătorii au demonstrat recent că un pahar de vin este echivalentul unei ore de sport. Totuși, n-ar trebui să neglijezi un stil de viață echilibrat și sănătos, doar știi cum se spune… ce-i prea mult strică. Mai răruț că-i mai drăguț.

Dacă vrei să îți surprinzi prietenii cu un vin deosebit, dar nu știi cum și unde să îl găsești, poți merge la o degustare și astfel vei fi îndrumat către produsul ideal, la care visezi. În Cluj sunt destule locuri care te pot ajuta în acest sens, despre care vom detalia mai jos. Cu paharul de vin lângă tine sau nu, te invităm să descoperi câteva locuri din Cluj în care Bacchus s-ar simți ca la el acasă.

1. Licori și Tabieturi
Dacă vremea de afară simți că îți induce o stare de depresie, cheamă-ți prietenii la tine și stați la o poveste la un pahar de vin. Nu ai vin? Dă o fugă până la Licori și Tabieturi și cu siguranță vei pleca acasă cu o gamă variată de licori care ar putea să îți impresioneze chiar și cei mai pretențioși musafiri. Dacă nu știi ce să alegi, cineva îți va sări în ajutor, iar dacă vrei să testezi diferite feluri de vin, ai grijă să nu ratezi degustările care au loc în magazin.

Locație: Dorobanților 116
Program: L-S 9:00-22:00 || D închis

2. Crama Noastră
Orice pasionat de vinuri s-ar simți ca în Rai aici. De la alb, roșu sau rose, nu vei ști niciodată cu care să începi. Iar cum cei de la Crama Noastră spun că vinul nu înseamnă nimic fără prieteni, organizează o ieșire cât mai repede cu aceștia, întrucât se organizează degustări în cerc restrâns, la cerere. De asemenea, se serbează și zile de naștere, dar și seri de socializare la care poți ieși cu persoanele apropiate ție. Pentru a fi la curent cu toate evenimentele pe care aceștia le organizează, analizează din când în când site-ul acestora și dacă vrei să afli mai multe despre ei în avans, ar trebui să știi că noi am stat de vorbă cu Delia Banga despre aniversarea a 15 ani de Crama Noastră aici.

Locație: strada I. C. Brătianu 35
Program: L-V 9:00-22:30 || S 10:00-18:00

3. Boutique Comtesse du Barry
Un loc elegant, în care te vor întâmpina sute de sticle de vin din zeci de soiuri, o încântare pentru papilele gustative și pentru suflet. Până și cele mai pretențioase gusturi vor fi surprinse și impresionate de selecția localului, întrucât cele mai rafinate vinuri s-au reunit aici, pentru a oferi clienților o seară memorabilă. Totodată, ar fi bine să vă rezervați din timp o masă dacă vreți să scăpați de griji și de posibilitatea de a nu vă putea îndeplini planul.

Locație: strada Emil Isac 14
Program: L-V 10:30-20:00 || S 10:30-17:30

4. Crush Wine Shop

Crush Wine Shop îți propune o selecție internațională de vinuri și băuturi fine, good value & premium quality. Selecția lor este, conform spuselor lor, extravagantă pe alocuri: ea include importuri directe din lumea veche, cea nouă, și vinuri autohtone. Stocurile lor proprii de vinuri, spumante și spirits se regăsesc în depozite și pivnițe cu mediu controlat. Aici poți afla mai multe despre evenimentele pe care le organizează frecvent; cea mai recentă degustare de vinuri pe care au organizat-o este o degustare de vinuri Corcova, despre care poți afla mai multe aici.

Locație: strada Constantin Brâncuși 19
Program: L-S 10:00-20:00 || D închis

5. Kupaj

La Kupaj găsești atât un meniu de degustare de vinuri, precum și degustări sezoniere organizate în colaborare cu diferite vinoteci. Ei cred că vinurile trebuie ascultate asemeni unor muzici bune.

Echilibrat sau proaspăt, onctuos sau corpolent, vinul poartă cu el emoții de împărtășit celor care au răbdare să îl asculte. Credem că vinul nu este doar un elixir al plăcerii, ci și al cunoașterii, care, băut așa cum trebuie, ne lărgește și completează orizontul existențial și social. Metamorfozare a unui mod de viață și a unei culturi, vinul este pentru noi o continuă experiență în inima căruia ne regăsim propriul suflet. – echipa Kupaj

Totodată, ei cred că armonia vinului se desăvârșește în momentul în care este asociat perfect cu mâncarea. Atunci și numai atunci, vinul se comportă ca o mirodenie și nu ca o băutură în sine. Ca să te bucuri de o asemenea experiență la ei acasă, contactează-i aici și întreabă-i despre degustări de vinuri și/sau evenimente viitoare pe care le au în plan.

