9 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 9 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Sep 2, 2019 | Articole, Recomandări

Ți-ai făcut planurile pe săptămâna aceasta? Aruncă o privire peste propunerile noastre de activități care îți vor face săptămâna mai atractivă.

Marți – Gâdilă-ți auzul
Orchestra Filarmonicii de Stat “Transilvania” te așteaptă la un concert simfonic, dirijat de Lera Auerbach, ce va avea loc la Auditorium Maximum începând cu ora 19:00. Pentru a te bucura de armonia concertului, ia-ți biletul de aici, la prețul de 40 de lei.

Începând de miercuri – Bucură-te de muzică
Ediția cu numărul 24 a Festivalului Internațional George Enescu, va aduce atmosfera de sărbătoare și la Cluj printr-o serie de recitaluri ce vor avea loc în perioada 4-14 septembrie. Săptămâna aceasta vor avea loc recitalul pianistului Charles Hamelin (miercuri), a grupului Recital Monte Piano Trio (joi) și cel al violonistului Ziyu He (duminică). De asemenea, sâmbătă vei putea participa recitalul “Enescu și muzica lumii”, ce va reuni pe scenă pianiști din toată țara. Evenimentul se va desfășura în studioul de concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, începând cu ora 17:00, iar intrarea va fi liberă.

De joi până duminică – Nu sări pagina
Salonul de Carte Bookfest îți va oferi posibilitatea de a alege între aproximativ 10.000 de volume ale celor mai importante edituri din România, cu reduceri între 20 și 70%. Evenimentul va avea loc la Casino, în Parcul Central, accesul fiind permis între orele 10:00 și 20:00, așa că pregătește-ți de pe acum lista de cărți pe care vrei să le iei de la Bookfest.

De vineri până duminică – Urcă în șa
La finalul săptămânii, domeniul Castelului Banffy, din Bonțida, devine spațiul propice intracțiunii cu caii, prin Horseville Festival, evenimentul la care vei avea ocazia să faci plimbări cu ponei și cai, va exista un loc special amenajat pentru petting, iar pentru copii va fi amenajat un loc de joacă. De asemenea, vei putea asista la o serie de activității speciale, ce includ cascadorii călare, dresarea păsărilor de pradă, demonstrații de dresaj canin și tir cu arcul călare. Tot în cadrul evenimentului va avea loc Cupa Federației Ecvestre Române, ce va cuprinde probe de dresaj, cross country și sărituri peste obstacole și la care vor participa 100 de sportivi. Horseville e dedicat persoanelor de toate vârstele, în special familiilor, oferindu-ți șansa de observa frumusețea cailor și a afla mai multe despre echitație. Prețul unui abonament pentru cele trei zile de festival este de 70 de lei, dar există și posibilitatea de a achiziționa un bilet pentru o zi, acestea având prețurile de 10, respectiv 20 de lei și pot fi luate de aici. Programul evenimentului poate fi consultat aici.

Sâmbătă – Hai la o bere
A patra ediție Craft Tranzition Party vine la țanc pentru a sărbători 3 ani de Beerologique și având în vedere pasiunea lor pentru bere făcută în casă, tema evenimentului este homebrewing. La această ediție vei putea participa la două workshop-uri: de la ora 17:00, vei învăța de la Fabricadebere Cum să faci o bere în 20 de minute, iar de la ora 18:00, cei avansați vor afla de la Hopdrops Cum să tratezi apa pentru homebrewing. Evident că nu vor lipsi paharele cu bere de la Hophead Brewing, Blackout Brewing, Kutuma, Bereta TM și vei putea încerca o bere aniversară în ediție limitată.

Sâmbătă – Scapă din pădure
Dacă de obicei jocurile de tip escape room au loc în interior, de data aceasta, The Dungeon ți-a pregătit un joc plin de mister în pădurea Hoia-Baciu. Pentru a reuși să ieși din pădure, va trebui să rezolvi diverse puzzle-uri, urmând indicii și ghicitori. Jocul este destinat doar persoanelor de peste 18 ani și începe seara, așa că e necesar să îți aduci surse de lumină și să fi îmbrăcat și încălțat adecvat pentru un drum prin pădure. Biletele au prețul de 40 de lei și le poți lua de aici, având posibilitatea de a opta pentru ora la care dorești să începi jocul.

Sâmbătă – Încheiem vara cu o petrecere
Alandala ne-a făcut să dansăm toata vara în diferite locații din oraș și de pe lângă, iar finalul verii aduce un Summer Closing Party în stilul cu care ne-au obișnuit. Distracția va începe pe rooftop-ul Sălii Polivalente, alături de Oktopus și Andrei Petru, urmând ca noaptea să fie colorată de AMORF, Christopher Ledger, Haokah și Andy Catana. Îți poți lua biletul de aici, la prețul presale de 45 de lei.

Duminică – Alătură-te discuției
Ești un fan TED Talks? Dacă da, atunci poate vei fi tentat să participi la TED Circles, evenimentul gândit precum un club de lectură, ce abordează TED Talks în loc de cărți. Pentru prima ediție, tema va fi World of Wonder, iar înscrierile vor începe în curând, așa că urmărește pagina evenimentului pentru a nu-ți rata locul.

Duminică – Vii la masă?
Nu la o masă obișnuită, ci la Masa bunei vecinătăți, găzduită de REACTOR , unde sunt așteptați membrii cartierului Mărăști dar și prietenii Reactorului. Ești încurajat să aduci și tu preparate la masă, astfel încât să fie asigurată o varietate mai mare. Pe lângă faptul că te vei bucura de mâncare într-un cadru prietenos, vei avea ocazia să îți cunoști mai bine membrii comunității, așa că nu uita să ajungi la ora 18:00 la masă.

Ce alte planuri ai pentru această săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!