Cum a fost în primele trei zile de Sports Festival

Home $ Articole $ Cum a fost în primele trei zile de Sports Festival

În acest weekend plin de evenimente am fost prezenți și la Sports Festival și parcă ne-a venit, în sfârșit, cheful de mișcare. În ciuda faptului că vremea a fost caniculară, iar studenții sunt acum în sesiune, zona festivalului era mereu animată de mulți oameni care își doreau fie să facă mișcare, fie erau prin zonă și voiau să vadă ce se petrece. Astfel, dacă nu ai reușit să ajungi încă la festival, poate te convingem în următoarele rânduri.

Ziua 1
Deși era doar prima zi de festival, mulți oameni prezenți erau dornici să testeze toate cele 30 de sporturi pentru a-și bifa pașaportul sportiv cât mai repede, iar o mare parte din truck-urile cu care ne-am întâlnit și la Street Food erau pregătite, de această dată, să hrănească un sportiv obosit care avea nevoie de energie pentru restul zilei.

La lăsarea serii, Aleea Stadionului s-a transformat în The Boulevard of Light, nume destul de sugestiv și care a atras multe persoane să se fotografieze, ca mai apoi să dea share pe rețelele de sociaizare. Poate îi convingeau și pe cei care erau acasă să iasă și să facă o plimbare prin zonă.

Highlight-ul zilei a fost iQuest Night Triathlon, competiție la care au participat mulți adepți ai unui stil de viață sănătos și amatori de mișcare, aceasta fiind organizată pentru o cauză nobilă. Participanții au primit brățări fosforescente și au luminat în acest fel parcul. După atâta mișcare, toți sportivii zilei au fost invitați să își tragă sufletul și să se relaxeze în fața scenei, la concertul lui Grasu XXL.

Ziua 2
Pe lângă activitățile sportive cu care ne-am familiarizat încă din prima zi, vineri a avut loc parada Sports Festival, unde multe persoane din lumea sportului, atât amatori cât și campioni au pornit din Parcul Central până la scena de la Cluj Arena să anunțe începerea oficială a festivalului.

Pentru cei care își doreau să dea peste cap nivelul adrenalinei din corp, puteau face acest lucru la Airbag Jump demo. Mai întâi, urmăreau spectacolul celor de la Ok World Wide care făceau sărituri acrobatice de la 16 metri pe un airbag imens, iar după puteau să încerce și ei toate mișcările de cădere liberă, totul desfășurându-se în maximă siguranță.

O activitate atipică pentru un festival de sport a fost punerea în scenă a unei piese de teatru, menită să îi facă pe cei prezenți să se relaxeze și să râdă în hohote, întrucât mișcarea se îmbină cu distracția. Piesa Doua Liniuțe a adunat mulți curioși de toate vârstele la cortul din parc, iar la final aplauzele păreau să nu se mai sfârșească, semn că oamenilor le-a plăcut și chiar s-au distrat.

Ziua 3
Ziua de sâmbătă ne-a găsit pe terenul din curtea școlii la noua oră de sport, despre care am povestit mai mult în acest articol. Astfel, pe terenul improvizat din parc, mari campioni ai sportului românesc au jucat rolul de profesori pentru copiii prezenți la activitate, inaugurând astfel proiectul care se va găsi și în școli cât de curând.

Cu siguranță cel mai așteptat moment de la această ediție de Sports Festival a fost meciul demo de tenis cu Simona Halep, Marius Copil, Fabio Fognini și Daniela Hantuchová. Acesta a fost plin de surprize, începând cu un show de gimnastică și alte momente artistice care au încântat publicul prezent la meci. De menționat este faptul că și Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep a fost prezent la eveniment și a trăit din plin jocul. Meciul a fost dominat de distracție, dar și de emoția care s-a remarcat la momentul final.

Mai ai câteva ore la dispoziție să treci pe la festival și să te convingi că a face mișcare este sinonim cu a te distra. Iar dacă nu te-am convins suficient, la ora 19:00 va avea loc un show de e-motorbike stunt al lui Chris Pfeiffer pe Aleea Stadionului.

Street food, mișcare, muzică bună și prieteni, toate pe Aleea Stadionului. Ne vedem?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!