10 lucruri #cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri #cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | May 27, 2019 | Articole, Recomandări

Azi punem săptămâna la cale, așa că ar fi cazul să arunci o privire peste cele mai #cool 10 lucruri pe care le poți face în zilele următoare în Cluj. Ne așteaptă o săptămână plină, așa că nu uita să îți organizezi timpul cât mai eficient. Hai să vedem ce poți pune în agendă.

Începând de azi – Fă cunoștință cu noii actori
De azi până în 5 iunie va avea loc Galactoria, festivalul absolvenților Facultății de Teatru și Televiziune în cadrul căruia vei putea asista la spectacolele construite de aceștia în cei trei ani de studenție. Anul acesta, clasa Ionuț Caras și Mara Opriș și clasa Filip Odangiu & Sinkó Ferenc vor arăta publicului evoluțiiile lor. Intrarea la majoritatea spectacolelor este gratuită în limita locurilor disponibile, cu excepția spectacolelor ce au loc la Teatrul Național Cluj-Napoca. Poți consulta programul complet al festivalului aici.

Marți – Descâlcește Intriga
Spectacolul “Intriga” va prezenta situațiile complicate în care ajunge un om de afaceri ce dorește să își însceneze moartea pentru a o lua de la capăt, prin intermediul actorilor Medeea Marinescu, Mihai Călin, Șerban Pavlu, Cristi Iacob și Ilona Brezoianu. Poți afla “Intriga” la Casa de Cultură a Studenților începând cu ora 20:00, iar biletele pot fi achiziționate de aici.

Joi – Ieși cu bicla
Ride2Work te așteaptă la o nouă întâlnire a bicicliștilor de la ora 07:45 în Piața Unirii, în fața Muzeului de Artă. Cei de la Maros Bike se vor asigura că bicicleta ta e în stare optimă în timp ce tu vei putea bea o cafea pusă la dispoziție de Caffe Olivo Cluj împreună cu echipa Ride2Work și cei de la Accenture Industrial Software Solutions. Ai toate motivele să ieși din casă și să îți pui la punct bicicleta, iar când totul e rezolvat, micul dejun va lua forma unui pachețel de la LifeBox pe care îl vei putea lua cu tine la următoarea oprire.

Joi – Vorbele fac loc muzicii
Joi ne întâlnim la Vorbe nu numai pentru o seară la restaurant, ci și pentru un concert Marú. Pe lângă faptul că stăpânește mai multe instrumente, aceasta este și compozitoare, așa că vei putea asculta propriile sale creații muzicale, începând cu ora 20:00. Accesul va fi gratuit, dar e necesar să îți faci rezervare, așa că nu uita să-i contactezi la [email protected] sau pe Facebook.

Vineri – Creativitatea se cunoaște la prima oră
Va avea loc o nouă întâlnire a minților creative la ClujHub, de data aceasta CreativeMornings având tema Preserve. Vom lua împreună micul dejun, ne vom bea cafeaua și apoi îl vom cunoaște mai bine pe profesorul și fotograful experimental Dorel Găină, ce se declară un iubitor la fotografiei și a artelor vizuale în general. Înregistrările pentru eveniment încep chiar azi, așa că stai cu ochii pe pagina evenimentului.

Vineri – Muzica prinde forme
Vineri vei putea asculta un concert al Orchestrei Filarmonicii de Stat “Transilvania” ce va interpreta coloanele sonore ale unor filme sau seriale precum James Bond, Tom and Jerry, The Pirates of the Caribbean sau Game of Thrones, la Auditorium Maximum începând cu ora 19:00. Dacă vrei să retrăiești emoțiile pe care le-ai avut la vizionarea filmelor, nu uita să îți iei biletul de aici.

Începând de vineri – Ne vedem la TIFF
Din 31 mai până în 9 iunie are loc ediția 18 a TIFF și sărbătorim majoratul festivalului cu o mulțime de proiecții, întâlniri cu actori și regizori și multe alte activități ce au în prim-plan industria cinematografică. Gala de deschidere a festivalului va fi vineri de la ora 20:45 în Piața Unirii, unde va fi proiectat filmul Parking, în prezența echipei, iar biletul are prețul de 30 de lei și îl poți lua de aici. Printre evenimentele de neratat ale acestei ediții se numără masterclass-ul susținut de Michel Gondry, regizorul filmelor “Eternal Sunshine of the Spotless Mind” și “The Green Hornet”, ce va avea loc sâmbătă la TIFF Lounge, începând cu ora 12:30 și la care intrarea va fi gratuită. Poți consulta programul complet al festivalului aici, iar dacă nu ți-ai luat încă aperiTIFF-ul în format fizic, poți consulta varianta online a broșurii.

Începând de vineri – Stai cu ochii pe expoziții
4 noi expoziții vor fi lansate la Centrul de Interes în data de 31 mai, acestea completând cele 4 expoziții deja existente. Evenimentul va fi marcat printr-o întâlnire de la care nu va lipsi muzica, mâncarea și băutură, fiind pregătite și workshop-uri pentru copiii cu vârste între 5-8 ani și 10-12 ani, iar de la ora 20:30 va începe un concert de muzică clasică. Vei putea vizita expozițiile în fiecare zi a săptămânii între orele 16:00-19:00, mai puțin lunea și duminica.

Sâmbătă – Petrecerea e la Casa Tranzit
A treia ediție a Craft Tranzition Party ne invită la încă un pahar de bere artizanală de la berăriile Hophead Brewing, Kutuma, Klausen Burger, Bere a la Cluj și Blackout Brewing, precum și cidru de la Harvester Cider. Pe lângă aromele cu care poate te-ai obișnuit deja, vei putea încerca și Bere cu Miere, venită de la Blaj. Mâncarea ce va completa aromele berii va fi asigurată de D’Jamon și ar trebui să fiți cu ochii pe pagina evenimentului, căci urmează să mai anunțe câteva surprize pentru evenimentul ce va începe la ora 15:00 la Casa Tranzit.

Sâmbătă și duminică – Vezi cum e ARTdealul
A patra ediție a festivalului ARTdealul aduce în Parcul Central două zile pline de activități în aer liber ce pun accentul pe educația non-formală și pe divertisment. Vei putea participa la ateliere, o proiecție de film, un concert la foc de tabără, o expoziție, yoga și multe alte activități propice relaxării, ce vor avea loc conform programului de aici. Evenimentul e potrivit atât pentru găștile de prieteni, cât și pentru familie, unele activități fiind dedicate celor mici, iar accesul este gratuit pentru toată lumea. Ce zici?

Știi și alte evenimente cool ce vor avea loc săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!