Locație: strada Sindicatelor 4
Program: L-V 18:00-23:00 || S-D 12:00-23:00

6. Bistro 1568

La Bistro 1568 găsești o bucătărie transilvăneană reinventată, contemporaneizată: o interpretare reînnoită, o întoarcere modernă la rădăcinile vechi, unde gusturile deja cunoscute sunt puse într-un context nou. Lor le place să-și servească preparatele însoțite de câte un vin bun, motiv pentru care și organizează periodic câte o degustare de vinuri, așa cum este, de exemplu, cea mai recentă pe care au organizat-o și despre care poți afla mai multe aici. Ca să fii printre primii care află data viitoare când ei planifică o degustare de vinuri, urmărește-le pagina de Facebook, căci aici anunță prima dată atunci când planifică un nou eveniment fain.

Locație: bulevardul 21 Decembrie 1989 14
Program: L-D 12:00-23:00

7. Dulce cu Vin

Cea mai recentă degustare de vinuri organizată de către echipa Dulce cu Vin a avut loc la începutul lunii aprilie 2023. Atunci i-au invitat pe cei de la Crama Sescu la ei acasă, ca noi să ajungem să ascultăm povestea lor și să aflăm secretul unor vinuri care ne-au fermecat de la primul pahar. Vinurile degustate atunci au fost: Fetească Neagră cu Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră rezervă, Pinot Noir rezervă, Cabernet Sauvignon rezervă și Mariaj rezervă. Pentru această degustare, taxa a fost de 95RON și a inclus toate cele cinci vinuri, platourile de gustări și apă. Ca să fii la curent cu următoarele degustări pe care le au în plan, urmărește-le pagina de Facebook, fiindcă aici își anunță evenimentele de fiecare dată. Iar pentru rezervări viitoare, apelează-i la numărul de telefon 0731 362 732.

Locație: strada Tipografiei 17
Program: L-D 13:00-21:00 || J 13:00-22:00

8. Alle Bollicine Vino & Pasta

Alle Bollicine Vino & Pasta este unicul Wine Bar & Pasta din inima Clujului. Următoarea degustare de vinuri pe care o au programată în locația lor de pe strada Republicii 7 este intitulat Nuovo contro Vecchio. În cadrul acestei degustări comparative, ei își propun să te pună față în față cu înfruntarea dintre lumea veche și cea nouă a vinurilor. Așadar, ei îți propun să iei parte la o comparație a diferitelor stiluri de vinificare ale aceluiași soi de struguri. Vinurile incluse în degustare vor fi: Heirloom Barossa Valley Shiraz și Chateau de Saint Cosme Crozes-Hermitage, Dandelion Menagerie of the Barossa Grenache Shiraz Mataro și Chateau de Rouanne Vinsobres, Dandelion Pride of the Fleurieu Peninsula Cabernet Sauvignon și Tenuta Argentiera Poggio ai Ginepri Rosso. Taxa de participare la eveniment este de 235RON, și ca să-ți asiguri locul la eveniment, poți contacta echipa lor la numărul de telefon 0742 015 199.

Locație: strada Republicii 7
Program: M-S 17:00-00:00 || L-D închis

9. Top Drinks
Ca o recomandare bonus, s-ar putea să-ți dorești să urmărești și pagina de Facebook a Top Drinks, fiindcă acolo anunță periodic degustările de vinuri pe care le organizează în colaborare cu furnizorii lor. Și ei au în plan o degustare de vinuri pentru data de 27 aprilie, organizată în parteneriat cu Crama Tohani. Alături de ei va fi și Herbert Szasz, reprezentantul cramei, care ne va introduce în istoria Tohani și ne va povesti despre vinurile care vor fi incluse în degustare: Cuvee Tohani alb, 2022, sec, Cuvee Tohani rose 2022, sec, Fetească Neagră, 2000, Vinoteca, ediție limitată, Valahorum Fetească Neagră, Cuvee Tohani roșu 2021, sec și Tămâioasă Românească 2008, Vinoteca, ediție limitată, dulce. Nu uita să aduci cu tine voia bună și 50 de lei pentru participare. 📞 De asemenea, rezervă-ți locul ție și prietenilor tăi cât mai curând printr-un mesaj pe Facebook, la telefon: 0756 801 005 sau în locație, deoarece locurile sunt limitate.

Locație: Bulevardul Eroilor 35

10. Happy Wines

Happy Wines organizează degustări de vinuri inedite o dată sau de două ori pe lună. Cel mai recent astfel de eveniment pe care l-au organizat a fost un Atelier de Degustare de Vin într-un Showroom de Design. Prin intermediul acestuia au continuat seria evenimentelor cu Vilegiatura cu un nou concept de degustare de vin. În cadrul acestui atelier și-au dorit să-i învețe pe participanți cum să recunoască aromele din vin, ce înseamna un vin taninos și cât de ridicat e gradul de aciditate. Totul s-a desfășurat într-un cadru intim și elegant, unde participanții au interacționat mult unii cu ceilalți și au împărtășit bucuria vinului. Prețul biletului de participare a fost de 150RON și a inclus 75ml din fiecare vin, apă, o mică gustare și foile tehnice de degustare. Urmărește-le secțiunea de evenimente de pe pagina de Facebook ca să fii la curent cu toate degustările de vin pe care le au în plan.

Locație: locația evenimentelor diferă de la o degustare de vinuri la alta

Acum că ai parcurs această listă, ce loc vei bifa prima dată în căutarea vinului perfect?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!